USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Türk siyaseti PKK esaretinin altında inim inim inlemektedir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, HDP'ye ilişkin, "Türk siyaseti Amerika ve Avrupa'nın esaretinden sonradan evvel el önümüzdeki intihabat düşüncesince PKK esaretinin altında şu anda inim inim inlemektedir. 2023'e giderken, Cumhuriyetin 100'üncü yılına giderken onarım edilebil

Bakan Soylu: 'Türk siyaseti PKK esaretinin altında inim inim inlemektedir'
20-09-2022 00:02

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı, 19 Eylül Gaziler Günü zımnında Ankara'da şeb ezanı yemekli izlence düzenledi. Programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun beraberinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar ve aşırı sayıda gazi ve martir ailesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla süregelen program, dualar okunmasıyla bitmeme etti.

Programın açım konuşmasını önleyen Bakan Soylu, toprağın üzerindeki yapıların elden bugün düşüncesince manalı bulunduğunu lakin ortak toprağı yurt gerçekleştirmek düşüncesince tam olmadığını vurgulayarak, “Binalar, tesisler, iri heybetli gökdelenler, evler, apartmanlar, bunlar toplanıp akçasal anlamda kalburüstü yapar. Bir mahallenin ihtimal taşınmazlar kıymetini yükseltir lakin ortak toprağı yurt hazırlamaya yetmez. Bir toprağın yurt olma destanı ayrıksı ortak şeydir. Bir toprağın yurt olma hikayesi; hatıralarla, üstünde yaşanmışlıklarla, kanla, terle ve gözyaşıyla yazılan ortak hikayedir. Anadolu'da bizim hikayemiz hakeza yazılmıştır” sanarak konuştu.

“Gazilerin ve martir ailelerinin ortaya koyduğu inancı, imanı aşamıyorlar”

Terör örgütleri ve LGBT derneklerine denli gelişigüzel muhtelif organizasyonla Türk milletinin içsel bariyerlerinin aşılmaya çalışıldığını tamlayan Soylu, “Bu gaza ruhunun, bu gazilerin ve martir ailelerinin ortaya koyduğu inancı, imanı aşamıyorlar. Allah'ın izniyle de aşamayacaklar. Eğer bu surda ortak imtiyaz açabilecek olsaydılar, Anadolu'daki bin salname varlığımızda bunu başarırlardı. Allah'a şükür çakıl denli gerilemedik. En ceninisakıt ortak zafiyet, gaza ruhunda en ıvır zıvır ortak eksi göstermedik. Bunu da en sonuç 15 Temmuz'da, terörle mücadelede, ahlaksızlık cereyanlarına dirlik aklıselimle sahalara inerek gösterdik” ifadelerini kullandı.

“Eren Abluka operasyonlarında az elan onları sindirmediğimiz, püskürtmediğimiz toprak kalmadı”

Bakan Soylu, PKK yıldırı örgütü çalışanlarının saklanacak cezaevi aradıklarının altını çizerek, “Sadece sonuç 2 ayda Eren Abluka operasyonlarında az elan onları sindirmediğimiz, püskürtmediğimiz toprak kalmadı. Bu ülkede 40 senedir ülkemin huzurunu bozan, ülkemi sıkıntıya sokan, bu ülkenin şarki ve güneydoğusunda şeb ezanı 16.00'dan sonradan kepenklerin kapanmasına, evlatlarımızın orada okula gidememesine vesile olan, müşterilerini ürküten, ağır PKK'nın geldiği sonuç halin size tekmilini hasretmek istiyorum. Bir evladınız, kardeşiniz adına görüp bu tekmili size bizim sonsuz komutanlarımız adına hasretmek istiyorum. Siz buranın gazileri, martir aileleri, siz bizim sonsuz komutanlarımızsınız” halinde konuştu.

“Terör örgütünün Türkiye içindeki sayısı 120'nin dibine düştü”

PKK yıldırı örgütü çalışanlarının barındıkları mağaradan çıkamadıklarına dikkati çekici Soylu, “Fare üzere mağaralarda saklanıyorlar. Terör örgütünün Türkiye içindeki sayısı 120'nin dibine düştü. Eskisi üzere gelişigüzel yerde fink atamıyorlar. Oradan bizlere iklim attıkları Tendürek Dağı'nda ortak biricik PKK teröristi yok, Tendürek tertemiz. Tekmil veriyorum” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyetimizin 100'üncü senesinde biricik ortak yıldırıcı kalmayacak”

Karadeniz Bölgesi'nde Mersin'den Hatay'a, Osmaniye'den Gaziantep'e, Kahramanmaraş'tan Adıyaman'a denli Amanos Dağları'nda ortak biricik yıldırıcı kalmadığını kail Soylu, "Allah baht edecek 2023 yılı 29 Ekim, doğrusu Cumhuriyetimizin 100'üncü senesinde milletimize sözümüzdür, Allah müsaade verecek, kahramanlarımızla bu arada bu ülkenin içinde ortak biricik yıldırıcı kalmayacak, gelişigüzel yan arı sili olacak” dedi.

“Son 3 yılda ABD Birleşik Devletleri PKK/PYD'ye 2 bilyon dolar iane yaptı”

Savunma sanayiinde gelinen millilik ve yerlilik oranının yüzdelik 20'den yüzdelik 80'e çıktığını anımsatan Soylu, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

“Bir yandan ilkin asayiş güçlerimizin profesyonellik noktasında almış olduğu mesafeler, ülkemizin gelişigüzel bölgede gelişigüzel çağ gelişim göstermesi bizi ortak aşama elan öne geçirmiştir. Düşmanlar ve hainler okazyon kollamaktadır. Son 3 yılda ABD Birleşik Devletleri PKK/PYD'ye 2 bilyon dolar özlük bütçelerinden iane yaptı. Suriye'yi, Irak'ı ve Türkiye içinde gerçekleştirmek istediklerini izleme fail ortak kardeşiniz olarak, yıldırı örgütünün ABD ve Avrupa kabilinden en aşırı desteklendiği devir diliminde yıldırı örgütüne en iri darbeyi vurduğumuzu beyan etmek istiyorum. Biz elden yıldırı örgütünü yenmiyoruz, elden yıldırı örgütünü yenmiş etmiyoruz, yıldırı örgütünün aklıyla, psikolojiyle onu mahkum etmeye çalışmıyoruz. Aynı sürede yıldırı örgütünü destekleyen, neymiş bizlere bağlaşık üzere zahirî ABD ve Avrupa'yı da yenmiş ederiz ve yenmiş etmeye de bitmeme edeceğiz.”

“HDP'nin Mecliste ne işi mevcut sanarak sabahtan akşama denli bu ülkede sitem sesi duyuyorum”

HDP'li emektar Toroslar İlçe Başkanı'nın 15 yaşındaki ortak kız çocuğunu PKK yıldırı örgütüne çalmak isterken yakalandığını hatırlatan Bakan Soylu, “Gelişmiş yahut küçük tefek olsun dünyanın rastgele ülkesinde şayet hakeza ortak tutum olsa o politik partiye değil siyaset ika hakkı, politik partinin içinde bulunan nazar boncuğu hiç kimseye siyaset ika hakkı vermezler. O politik partinin personelleri gelecekler, Türkiye Büyük Millet Meclisinde oturacaklar. Terörle mücadelede elimizden geleni yaptığımız için, siz bizim samimiyetimize inandığınız düşüncesince dirlik karşıya geldiğimizde bugüne denli ne ortak martir ailesinden ne de ortak gaziden en küçük ortak sitem sesi fark duymadım. Ama ortak biricik sitem sesi duyuyorum. Bunların Mecliste ne işi mevcut sanarak sabahtan akşama denli bu ülkede sitem sesi duyuyorum” ifadelerine toprak verdi.

“Türk siyaseti PKK esaretinin altında inim inim inlemektedir”

2023 seçimleri önceleri HDP'nin Türk siyasetine şantaj yaptığının altını çizen İçişleri Bakanı Soylu, “PKK'nın politik örgütü HDP, Türk siyasetine şantaj yapmaktadır. CHP ve öbür halis muhlis politik partilere şantaj yapmaktadırlar. Hakaret ediyorlar, CHP ve öbür halis muhlis politik partiler kelimesiz kalıyor. ‘Bizsiz bunu yapamazsınız diyorlar', kelimesiz kalıyorlar. ‘O koltuklarda oturuyorsanız, o ihaleleri alıyorsanız nedeni biziz' diyorlar, kelimesiz kalıyorlar. Türk siyaseti ABD ve Avrupa'nın esaretinden sonradan geçmiş defa önümüzdeki intihabat düşüncesince PKK esaretinin altında şu anda inim inim inlemektedir. 2023'e giderken, Cumhuriyetin 100'üncü yılına giderken tamirat edilebilmesi muhtemel değildir. TBMM'ye o insanoğlu aşama attığı sürece, o gazi Meclisin ruhu cehennem azabı çekmektedir” halinde konuştu.

Muhammed Musab Gümüşer - Mert Cerrahoğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler