USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu: Tüm kayyum belediyeler çerçevesi süresince 1626 plan yaptık

Bakan Soylu, "Tüm kayyum belediyeler çerçevesi ortamında 1626 plan yaptık. Yine bu planların maliyeti de 4,8 bilyon teklik oldu. Yani hem 6 milyara benzeyen namus borcu ödendi hem 4,8 bilyon teklik yöresinde birlikte envestisman yapıldı." dedi.

Bakan Soylu: Tüm kayyum belediyeler çerçevesi süresince 1626 plan yaptık
26-01-2022 23:44
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ve TRT ortada imzalanan protokolle Hakkari, Mardin, Ağrı, Şırnak, Van ve Muş'ta kurulan 10 Gönül Radyosu'nun personelini makamında benimseme etti.

Görüşmede radyoculardan icraat kendisince bilim meydan Soylu, onlara başarılar diledi.

Bu radyoları oluşturmayı önceki düşündüklerinde en iri endişelerinin sürdürülebilirlik bulunduğunu tamlayan Soylu, güzel niyetle yola çıktıklarını ve güzel insanlarla karşılaştıklarını söyledi.

Radyoya ek sansasyonel yazışma dilini kullanarak bölgedeki bireylere ulaşmayı amaçladıklarını anlatım fail Soylu, "Radyodan söyleyecek lafı olanın söyleyecek sözünü yahut iletebileceğini oradaki neşeli hemşerilerimizle buluşturabiliriz. Bütün bunları daima bu arada düşündük. Tabii demek ehemmiyetli de gerçekleştirmek bedava nezdinde iş değil. Fakat, Allah baht etti." diyerek konuştu.

Telefonunda gebe bulunan "Gönül Radyosu" uygulaması yardımıyla radyo programlarını ilkin derinlemesine yolculuklara çıktığında hayranlıkla ve takdirle izlem ettiğini aktaran Soylu, isimlerini okumuş bulunduğu radyoların önemini vurguladı.

Görevlendirme meydana getirilen belediyelerdeki yatırımlara ve ödenen borçlara bağlı bilim sağlayan Soylu, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu radyoların nezdinde bölümünü tığ o çevrim kayyum diyerek deyim edilen, görevlendirilen belediyelerde kurmuştuk. Bunun da aşırı ehemmiyetli katkılarını gördük. O kayyum belediyelerde o çevrim kestirmece devraldığımız namus borcu 6,8 bilyon liraydı ve orada etraf borçları da engelleme ödenen namus borcu ise 5,8 bilyon liraydı. Tüm kayyum belediyeler çerçevesi zarfında 1626 plan yaptık. Yine bu planların maliyeti de 4,8 bilyon liralık oldu. Yani hem 6 milyara DOĞRU namus borcu ödendi hem 4,8 bilyon liralık yöresinde nezdinde envestisman yapıldı. 1400 kilometreye DOĞRU asfalt defa ile 1500 kilometreye DOĞRU içmece suyu projesi yapıldı. Yine 673 kilometre şebeke yapıldı.

Yani buradaki eksiksiz arkadaşlarımızın yaşamış bulunduğu ilçelerde, filhakika Yüksekova'da engelleme kazanmak üzere, o ilçelerdeki mahallelerin hepsinin hem enfrastrüktür kanalizasyonunu bitirdik hem de sokaklarının betonuydu, asfaltıydı şu demek oluyor ki hepsini gerçekleştirdik. Özellikle 480 taziyet evi yaptık. Doğu ve Güneydoğu'da aşırı önemlidir. Bunun yanı esna 60 cahillik merkezi, 52 eş ekin merkezi, 757 hem dubara parkı ayrıntılar düşüncesince hem de ailelerin gelebileceği parkla çay bahçeleri kabil bölgeler yaptık. Yine 148 spor tesisi yapıldı. Yani bu da hem Doğu ve Güneydoğu Anadolu düşüncesince hem de kayyumların bulunduğu meydan düşüncesince filhakika ehemmiyetli nezdinde yapıdır."

"Sahiplenmişsiniz tığ bunun da farkındayız"

Gönül Radyosu'nun erinç ortamına ehemmiyetli seviyede ulama sunduğuna ayraç fail Soylu, 2014'ten itibaren Doğu ve Güneydoğu'da mevcut pres sayısının yüzdelik 61, ortaklık sayısının da yüzdelik 61 arttığına dikkati çekti.

TRT ve Polis radyolarının projenin yaşama atlatılmasında ehemmiyetli katkılar sunduğunu özetleyen Soylu, şunları kaydetti:

"Bu bölgelerdeki darülfünun mektepli sayısı yüzdelik 104 artmış, şu demek oluyor ki dü katına çıkmış. Tıp fakültelerini elde eden mektepli sayısı da yüzdelik 98 artmış. Bu aşırı ehemmiyetli nezdinde şeydir. Demek ki insanlar, huzuru, rahatı ve itimatı kuruluş ettikleri devir hayalleriyle, hedefleriyle buluşabiliyorlar. Bu aşırı önemlidir. Onun düşüncesince tabii eksiksiz bunlarla beraberce Allah'a hamdolsun güzel nezdinde erinç ortamı oluştu. Bunu gittiğimizde de gelenlerde de görüyoruz. İnsanların yüzünde de bunu aşırı şen görebiliyoruz. Yapmamız müstelzim buradaki huzuru artırabilecek adımları pekiştirmek. Siz buna ulama koydunuz. Bir yandan ski merkezleri, gayrı yandan gezim alanları ulama sunuyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, bire nezdinde sürede bizim ilkin hem liberalizm turizminin hem gün anlayışının hem de natür güzelliklerinin en ehemmiyetli merkezlerinden nezdinde tanesidir. Bütün bunları bildirmek lazım. mühim nezdinde kültür, aşırı çelimli liberalizm birikimimiz ve bire nezdinde sürede da eksiksiz bunlarla beraberce saf güzelliklerimiz var. Bütün bunları paylaşmamız lazım.

Sizin oradaki varlığınız esasi bakımından onların rastgele birtanesini özlük hesabına aşırı ehemmiyetli nezdinde noktaya taşıyor. Biz, size bu mevzuda filhakika olduğunuz anbean neşriyat yapmış olduğunuz anbean iri nezdinde gönül borcu duyuyoruz. Sahiplenmişsiniz tığ bunun da farkındayız. Gönül Radyosu 2 milyonluk nezdinde sahası kapsıyor. Yani 2 milyona seslenme ediyorsunuz, hudut ötesine de seslenme ediyorsunuz. Türkçe, Arapça, Kürtçe eksiksiz bunlarla ek de yayınlar ve aktif yayınlar yapıyorsunuz. Teknolojik kapasiteleriniz küçümsenmeyecek derece güçlüdür fakat en iri kapasitesi sizsiniz ve sizin yayınlarınız. Sizin orada büyümeniz, orada yetişmeniz özlük sahalarınızda özlük ilçenizde bu hizmeti ortaya koymanız da ayrı nezdinde güzelliktir. O da bizlere ayrı nezdinde devlet ve kıvanç deposu oluşturuyor. Demek ki oradaki kardeşlerimizin hakeza nezdinde hasreti varmış. Bu hasreti de burada Gönül Radyolarıyla bu arada karşılamışlar fakat beceri sizlerdedir."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler