USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Terör örgütünün adını andırmayacak, tamamen silecek anlayışı başlatıyoruz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, birlikte kardeşiniz kendisine söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın kez arkadaşı kendisine söylüyorum, bu ülkede yıldırı örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada yıldırı örgütünün adı

Bakan Soylu: 'Terör örgütünün adını andırmayacak, tamamen silecek anlayışı başlatıyoruz'
23-04-2022 22:21

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 Ağustos 2021 tarihindeki baskın felaketinden en aşırı etkilenen Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde vatandaşlarla iftar vakti vakti yemeğinde buluşturdu. Bakan Soylu, AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer, Kastamonu Valisi Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Bozkurt Kaymakamı Murat Atıcı, Abana Kaymakamı Salih Ağar'ın da müheyya bulunmuş yer aldığı iftar vakti vakti programının peşi sıra vatandaşlara seslendi. Soylu, gündeme bağlı ve baskın felaketini canlı Kastamonu, Bozkurt ve Bartın'da meydana getirilen yatırımlarla ait ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Devletimize bulunan itimadınızla bu afetin altından baş başa kalktık”

Türkiye'nin en iri afetlerden birisinin11 Ağustos 2021 tarihinde yaşanmış bulunan baskın felaketi bulunduğunu tamlayan Bakan Soylu, “Burada yaşadığımız ihtimal tarihimizdeki en iri baskın felaketinin yaralarını baş başa sardık. Aramıza nifak sokmadık, baş başa aşama attık, Allah sizlerden razı olsun, ferasetinizle, aklıselimliğinizle, metanetinizle, devletimize bulunan itimadınızla bu afetin altından baş başa kalktık. Kolay değildi, sevdiklerimizi kaybettik. Rabbim hepsine yağmur eylesin. Bazı sahneler kullanmakta olanları yaraladı. Her güneş gezdiğimiz, cadde, sokakları, şu meydanının 3-5 m. toprakla kaplandığını gördük. Evleriniz, işyerleriniz, eşyalarınız, arabalarınız kullanılamaz duruma geldi. Bin beraberinde emekle büyüttüğünüz ağaçlarınız, fidanlarınız, ihtimal bostanlarınız, saksıdaki çiçekleriniz namevcut oldu. Ama sabrettiniz, devletinize güvendiniz. Giden canı gelişememiş gelmek tabii ki Cenab-ı Allah'a mahsustur. Ama diğerlerini el birliğiyle devletimizin gücüyle, AFAD'dan Kızılay'a kadar, taharri memuru polis maşer kuruluşlarımıza derece burada mertlik ve kontrol kurtarmada fariza işleyen jandarmadan emniyete, denizde kontrol işleyen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerimize derece Türkiye'nin ciharıyek yanından mevrut valilerimize, il hususi idarelerimizden şehremaneti ekiplerimize derece her insanın gayreti ile 7 günde 5 m. çamuru kaldırarak bu sokakları temizledik. Çamur ve toprakla kaplanmış bodrum katlarını, kimi binaların beraberinde numara katlarını temizledik. Çarşıdaki dükkanları açtık. 20 günde yaşamı az buçuk normale döndürmeye çalıştık. Aynısını Sinop'ta, Bartın'da yaşadık ve ayrımsız sıkıntıları yaşayınca ayrımsız devir dilimi içinde onları da yaşamın normaline bükmek düşüncesince efor gider ettik” dedi.

“Sel felaketinden minimum ölçüde etkilenerek kabarmak düşüncesince baş başa gayret gösterdik”

“Biz bu ilçeyi şantiyeyi çevirdik. Doğrudan giranbaha Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsen talimatı, takibiyle düzentileme yaptık” niteleyerek vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını ileten Soylu, “Sayın Tarım ve Orman Bakanımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız, Sayın Ulaştırma Bakanımız, Sayın Sağlık Bakanımız, icra vekili yardımcılarımız, haricen mahsus alanlarda görevlendirdiğimiz valilerimiz, hepsi mücahede arkadaşlarımız, AFAD Başkanlığımızın koordinesinde aşırı iri beraberinde dümen gösterdiler. Bunu baştan sona baş başa sağladık. Bize götürüm ettiniz. Zorlukları aşmakta bizlere asistan oldunuz. Hep bu arada el ele verdik, buradaki bu huzur karşıya kaldığımız baskın felaketinden minimum ölçüde etkilenerek kabarmak düşüncesince baş başa gayret gösterdik. Sabrınıza, gösterdiğiniz tahammüle minnettarız. Ortaya koyduğunuz el donanmasına minnettarız” niteleyerek konuştu.

“Konut yapımları hariç, baskın afeti düşüncesince gönderilen nakli yardımların toplamı 647 milyondur”

Sel sahasında meydana getirilen yatırımlarla ait açıklamalarda mevcut Bakan Soylu “Her meseleyi aklık beraberinde organizasyonla, tek şeyin eksikliğini yurttaşlarımıza hissettirmeden başardık. 72 vatandaşımızın yaşamını kaybettiği, 8 vatandaşımızın zayi yer aldığı Kastamonu ilimizdeki baskın afetinde evvel andan itibaren 548 çadırdan oluşan cilt şehirler kurduk, 75 dirim konteyneri ve değme muhtelif 63 nüsha de işleri bitmeme kez açmak düşüncesince konteynerler kurduk. Arama- kurtarma, mertlik emekleri bitmeme ederken yurttaşlarımızın evgin tahaffuz gereksinimlerini karşılamaya çalıştık. Konut yapımları hariç, baskın afeti düşüncesince gönderilen nakli yardımların toplamı 647 milyondur. İhalesi meydana gelen bin 64 hane var, maliyeti 881 milyon 770 bin liradır. Bartın ilinde 34 milyon 550 bin, Sinop ilimizde ise mecmu 176 milyon nakdi muhassasat kullandık. Sinop'ta 79 konut, 56 iş yerinin yapımına, Bartın'da 20 karye konutunun ihalesini yaptık. Onunda inşaatına en çelimsiz müddette başlayacağız” biçiminde konuştu.

‘Devletimizin afetlere karşın şüphesiz işler başardığını baştan sona baş başa gördük'

“Kastamonu, Bartın ve Sinop illerimizde yaşadığımız bu facia tarihimizde gördüğümüz en iri afetlerden birisidir” niteleyerek konuşmasını sürdüren Bakan Soylu, “Hepiniz şahitsiniz, etraflı facia süresince, etraflı arkadaşlarımızla baştan sona birlikteydik. Hiçbir vatandaşımız kendisini biilaç hissetmesin, bekâr hissetmesin niteleyerek etraflı arkadaşlarımız iri efor gösterdi. Allah'a aşırı şükür, ‘nerede bu devlet' denildiğini duymadık. Ama konuştuğumuz değme vatandaşımızdan ‘Allah devletimizden razı olsun' cümlesini tekraren duyduk. Bu mefhum kendinden oluşuk beraberinde mefhum değildir. Bu ilkenin 21. asrın kökeninden itibaren ortaya koyduğu, kalkınmanın, gelişimin neticesidir. Biz bu noktaya ne seviyelerden geldiğimizi biliyoruz. Eskiden afetlerde vatandaşına cilt veremeyen, battaniye veremeyen bu ülkenin yaşamış yer aldığı onca düzenlilik sorununa, peş peşe verilen kalmış yer aldığı afetlere karşın şüphesiz işler başardığını baştan sona baş başa gördük” ifadelerini kullandı.

“Geliyor gelmekte olan, bunları harap edeceğiz

“Şu anda Pençe-Kilit Operasyonunu sınırlarımızın dışında, aziz Abluka operasyonlarımızı da sınırlarımızın içinde senkronik ve koordine gerçekleştiriyoruz. Hepinizin nezdinde söylüyorum; ahdımız var, andımız var. Çocuklarımız beraberinde güneş 23 Nisan Bayramı'nın mutluluğunu yaşıyorlar, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı 29 Ekim 2023 tarihinde, beraberinde kardeşiniz yerine söylüyorum, Cumhurbaşkanımızın kez arkadaşı yerine söylüyorum, bu ülkede yıldırı örgütünün, etrafımızdaki coğrafyada, yıldırı örgütünün adını andırmayacak, içerde de dışarda da onu tamamen silecek beraberinde anlayışı başlatıyoruz. Cumhurbaşkanımız dedi ki, ‘Kandil'i de başlarına yıkacağız, Suriye'deki yıldırı yuvalarını da başlarına yıkacağız.' Geliyor gelmekte olan, bunları harap edeceğiz. Bizden ahir nesiller yıldırı örgütü görmeyecekler, kişi bilmeyecekler; huzur, kardeşlik, yükselme, zenginlik, iri ve çelimli Türkiye bilecekler. Çok başağrısı çektik, aşırı maliyet ödedik, aşırı evlatlarımızı ay-yıldızlı bayraklarla toprağa gönderdik. İnşallah anca beraberinde vuruş vuracağız ki bellerini doğrultamayacaklar. Onun düşüncesince dualarınızı bekliyoruz” dedi.

"Türkiye Tayyip Erdoğan sebebiyle hüzünlerini onlardan aşırı elan acele bitirecek beraberinde iklim olacak”

Türkiye'nin yaşamış yer aldığı sorunları Avrupa ve Amerika'dan evvela atlatacağını vurgulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Zorluklarımız olabilir, sıkıntılarınız muhtemel Bunu da beraberinde kardeşiniz yerine söylüyorum. Avrupa, ABD ve evren başağrısı çekecek, çekmeye bitmeme edecek, Türkiye Tayyip Erdoğan sebebiyle hüzünlerini onlardan aşırı elan acele bitirecek beraberinde iklim olacak” niteleyerek konuştu.

Vedat Yunus İkizoğlu - hür Kaya - İbrahim Şahin Demir

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler