USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu, Şırnak'ta komando, polis ve güvenlik korucularıyla iftar yaptı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında, komando, polis ve güvenlik korucularıyla iftar programında birlikte araya geldi.

Bakan Soylu, Şırnak'ta komando, polis ve güvenlik korucularıyla iftar yaptı
01-05-2022 22:29
Ankara

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığında, komando, polis ve güvenlik korucularıyla müşterek araya geldiği iftar programında, alp güvenlik kuvvetleriyle ramazan ayının akıbet gününde bu arada olmaktan kut duyduğunu söyledi.

Bugün, Cudi Dağı'nda teröristlerle çıkan arbedede martir bulunan Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz'in cenaze törenine katıldığını hatırlatan Soylu, Akdeniz'in kabrinin üstünü tabanca dostlarının süslediğini belirtti.

Bu topraklarda bağımsız ve özgürcesine yaşamı sürdürmenin Türk milletinin ortaya koyduğu karakterden kaynaklandığını anlatım fail Soylu, güvenlik güçlerinin Türk milletinin kahramanı bulunduğunu dile getirdi. Bakan Soylu, "Yüzyıl sonradan bu dünya düşüncesince şöyleki söylenecek; 21'inci yüzyılın başlangıcında dünyanın nehiy buyurmak istediği, Batı'nın nehiy buyurmak istediği Türkiye'yi bu ülkenin insanları, bu ülkenin jandarması, askeri, polisi, korucusu, bu ülkenin büyüklük başkanı, cumhurbaşkanı eksiksiz dünyaya alan okuyarak 'Topraklarımızı size vermeyiz.' niteleyerek müşterek boy yazdı. Bu destanın yazıcıları sizlersiniz." sanarak konuştu.

Bütün kötülüklere ve dünyayı sömürenlere alın güvenlik güçlerinin gün pozitif olduğuna ayraç fail Soylu, emektar Türkiye döneminde, "Amerika ne der, Batı ne der" sanarak bakıldığını söyledi.

Bakan Soylu, Türkiye'nin şişman müşterek arzu ve özgüvene erbap bulunduğunu vurgulayarak Eren Abluka ve Pençe-Kilit operasyonlarının başarıyla sürdüğünü hatırlattı. Güvenlik güçlerine, "PKK yıldırı örgütünü tarihe gömen döl kendisine adlandırılacaksınız." sanarak seslenen Bakan Soylu, martir olanların, gazilerin görevlerinin tamamlanacağını bildirdi.

Bakan Soylu, "Bu defteri durdurmak durumundayız ve zorundayız. Bu defteri kapatacağız, etrafımızdaki coğrafyaya da kılıç dirlik getireceğiz, işimiz çok. İlayı kelimetullah adına, gadir yapanları engel olmak adına, 'Demokrasi getireceğim' sanarak milletin namusuna delik dikenlere alın işimiz çok." ifadelerini kullandı.

"Tuşimiya'yı Allah şahittir ki kevgire çevireceğiz"

Türk milletinin, güvenlik güçlerini "Aslanlarım" sanarak sevdiğini kaydeden Bakan Soylu, "Hiçbir yıldırı örgütü dünyada büyüklük kurmuş değildir. Onların sonu bulunmayan olmaktır ve bulunmayan edeceğiz. Onları bulunmayan ika madalyası sizin boynunuza takılacaktır, buna inancım tamdır. Cudi'yi, çocuklarımızın martir bulunduğu Tuşimiya'yı Allah şahittir ki kevgire çevireceğiz. Onlara alın öç hissimizin soğuyacağını düşünenler aldanmaktadırlar. Üç maaş hamileyken eşini kaybeden ve 'Vatan sağlıklı olsun.' diyen o yüksek Anadolu hanımına hesabını veremeyiz, bu denli basit." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenlik güçlerinin bayramını kutladığını bildiren Soylu, Erdoğan'ın rastgele adımda güvenlik güçlerinin birlikte bulunduğunu bilmelerini istediğini dile getirdi. Bakan Soylu, "Bizim müşterek tarafımız şefkatlilik ve merhamettir, müşterek yüzümüz cemaldir, müşterek yüzümüz celaldir. Onun düşüncesince teröriste alın hırs yüzümüzü, milletimize karşı, vatandaşa alın cemal yüzümüzü göstermekle sorumluyuz." sanarak konuştu.

Türk güvenlik güçlerinin rastgele birinin değişik boy yazdığını aktaran Soylu, güvenlik güçlerinin milleti birbirinden açmak isteyenlere okazyon vermediğini söyledi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ise terörle mücadelenin akıbet yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirilinceye denli bitmeme edeceğini dile getirdi. Huzur ve güven ortamının sürdürülmesi düşüncesince de hız gösterdiklerini anlatım fail Çetin, şöhretli Türk bayrağının ebediyete denli göklerde dalgalanacağını kaydetti. Terörle savaşım esnasında şüheda verildiğini hatırlatan Çetin, "Bizim de bu millet, vatan, devlet, sembol düşüncesince canımız, kanımız feda olsun, hediye olsun, kâfi ki yurt sağlıklı olsun." dedi.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan da terörle savaşım operasyonlarının alanda başarıyla bitmeme ettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, jandarma hususi harekat, jandarma komando, polis hususi harekat ve güvenlik korucularıyla müşterek tane hiç bayramlaştı.

İftar programına, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ile baş döndürücü sayıda jandarma, komando, polis ve güvenlik korucusu katıldı.

Bakan Soylu, hâlâ sonra, Şırnak Şehit Aydoğan Aydın Devlet Hastanesine geçerek burada otama gören dertli askerleri görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler