USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Hepsinin ümidi bu büyük coğrafyadır'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz etrafımızdaki coğrafyadan sorumluyuz. Biz büyük ortak medeniyetin evladıyız. Ne Irak'a ne İran'a ne Suriye'ye sırtımızı döneriz. Ne Orta Doğu'ya ne Balkanlar'a, Afganistan'a hiçbirine sırtımızı dönmeyiz, zira onların hepsinin ümi

Bakan Soylu: 'Hepsinin ümidi bu büyük coğrafyadır'
12-09-2022 02:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, müşterek kol film film toplantı, görüşme ve araştırmalarda mevcut olmak amacıyla geldiği Mardin'de Dargeçit ilçesini görüşme etti. Bakan Soylu, esnafları görüşme ederek yararlı hasılatlar temennisinde bulunurken karşılaşmış bulunduğu vatandaşlarla da lakırtı yazar taleplerini dinledi, çocuklarla yakından ilgilendi.

Bakan Soylu, elan sonraları Özgürlük Parkı'ndaki gerçekleşen “Dargeçit Gençlik Buluşması” etkinliğine katılarak gençlerle müşterek araya geldi. Programda mütekellim Soylu, içre gelecek, sevgi, heyecan, kardeşlik, içtenlik bulunan bu iyi tabloyu karşısında görmenin, bu tablonun müşterek parçası olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Türkiye'nin emektar Türkiye olmadığını vurgulayan Bakan Soylu;

“Artık terörü, yoksulluğu, fukaralığı elimizin tersiyle iteceğiz, çelimli ve büyük Türkiye ile daima bu arada aşama atacağız. Biz kardeşiz. O gündüz ihtimal elimizde olanak yoktu lakin bugün değme obje yapılmaya çalışılıyor. 81 ilde üniversite, mezralara derece yol, az elan nice yere natürel kavara ulaştırılmaya çalışılıyor. Kadın merkezleri, çaylaklık merkezleri, spor salonları. Her obje ne mevcut ise getirilmeye çalışılıyor. Ömerli'de etraflıca seneler sonraları evvel defa muhaceret durdu, bilakis muhaceret başladı. Dargeçit'te de başlayacak. Hakkari'de 2016 senesinde tababet fakültesini elde eden mektepli sayısı sıfır. 2020'de 5, 2021'de 19, 2022'de 26. Bu seneler ortada ne değişti? Bir müşterek tane şey, yıldırı bitmiş, hacısı hocası işine bakmış. Aileler de evlatlarının geleceği düşüncesince efor harcama etmiş. Bu derece net. Herkes kafasını özlük işine vermiş. Batı'da ne mevcut ise Doğu'da dört başı mamur imkanların örnek var" dedi.

“Hepsinin ümidi bu büyük coğrafyadır”

Türkiye'nin etrafındaki coğrafyanın ümidi bulunduğunu belirterek etrafındaki coğrafyaya sırtını dönemeyeceğini tabir fail Soylu, “Biz çabucak kendimizden mesul değiliz. Biz etrafımızdaki coğrafyadan sorumluyuz. Biz büyük müşterek medeniyetin evladıyız. Ne Irak'a ne İran'a ne Suriye'ye sırtımızı döneriz. Ne Orta Doğu'ya ne Balkanlar'a, Afganistan'a hiçbirine sırtımızı dönmeyiz, zira onların hepsinin ümidi bu büyük coğrafyadır. Şunu müşterek kardeşiniz, Türkiye'nin İçişleri Bakanı, Tayyip Erdoğan'ın tarz arkadaşı kendisine söylüyorum, kılıç göremesek de inşallah siz göreceksiniz. Anadolu coğrafyası, Diyarbakır'dan İstanbul'a derece bu topraklar, Suriye'ye, Irak'a, Afganistan ve Pakistan'a hayat ve barışı getirecek. Herkes bu coğrafyaya bakılırsa dünyada garp emperyalizmin müşterek biçimde baskılamaya çalıştığı, erinçsiz meydana getirdiği bu memleketlere bu barışı Anadolu coğrafyası getirecek Bunu 600 sene süresince sağlayıcı ecdadın torunlarıyız” ifadelerini kullandı.

“Onlar bu mevzuda cahiliyet içerisindedir”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in hasım işgalinden kurtuluşunun 100. sene dönümü kutlamalarında kullandığı ifadeleri eleştiren Bakan Soylu, “Siz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın söylediklerine bakmayın. Onlar bu mevzuda cahiliyet içerisindedir. Osmanlı ile özlük geçmişimizi ihanetle suçlayan anlayışı tabii kimsenin onama etmesi muhtemel değil, akilane da değil. O müşterek cehalettir, birlik kutuplaştırma ve kamplaştırmadır. O geçmişine, soyuna, sopuna karacılık etmektir. Elbette kınanacak müşterek hadisedir, ve kılıç bunu kınıyoruz. Kem yalan malikine sahiptir bu derece basit” dedi.

Ülkede bundan sonraları her insanın inancını, kimliğini, budunsal kökenini huzurlu tabir edebildiğini aktaran Bakan Soylu, “Kimsenin özlük inancından, kimliğinden, budunsal kökeninden, mezhebinden kendisini tabir etmesini gizlediği hali ortadan kaldırdık. Bugün dindarım diyen şen müşterek biçimde mütedeyyin olabiliyor. Bu ülkenin başı açıkta, başı mestur de Valisi, Subayı var. Bir maslahat mevcut mı? Yok. Herkes özlük anlayışı içerisinde müşterek arada olabilme yeteneğine sahip. Kendi standartlarını, şahısların standartlarını yükseltmeye istiyor Türkiye. Ama kavgayı özlük içerisine ölmek istiyor. Yıllardan beri. Tayyip Erdoğan Türkiye'yi buradan çekti aldı” sanarak konuştu.

“Tayyip Erdoğan'ın istikametinden on paralık vazgeçmedik”

Türkiye'nin eskiden darbelerle 10 yıl, 20 yıl, 30 sene geriye götürüldüğünü tamlayan Bakan Soylu, “Bizim tercihlerimizi ortandan kaldırdılar. 1960'da darbe, 71'de muhtıra, 80'de darbe, 28 Şubat 1997'de çarpış yaptılar. 27 Nisan'da e-bildiri yayınladılar. 15 Temmuz'da çarpış hazırlamaya çalıştılar. Bal amacıyla bu ülkeyi yönetiyoruz. Bugün hububat koridorunda maslahat olduğunda Ukrayna ve Rusya arasındaki muharebede maslahat bulunduğu devir kimesne Amerika'yı eş namına koymuyor lakin Tayyip Erdoğan'a 'Bu sorunu çözer misin?' diyorlar. Demek ki kılıç becerebiliyoruz ve üstesinden gelebiliyoruz. Bu ego dindarım diyen Allah'a şükür diyebiliyor. Bugün ego Kürt'üm diyen diyebiliyor. Bugün ego Alevi'yim diyen diyebiliyor. Ama esbak diyemiyordu. Bu özgürlüğü Türkiye'ye Tayyip Erdoğan'ın politikası, siyaseti ve anlayışı getirdi. Onlar bizi biçmeye çalıştılar, bizi istikametimizden alıkoymaya çalıştılar kılıç birlik tersini yaptık. Onlar bizlere 17-25 Aralık'ı yaptılar, kılıç Marmaray'ı açtık, onlar bizlere 17-25 Aralık'ı yaptılar, kılıç Avrasya Tüneli'ni açtık. Onlar bizlere 17-25 Aralık'ı yaptılar, kılıç İHA'ları, ATAK helikopterlerini ürettik. Onlar bizlere 17-25 Aralık'ı yaptılar, kılıç bu ülkede dünyanın en büyük havalimanının aslını attık. 6-8 Ekim vakalarını yaptılar, Yüksekova Havalimanı'nı açtık, Doğu ve Güneydoğu'yu terörden temizledik ve gençlerimizin yarına elan çelimli müşterek biçimde yükselmesini sağlayabilecek adımlar attık. Onlar bizi birbirimize düşürmeye çalıştıkça kılıç kardeşliğimizi kucakladık. Tayyip Erdoğan'ın istikametinden on paralık vazgeçmedik. Tayyip Erdoğan çabucak Türkiye'yi çelimli ve büyük müşterek Türkiye biçimine getirmeye çalışmıyor. 2023 çabucak Cumhuriyetimizin müşterek numara asrı olmayacak. Aynı sürede anca müşterek yükselişi başlatacak ki dört başı mamur dünyaya inç ısırtacak. Siz baş döndürücü çelimli müşterek memlekette baş döndürücü çelimli müşterek döl kendisine hayatınıza bitmeme edeceksiniz ve çabucak özlük memleketinize etrafınızdaki coğrafyaya da faydanız olacak” dedi.

Programda, AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy, AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ve AK Parti Mardin Gençlik Kolları Başkanı Tarık Atlı da birer mülakat yaptı. Bakan Soylu, gençlerin seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkıları dinlerken "Merdo" türküsüne zevcelik etti. Program Bakan Soylu'nun gençlerin sordurulmuş bulunduğu soruları da yanıtlamasının arkası sıra sonuç buldu.

Mihdi Aydoğan - Selman Güneş - Rıdvan Kılıç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler