USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu: (FETÖ, PKK ve DEAŞ) Üçünün deposu da mahreci de desteği de bu topraklar değildir

İçişleri Bakanı Soylu, yıldırı örgütleri FETÖ, PKK ve DEAŞ'a bağlı "Üçünün deposu da mahreci de desteği de bu topraklar değildir. ABD pişirmektedir. Avrupa'nın üstünden de Türkiye'ye bunu göndermektedir. DEAŞ da, FETÖ de, PKK da aynıdır" dedi.

Bakan Soylu: (FETÖ, PKK ve DEAŞ) Üçünün deposu da mahreci de desteği de bu topraklar değildir
31-07-2022 17:06
İstanbul

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenyurt'ta ortak restoranda planlı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Dernekleri ile Buluşma Programı'nda meydana getirdiği konuşmada, cemaziyelevvel Cudi Dağı Sefine alanında katılmış bulunduğu Cudi Festivali'ne değinerek, Hz. Nuh'un burada gerçekleştirdiği 3 ritüeli adına getirdiklerini, zeval vakti namazını kıldıklarını, kurban kestiklerini ve alaca aş pişirip yediklerini anımsattı.

21. asrın önceki 10 senesinde Türkiye'de rastgele ortak bölgede şişman adımlar atıldığına ayraç fail Soylu, vaktiyle doğu ve güneydoğuda tasa yaşandığını, istihsal yapılmadığını anlattı. Soylu, bölgede işletilmeyen kömür ocakları ve beyaz zehir yataklarının baştan işletmeye açıldığını, Yüksekova'ya yaklaşan sürede şişman ortak düzenleme uran sitesi kuracaklarını söyledi.

Bakan Soylu, bölgenin rastgele ortak tarafında sanayiden ticarete, tarımdan turizme denli şişman ortak cıvıltı yaşandığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğiyle doğu ile günindi arasındaki farkın kalktığını, doğunun makus talihini yendiğini dile getirdi.

Doğu ve güneydoğunun şişman ortak uygarlık ve Müslümanlığın otağı bulunduğunu anlatım fail Soylu, şöyleki konuştu:

"Ama anca ortak devre içine girildi ki 2-3 parça işle dirlik karşıya kaldık. Bunlardan ortak tanesi FETÖ'dür. Müslümanlığı sömürme geçirmek ve denşirmek düşüncesince ortak maksat ortaya koymuştur. İkincisi PKK'dır, hoppadak yıldırı değildir, ayrımsız sürede inancımıza ve kültürümüze müteveccih mamul ortak terördür. Bizi özlük değerlerimizden, inancımızdan, birikimimizden açmak düşüncesince ortaya konulmuştur. Üçüncüsü de DEAŞ'tır. Üçünün deposu da mahreci de desteği de bu topraklar değildir. ABD pişirmektedir. Avrupa'nın üstünden de Türkiye'ye bunu göndermektedir. Bu denli açıkça ve net. DEAŞ da aynıdır, FETÖ de aynıdır, PKK da aynıdır. Medeniyet birikimimize atılım yapmak düşüncesince FETÖ'yü de PKK'yı da DEAŞ'ı da ayrımsız biçimde bizim birliğimizin ilişkin salmaya çalıştılar."

"Bütün saldırılar, bizim elan çabuk yükselmememizi gerçekleştirme geçirmek içindir"

Türkiye'nin 2010 yılından itibaren Gezi olayları, 17-25 Aralık emniyet-yargı darbesi, 6-7 Ekim olayları, FETÖ'nün 15 Temmuz vurma girişimi ile konuşu saldırılar yaşadığını fakat hepsinin altından kalktığını tamlayan Soylu, "Hemen altımızda 2 iklim var. Biri Suriye, biri Irak. En sonuç Irak parlamentosunda olanları daim bu arada yaşıyor ve görüyoruz. Nasıl Amerikan parlamentosu karışma edilmişse ayrımsız biçimde Irak'ta da bu iç istikrarın olmaması teminine müteveccih Batı kabilinden ağır ortak vurma vardır. Oysa Bağdat biziz, kılıç Bağdat'ız. Şam biziz, kılıç Şam'ız. Bunların hiçbirisinden rastgele ortak farkımız yoktur. Biz tanım edilirken şişman ortak coğrafya şekilde tanım edeceğiz. Sadece 780 bin kilometrekarenin içindeki ortak iklim şekilde tanım edilmeyiz, edilemeyiz." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'de ve etrafındaki coğrafyada terörle mücadelede dobra neticeler alındığını, alınmaya da bitmeme edildiğini vurgulayarak, şöyleki bitmeme etti:

"Çünkü Irak'ın, Bağdat'ın, Suriye'nin, Şam'ın huzuru olmadan, Yemen'in, Lübnan'ın, Libya'nın, Orta Doğu'nun, Balkanlar'ın, Kafkaslar'ın bu yeknesaklığını tamamlamadan tabii ki dünyaya söyleyeceğimiz lafları söyleyebilme kabiliyetinde olmayabiliriz. 2010 yılından itibaren az buçuk ilkin bahsettiğim halis muhlis saldırılar, bizim elan çabuk yükselmememizi gerçekleştirme geçirmek içindir. Biz Batı'yı önceki kat hakeza yakaladık. İngiltere'yi görüyorsunuz, dingildeklik bitmeme ediyor. Göreceksiniz, Almanya'dan Amerika'ya denli Avrupa'da ve Batı'da yanlarını atama edemeyen ortak gidişat gır konusu. Aramızda ağır ortak dirsek vardı, makasımızı kapatıyoruz. Zorluklarımız bulunmayan mu? Bu denli esasen başağrısı geçen, geçirilmesi düşüncesince yedi düvelin ayağa kalktığı ortak ülkenin sorunu olamaz mı? Elbette olur. Ama altyapımızı tamamladık. Hem de çelimli ortak biçimde tamamladık. kent hastanelerimizden yollara, havalimanlarımızdan üniversitelerimize kadar... Bunların ehemmiyetli ortak kısmı de sonuç 10 yılda, atılım çabucak kaldığımız devir dilimi arasında gerçekleştirildi."

"Avrupa ve ABD gereksinimi bulunduğu düşüncesince Türkiye'nin kapısını çaldı"

Türkiye'nin hoppadak namına değil, dünyaya da faydası bulunduğunu tamlayan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimiyle oluşturulan hububat koridoruna ayraç ederek, şunları kaydetti:

"Biz ayakta kaldığımız için, hayattaki besin sıkıntısını çözebilecek biricik iklim şekilde Türkiye'yi gördükleri düşüncesince Recep Tayyip Erdoğan'a başvurma ettiler. Eğer kılıç ayakta kalmasaydık üzerimizden ezer geçerlerdi. Dünya şayet gereksinimi olmasaydı, ABD ve Avrupa şayet gereksinimi olmasaydı Tayyip Erdoğan'ın ve Türkiye'nin kapısını çalmazdı. İhtiyacı bulunduğu düşüncesince çaldı. Biz sert durursak, ayakta durursak, donanımlı olursak başarırız. Bir geçmişiz var, bizlere şişman ortak budala bıraktı. Bir geleceğimiz var, bizleri aşırı bilinçlilik bekliyor. Bir de bugün var, bizim dü bilinçlilik yapmamızı bekliyor. Kendimizden öncekilerden de sonrakilerden aşırı çalışmalıyız. Kendimizden öncekilerden ve sonrakilerden aşırı elan bütünlük ortamında olmalıyız. Böyle ortak devre içerisindeyiz. Bu fırsatı değerlendirebiliriz. Bu, günce siyasal rekabetlerin arasında bulunduğu ortak okazyon değildir. Bu Türkiye'nin fırsatıdır."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dünyanın istihsal silsilesini muhavvil ortak müstevli döneminden geçildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Çin sarsıldı. Avrupa'nın deminden erke krizi var. 'Biz ne yapacağız?' derdi arasında halis muhlis Avrupa. Yani muazzam medeniyettiniz, nite tedbirinizi almadınız? Baktığınız devir tepeden aşağıya bizlere kuleden cüce kabilinden bakmaya çalışıyorsunuz. Hani tedbirlerinizi alsaydınız ya. Çok şişman ortak krizin yeterli anlamıyla eşiğindeler. Aştılar, aştılar, aşamadılar halis muhlis dünyayı bulaşık sahası altında bırakabilecek ortak krize akıllıcasına götürecekler. Nefislerinden, vesveselerinden, Doğu'ya, bizlere bulunan düşmanlıklarından feragat edebilirlerse bunu aşabilirler. Bütün problemlerini, problemlerini bizlere yükleyerek, özlük halklarının refahlarını düşünenler bugün kendileri şişman ortak başağrısı içerisindeler. Ve şu anda dirlik karşıya kalmış bulunduğu halden da kurtulabilmek düşüncesince Cumhurbaşkanımızın, Türkiye'nin kapısını aşırmak mecburiyetinde kaldılar."

Bakan Soylu, amme kasıntı ve kurumlarının iş birliğiyle Esenyurt'ta icra ettikleri icraat kendince da bilim vererek, ilçeyi rastgele ortak bölgede en elleme düzeye boşaltmak düşüncesince çalışmalarını sürdüreceklerini anlatım etti.

Bakan Soylu, konuşmasının arkası sıra programa eklenmiş bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu derneklerinin başkanları ve temsilcilerinin görüşlerini dinledi, sorularını yanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler