USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'CHP ile aramızdaki puan farkı 15'tir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP ile aralarındaki puan farkının 15 bulunduğunu belirterek, "Kılıçdaroğlu, HDP'liler, arkanızda Amerika'da olsa, Avrupa'da olsa silineceksiniz, silineceksiniz" dedi.

Bakan Soylu: 'CHP ile aramızdaki puan farkı 15'tir'
31-10-2021 18:55

Muş Gençlik Merkezi'nin salonunda planlı AK Parti Muş İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Toplantısı, ihtiram ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada meydana getirdiği konuşmasında, “Sözlerime önceden birlikte emaneti de doğrulama kılmak isterim. Sadece bu ülkenin değil, hayattaki kâffesi mazlumların yükünü, sorumluluğunu yüreğinde hisseden, birlikte ömrü bu uğurda vakfeden, bu millete acemi birlikte özgüven, acemi birlikte umut, acemi birlikte coşku veren, mazlum coğrafyalarda dillerde afsun olan, giranbaha Cumhurbaşkanımız, sefer dostunuz Recep Tayyip Erdoğan'ın bu toplantıya, Muş teşkilatımıza selamları, ihtiram ve muhabbetleri var, üzerimde emanettir, huzurlarınızda doğrulama kılmak isterim” sanarak konuştu.

“Bugün sizlerle ümidi bahsetmek isterim. Umut mahmul birlikte lakırtı gerçekleştirmek isterim” diyen Bakan Soylu, “Başardıklarımıza bakıp, erişmek istediğimiz acemi hedefleri konuşalım isterim. Çünkü, bugün geldiğimiz noktaya, birlikte ümidi koruyarak geldik. Zorlukları değme daim umudumuzla ve inancımızla aştık. Kolay olmadı. Türkiye 21. yüzyıla, birlikte vasilik kurgusunun gölgesinde ulaşmıştı. Dini özgürlükler üstünde kurgulanmış, efdal kaymakamlık ve darbeci kafa destekli bu vasilik aklı, buradan ulus iradesine hükmetme etmiş, devir hin da konuşu vesayetle beraber, senelerce bu ülkenin ayağına pranga olmuştu. Bu vasilik aklı, devir hin 21. yüzyılda da yeni baştan dirilmeye çalıştı.

27 Nisan E-Muhtırasında, Gezi'de, 17-25 Aralık'ta, 15 Temmuz'da değme daim ayrımsız aklın izlerini gördük. Her seferinde milletimizin oylarıyla ve şahsen şüheda vererek namevcut ettiğimiz bu yapı, başta 2010 yılından sonraları yıldırı dair evrilmişti. Doğu ve Güneydoğu'da PKK, Suriye'de PKK/PYD, Kuzey Irak'ta DEAŞ, içeride FETÖ aracılığıyla Türkiye'yi birlikte yıldırı vesayetiyle sarmaya çalışmıştı. Güney sınırımızın altındaki muvazenesizlik ortamının doğurduğu kitlesel göçle bu yıldırı vesayeti takviye edilmeye çalışıldı. 20. yüzyılda siyasete dini özgürlükler penceresinden birlikte edisyon vardı. Biz; Alevi-Sünni, Türk-Kürt ayrımlarını da 20. yüzyılda bırakmıştık. Çorum, Kahramanmaraş ve Gazi Mahallesi vakalarında bırakmıştık. Ama 21. yüzyılda DEAŞ'ı, FETÖ'yü çıkardılar.

PKK ve onun siyasallaşmış kadroları kabilinden 6-8 Ekim oyuntu barikat eylemlerini çıkardılar. Tek tük de olsa, beş altı habbe kapısına çarpı çarpmak derece eylemlerle, ara sıra de muhacir karşıtlığı üstünden hem içeride tıpkı zamanda etrafımızdaki coğrafyada baştan birlikte vasilik montajlamak istiyorlar.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 20. yüzyıldaki kâffesi problemleri ve bunların 21. yüzyıla kesinlikle taşındığını güzel çözümleme ettiğini dile getiren Bakan Soylu, “Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la ve onun sefer arkadaşları bulunan sizlerle beraber, bu problemlere akilane analizör üretmiştir. Her şeyden ilkin şişman birlikte mutluluk gücü üretti. Yollarıyla, havaalanlarıyla, çağcıl site hastaneleriyle, istikrarıyla, teröre kat ortaya koyduğu ağır harekât kapasitesiyle, başta de dışa bağımlılığı şişman seviyede bitirerek, vesayete kat uğraş etmenin evvel asliye şartını hesabına getirdi. İkincisi; Türkiye, terörle beraber, terörizmle de uğraş etti. Bugüne derece terörü, kalkınma, mahrumiyet ve kenara itilmişlik duygusu üstünden kımıldatma ediyorlardı.

Türkiye bunu, Doğu ve Güneydoğu'ya meydana getirdiği yatırımlarla, havaalanlarıyla, eş ve cahillik merkezleriyle, meydana getirdiği yollarla, bebek parklarından okullara derece ürettiği efdal seviyede hizmetle, PKK'nın çıplak yapılanmalarının, başta de eş ve çoluk nesil üstünden meydana getirdiği propagandaya vuruş vurarak, PKK'nın firez terörizmine izin etmeyerek aştı. Ve üçüncüsü; değme ayrışık meselenin konuşulabildiği, ret-inkar-asimilasyon politikalarının ayrılma edilmiş olduğu birlikte ortamı oluşturmuştur. Bugün Türkiye'de hayat varsa, Doğu ve Güneydoğu'da PKK yıldırı örgütünün etkinliği kalmamışsa, turizmden tutun çarşı piyasaya kadar, semt ekonomisinde birlikte çabukluk varsa; yaylalarda, arıcılık, hayvancılık yapılabiliyorsa; ovalarda ekincilik baştan yeşeriyorsa, Doğu ve Güneydoğu'daki okullarda okuyan çocuklarımız güzel üniversitelerin güzel bölümlerini kazanabiliyorlarsa; doktor, mühendis, avukat, bilgi insanı olabiliyorlarsa; Ağrı'da kodlama sınıflarında terbiye düzlük çocuklar, projeleriyle arsıulusal yarışmalarda destan gösterebiliyorsa; örgütlü endüstri sitelerimize arzu varsa, istihsal artıyorsa; ahacık bu stratejinin ivazsız uygulanması sayesindedir. Bizim terörle mücadelede ortaya koyduğumuz bu bakış, başta Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin verdiği çabuk değişmeyen bildirme etme avantajıyla baş döndürücü hâlâ efdal birlikte başarım üretmiştir.

Belediyeleri teröre müteveccih birlikte pınar çoğaltma merkezi biçimine getiren, benzeşim halde birtakım çıplak maşer örgütleri üstünden belediyelere pınar ve öge gerçekleştirme fail birlikte anlayışı, birlikte uygulamayı ağız ağıza işlevsiz duruma getirdik; hem evlatların dağa kaçırılmasının önüne geçtik, tıpkı zamanda paraların PKK'ya değil millete görev düşüncesince harcanmasının önünü açtık. Netice itibarı ile Türkiye'de vasilik aracılığıyla senelerce Kürdü, Aleviyi, dindarı, bu ülkenin değme kesimini yaftalamaya çalıştılar” biçiminde konuştu.

“Batı'ya editör olmayan, Batı'yı ibadethane bellemeyen herkesi ötekileştirmeye çalıştılar”

Batı'ya editör olmayanların, Batı'yı ibadethane bellemeyen herkesi ötekileştirmeye çalıştıklarını dile getiren Bakan Soylu, 21. yüzyılda da terörün birlikte vasilik uzlaştırıcı alegori kullanılmak istenildiğini söyledi. Bakan Soylu, “Etrafımızdaki coğrafyanın istikrarsızlığını, bizim üzerimize birlikte vasilik uzlaştırıcı alegori kıymetlendirmek istediler. Şunu beyan kılmak istiyorum. Tam 20 senedir ABD ve Avrupa, birlikte yandan yıldırı eliyle, birlikte yandan iktisat aracılığıyla birlikte yandan oluşturduğu milel arası edisyon sistemiyle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden kullandıkları halis muhlis araçlarla üzerimize geldiler. Suriye'yi ve Irak'ı içerisinden çıkılmaz birlikte duruma getirdiler. Afganistan'dan Pakistan'a derece değme tarafta istikrarsızlığı ürettiler. Yemen'den Libya'ya derece etrafımızda birlikte iklim namevcut ki kararlı bırakmadılar. O derece şişman birlikte iş yaptınız ki Batı ayağa kalktı. Kim bu ulus düşüncesince ayağa kalktıysa tepesine vurdular. ‘Sizi parçalayacağız, size böleceğiz, Kürdü ayıracağız, Türkü ayıracağız' dediler. Türkiye, bunların hepsini elinin tersiyle itmiştir. Cumhurbaşkanımız ve Cumhur İttifakı'nın kuvvetiyle beraber, siz değerli ziyaretçilerimizin el erki mücadelesindeki emeğinizle, samimiyetinizle beraber, ayağına meftun ballanmak maksut bu prangayı söküp atmıştır" dedi.

"Sizden rahatsız bulunan namerttir"

Konuşmasında Kılıçdaroğlu'na da seslenen Bakan Soylu, şöyleki bitmeme etti:

"Kılıçdaroğlu, kendisiyle karıştırıyor AK Parti teşkilatlarını. 15 Temmuz'da bizim Cumhurbaşkanımızı ortadan kaldırmaya müteveccih hamlede, Cumhurbaşkanımız Marmaris'ten kalkıp uçağa dayak ve ABD da strateji ediyor hepsi de strateji ediyordu. Onun düşüncesince yürekli kazanmak lazım. Onun düşüncesince itikatlı kazanmak lazım. O İstanbul'a geldi, Kılıçdaroğlu eve kaçtı, gizlendi. Kaçana bu ulus denyo vermez. Kaçana bu ulus güvenmez. Kaçana bu ulus göz boncuğu bilinçlilik doğrulama etmez. Onun düşüncesince kendisi derece zannediyor AK Parti teşkilatlarını. Biz bu ülkede başvekil ölüm cezası cezası cezası edildi, korkmadık. Kim ne diyorsa desin, ipimiz cebimizde geziyor, sizden rahatsız bulunan namerttir. Tekrar Türkiye'yi eksiklik Türkiye'ye eğmek isteyenlere izin etmemek bizim görevimizdir. Bilmenizi istiyorum. Eğer bugün Doğu ve Güneydoğu'da fabrikalar açılıyorsa, yaylalarımızda hayvancılık ve ekincilik şenleniyorsa, Muş Ovası baştan şenlenmişse bu sizin sayenizdedir. Bunu da silahla, hukuksuzlukla, edisyon ve havai yapmadık. HDP de duysun, Kılıçdaroğlu da duysun, Meral Akşener de duysun. 2023'ü 2023 alegori görmeyin. Cumhuriyetimizin 100. yılı lakin 21. yüzyılda başladığımız yolculuğun 2053 ve 2071'in en ehemmiyetli durağı alegori görün. Bizim meselemiz 2023 ile bitmiyor. Türkiye'nin meselesi, AK Parti'nin meselesi, Cumhur İttifakı'nın meselesi ve bu milletin meselesi 2023'te başlıyor."

"CHP ile aramızdaki puan farkı 15'tir"

CHP ile aralarındaki puan farkının 15 bulunduğunu dile getiren Bakan Soylu, "Bizim düşüncesince söylüyorlar 'beceremezsiniz' diye, tığ insansız iklim aracından akış helikopterlerine derece dünyanın en şişman barajlarından dünyanın en şişman havalimanına derece değme şeyi onların diklemesine başarıyoruz. Bundan sonraları da başaracağız inşallah. Şimdiye derece birlikte kocaoğlan epey soruşturma incelemesi yapmadan hayatımı geçirmedim. Benim özelliğim bu. Sahaya bakarım, yurttaşlarımız ne diyor bunu görürüm. Şunu söyleyeyim. Onlar 2023'e derece çıkarlarını aşınmış olacakları tabanlarını oyalamaya çalışıyorlar. Bunlar emektar siyasal oyanlarıdır. Biz bunları baş döndürücü gördük. O emektar Türkiye'de kaldı. Şimdi acemi Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın siyasa felsefesi var. Şunu altını çizerek söylüyorum. Bu ay, güzeşte ay ve ondan evveli ayda CHP ile aramızdaki puan farkı 15'tir. Ama bu az. Aç tavuk kendini mısır ambarında zannedermiş ya, 2023 geldi sanarak havaya girdiler ve birbirilerine girdiler. Cumhurbaşkanlığını paylaşamıyorlar. Siz, sizlere verilenlerin değerini bilmiyorsunuz, beceremiyorsunuz, yönetemiyorsunuz. Bu ulus size 2023'te anca birlikte ibret verecek ki kişi partinize gelemeyeceksiniz. 10 sefirikebir deklerasyon yayınladı, birlikte yegâne muhalefetin sesi çıkmadı. Sadece Recep Tayyip Erdoğan arslan derece kükredi. Milletimizin, ülkemizin, devletimizin itibarını o kişi Batı ittifaklarına doğrulama etmedik. Bunlar, Batı emir verse doğrudan bildirme ederler. Bu emektar Türkiye kafasıdır. 2023'te Kılıçdaroğlu, HDP'liler arkanızda Amerika'da olsa, Avrupa'da olsa silineceksiniz, silineceksiniz" biçiminde konuştu.

Mehmet Salih Akkuş - Yılmaz Sönmez - Uğur Ulu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler