USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Bunun adı devrimdir, sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akışı bilakis döndürüldüğü ve oyunun bozulmuş olduğu birlikte tabloyla hakkında karşıya olunduğunu belirterek, "Bunun adı birlikte devrimdir. Bu devrimin sahibi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır” dedi.

Bakan Soylu: 'Bunun adı devrimdir, sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır'
16-09-2022 00:01

Bir paradigma görüşme ve temaslarda mevcut iktisap etmek kıl payı Van'a mevrut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentteki esnaf ziyaretinin peşi sıra esnaf ve doyum önderleriyle ortak araya geldi. Toplantıda ortak müzakere karşıcı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pakistan'da meydana mevrut selde iane fail ortak tane ülkenin Türkiye bulunduğunu belirtti. Bakan Soylu, “Lübnan tarihinin en şişman hesaplı krizini yaşıyor. Osmanlı'nın evlatları orada hala muhkimler ve onun haliyle halleniyorlar. Oraya elini uzatan, sömürmeden, sömürme etmeden, ortak vahit tane diyar mevcut adı Türkiye. Etrafımızdaki coğrafyada dünyanın da bakmış bulunduğu ortak diyar bulunduğu artık çelimli olmamız geçişsiz geldiğini ve herhangi ortak seferinde bunu kendimize hatırlatmamız geçişsiz geldiğini bilici insanoğlu namına yetiştik. Ama bizim heyecanımızı kırmadılar, ürkütmediler, korkutmadılar mı? Kimimize Kürt, Alevi, Sünni, Arap, dindar, başı açık, başörtülü, Türk niteleyerek bizi farklılaştırmadılar mı? Hepsini yaptılar ve istedikleri devir devreye girdiler. Eğer güçleri yetmemişse 10 yılda ortak bu ülkede vuruş yaptılar. Bizi ürküttüler ve korkuttular. Tam 20 sene bizi geriye götürdüler. 25 sene zihinlerimizi köreltmeye çalıştılar. Bizim bu ülkeyi yönetemeyeceğimizi, bizim beceremeyeceğimizi, demokrasinin, özgürlüğünü, hürriyetin, zenginliklerimizin bizlere ortak tomar bulunduğunu sonsuz kafamıza çaktılar. Bu oyunu birisinin bozması lazım. Bozmak talip Adnan Menderes bedelini canıyla ödedi. Ondan sonraları ki gelmişse dağıtmak diledi muhakkak. Ama ABD ilkin iktisap etmek kıl payı onun kuyruğundaki Avrupa'yla baş başa etrafımızdaki coğrafyaya ve dünyaya bizim sözümüzü etmemizi istemediler” niteleyerek konuştu.

“Dünyayı aydınlatacak bizim medeniyetimizdir”

Darbelerin peşinde Amerika'nın bulunduğunu tamlayan Bakan Soylu, “Avrupa'nın Afrika devletleri nite sömürdüğünü, madenleri ve aykırı zenginlikleri müdahale iktisap etmek kıl payı yetmediği biçimde sabık yüzyılın yarısına denli kullanıcılarını kul derece sattıklarını herhalde diğer dünyaya gittiğimiz devir söylemenin ortak manası kalmayacak. Dünyayı aydınlatacak bizim medeniyetimizdir. Hiç bu mevzuda gösterişsizlik etmenin ortak manası yok. Ve kılıç o ilkin dediğim 300 salname makası evvel kere kapatıyoruz. Yıllarca bizi 2 bin 500 dolarlık adam başına dirimsel seviyesinde tutanlara erinç evvel kere kapatıyoruz. İlk kere öz içimizdeki gayrılıkları ortadan kaldırabilecek ortak fırsatla yakaladık. İlk kere Amerika'yı hakeza yakaladık. İlk kere Avrupa'yı hakeza yakaladık. İlk kere onları yönsüz, vizyonsuz ve lidersiz yakaladık. İlk kere birbirine düşmüş, evvel kere ne yapacaklarını şaşırmış ortak biçimde yakaladık. Bizi anca anlatıyorlardı ki, yüzyılları planlayan, şişman projeler karşıcı Avrupa, hani bu kışın katıksız gazının planını yapamayan 10 - 30 sene öncesinin bugününe ilgilendiren ortak perspektifini çizemeyen Avrupa. Hiç nikbet etmeyin. Bunların hiçbirisi Türkiye'ye hububat koridoru açması düşüncesince gelmezdi. Ama aşırı büyüttükleri ABD bu meseleyi çözemedi. Bize çiçek, böcek, bostan diyen güya insanoğlu haklarını Aylan bebeğe bire ortak sürede Abdülvahap'a, bire ortak sürede Asım'a yenmiş fail o Avrupa bu işi çözemez. Çözemez de zira içtenlikli değiller. Çünkü ortak dertleri var. Kendi sorunlarını doğuya altüst etmek istiyorlar. Kendi insanlarını da korkutuyorlar. Göç meselesini hoppadak uç meselesi ve düzenlilik meselesi ve uç duvarı meselesi namına gören şu kadarcık ortak kafaya ve zihniyete sahipler” biçiminde konuştu.

“Türkiye bu oyunu bozdu”

Düşük ve ölçülü devletlerin ortak vahit tane arzusu bulunduğunu ve bunun da Türkiye bulunduğunun altını çizen Bakan Soylu, “Bu oyunu Türkiye'de nite bozmuşsa, bu ülkede insanoğlu ego Kürt'üm, ego Alevi'yim demeye çekiniyorlardı. Daha ötesini söylüyorum. İnsanlar ego dindarım demeye çekiniyorlardı. 50 yıldan bahsetmiyorum. AK Parti iktidarı çağında ortaya konulmuş bulunan eksiksiz hürriyet ve hürriyet adımlarına erinç âlem müdebbir ve temkinliydi. Ama deminden âlem kendisini anlatım ediyor. Bundan artık şişman ortak refah yok. Herkesin kendisini anlatım etmesinden artık değerli ortak bilinçlilik var. Bizi birbirimize düşürebilecek ortak fırsatları bulunmayan oldu. ABD tarihinin yıldırı örgütüne en şişman yardımını yapıyor. Son 3 yılda 2 bilyon dolar Amerikan senatosundan çıkarttı. PYD'ye ve PKK'ya. Bundan ortak tanesini kılıç yapalım. Bunun yüzdelik 1'ini kılıç yapalım. Dünyanın herhangi ortak tarafında bizi çarmıha gererler. Uyduruk yıldızlarıyla bu arada yıldırı örgütünün mensuplarını görüşme ediyorlar, onlara taziyede bulunuyorlar. Sonra da Amerikan Büyükelçiliği bizim evlatlarımız martir olduğunda ‘dostlar alışverişte görsün' niteleyerek sanki bizim düşüncesince de taziyet yayınlıyor. Her devir uyguladıkları mürai ortak içtenliksiz ortak siyaset alıyor. İstedikleri derece bizi hile edebileceklerini, istedikleri derece bizi yönetebileceklerini düşünüyorlardı fakat Türkiye bu oyunu bozdu” dedi.

“Bunun adı ortak devrimdir”

Hakkari'ye ve Şırnak'a müderris ve doçentler gittiğini kaydeden Soylu, “Yani akışı aksine döndürdüğümüz oyunu bozduğumuz ortak tabloyla bugün erinç karşıyayız. Bunun adı ortak devrimdir. Bu devrimin sahibi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cenabı Allah'a sığındı ve dünyada bu coğrafyanın, bu Anadolu'nun ortak yükümlülüğü olduğunu, mesuliyeti olduğuna inanarak dolayısıyla inanarak bitmeme etti. Milletine inandı ve milletine güvendi. Bizim milletimiz seziş sahibi ortak millettir. Ve bugün insanoğlu ego Kürt'üm desinler ne olacak ya? Kürtlüğüyle alım çalım duysun. Müslümanlığıyla alım çalım duysun. Diliyle, bu ülkenin yurttaşı olmasıyla herhangi ortak ailenin alım çalım duysun. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi bu kavganın içinden çekti ve dünyayla nite rakiplik edebileceğini ortaya koydu. Kim ne derse desin. Bize cemaziyelevvel siz beceremezsiniz, siz başaramazsınız, siz gerçekleştiremezsiniz diyenlere Allah'a hamdolsun kılıç bugün beceriyoruz, kılıç bugün gerçekleştiriyoruz, kılıç bugün başarıyoruz ve bizim dünyaya söyleyecek lafımız mevcut ve bizim dünyaya söyleyecek sözümüzü de namına getirmeye çalışıyoruz. Bu denli belirgin ve net. Kimse Türkiye'ye gelmez dediler. Şimdi bütünü Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın bitebilmesi düşüncesince Recep Tayyip Erdoğan'ın ayağına geliyorlar. Eğer ayakta durmasaydık, şayet 17-25 Aralık'a tasdik olsaydık, şayet Gezi Olayları'na tasdik olsaydık, şayet 15 Temmuz'a tasdik ergin olsaydık, şayet hesaplı saldırılara tasdik ergin olsaydık, bilmenizi isterim ki kimesne Türkiye'nin kabilinden geçmez, bizi etrafımızdaki istikrarsızlığın ortak parçası biçimine getirirlerdi. Bugün kılıç etrafımızdaki coğrafyayı ve dünyayı dengeli hazırlamaya etkin ortak ülkenin anlayışı içinde olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dünyanın herhangi ortak yanındaki huzursuzluklara ahenk çıkaran ortak vahit tane diyar var, Türkiye”

FETÖ'nün İslam'ı tağyir etmek düşüncesince ABD kabilinden bulunduğunu tamlayan Soylu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

“DEAŞ Müslümanlığı başka ortak noktaya çekebilmek düşüncesince ABD kabilinden bulunmuştur. PKK İslam'ın miğferi bulunan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bu karakterini ortadan kaldırabilmek düşüncesince ABD kabilinden bulunmuştur. İşte bu oyunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bozmuştur. 20'inci asrında Türkiye'nin ne oyunlarla erinç karşıya kaldığını dobra çözümleme etmiştir. Hangi riskleri alabileceğini, sırtını kime dayayabileceğini, o masada kimlerle oturacağını, kimlerle oturmayacağını ve kime tasdik olacağını dobra ortak biçimde değerlendirmiştir. Suriye'de insanoğlu katledilirken ortak vahit tane ülkenin sesi baskı ve ortak vahit tane milletin. Burası. Dünyanın herhangi ortak yanındaki huzursuzluklara ahenk çıkaran ortak vahit tane diyar var, Türkiye. Herkesin ortak hesabı var. Cenabı Allah'ın da ortak hesabı var. Bize buna teslimiz. İnancımız şudur; artık dünkü başladık ve göreceksiniz. Allah da kader edecek. Bu budun aşırı şişman yükselişler yaşayacak. Bu Türkiye aşırı şişman yükselişler yaşayacak. Biz bekâr değiliz. Kabe-i Muazzamı çevrinme edenler ihtimal öz ülkelerinden ilkin İslam'ın akıbet ve çelimli kalesine afsun ediyorlar.” Bakan Soylu, buradaki konuşmasının peşi sıra Bahçesaray ilçesine geçti.

Yılmaz Sönmez - Atilla İdiz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler