USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Bazı belediyeler Hatay’a gidebilirsiniz, define bile yardımcı olmadılar'

Afetin ebatlarına özen çekici ve dört başı mamur dünyanın şişman namına nitelendirdiği hakeza birlikte depremde arada sırada de yetişmekte zorlandıkları peşi sıra büyüdükleri durumların olabileceğine yer veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Buradan milletimize yakınma

Bakan Soylu: 'Bazı belediyeler Hatay’a gidebilirsiniz, define bile yardımcı olmadılar'
10-02-2023 02:09

Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta mevcut İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve peşi sıra Elbistan'dan 7.6'lık dü şişman depremden sonraları devletin etraflı birimleriyle her insanoğlunun şişman müşterek savaşım ortaya koyduğunu tamlayan Bakan Soylu, "Bütün birimler iklim şartlarının, koşulların çetin bulunmasına karşın yerlerine geçiş etti. Karakışın getirmiş olduğu olumsuzluklara ilkin depremin bu alanda az henüz yöntemleri arasında yarmasına karşın vatandaşımızın biran ilk imdadına ulaşabilmek düşüncesince etraflı Türkiye devletiyle milletiyle seferber oldu. Bizde o saatten itibaren Kahramanmaraş'tayız. Bütün birimlerimizle sahada olmaya çalışıyoruz bununla birlikte eş güdüm yaparak buradan hizmetleri alegori getirmeye çalışıyoruz. Bu afetin baş döndürücü şişman müşterek kıyamet bulunduğunu beyan etmek istiyorum. Bu kıyamet yüzlerce detayın ayrımsız anda yönetilmesini müstelzim müşterek afettir. 250 kilometre kırık hattı. Yaklaşık 99 bin 362 kilometre kare. Macaristan'dan, Portekiz'den, İrlanda'dan, Çek Cumhuriyeti'nden şişman Hollanda'nın dü katı. Yani şişman müşterek kıyamet dalında baş döndürücü çelimli müşterek toprak kürenin görmüş olduğu denizler aut kişmiri en şişman depremlerden birisi. Özellikle zelzele istişare kurulumuz ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğümüzün ortaya koyduğu değerlendirmeler altında söylüyorum” diye konuştu.

Depremin merkezi Kahramanmaraş'ta 5 bin 323 eş yaşamını kaybetti

Devletin etraflı imkanını irsal etmekte olduğuna aksan fail Bakan Soylu, ”Sadece burada fariza fail polis, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri çalışanı arkadaşlarımızın sayısı 20 bin. Herkes burada şişman müşterek mücadeleyi ortaya koymaktadır. Bugüne denli sonuç aldığımız nicelik 5 bin 323 vatandaşımızı Kahramanmaraş'ta kaybettik. Allah yağmur eylesin. 4 bin 493'üde şuana denli defnedildi” halinde konuştu.

"Bazen de yetişmekte zorlandığımız peşi sıra yetiştiğimiz ahval lacerem olacaktır"

Günlük 500 bin kez aşındırmak verildiğini aktaran Soylu, “Toplam 500'ün üstünde köyü mevcut buranın. Ulaştıklarımıza araçlarımızla, ulaşamadıklarımıza dışardan getirttiğimiz off road araçlarla, yolu kardan mestur olanlara helikopterle ulaşıyoruz. Çok ehemmiyetli ve çetin bulunduğunu biliyoruz. Kesinlikle on paralık müşterek şeyden etkilenmeden bizim vatandaşımıza görevimiz mevcut gerçekleştirmek zorundayız. Biz amme alegori büyüklük alegori buradayız. O kişilere bu memleketin müşterek çocuğu şekilde yapmakla mükellefiz. Birileri belirgin araya bilir, fire olabilir. Bütün dünyanın şişman şekilde nitelendirdiği hakeza müşterek zelzele de tabii ki ara sıra de yetişmekte zorlandığımız peşi sıra yetiştiğimiz ahval lacerem olacaktır. Bunu sömürme konusu yapmak, bundan müşterek politik istidlal ortaya koymak, zelzele ortaya koyduğu hasardan henüz şişman müşterek hasardır. Bir insanoğlunun ne müşterek inam ıssız mümkün ki fitnenin fesadın ardında gidebilir. Bu dünyadan biz gideceğiz, gidiyoruz. Belki müşterek sayaç sonraları burada müşterek zelzele olacak burada gördüğünüz on paralık kimesne olmayacak. Belki bizde az buçuk ilk bahsettiğimiz meftalarımız derece bizlerden sonraları gelenler bunu değerlendirecekler. Burada şayet müşterek politika yapılacaksa hem kavim gözetiminde hem Cenab-ı Allah gözetiminde hesabı sorulur, çaker yaparsam hesabı sorulur. Bir baş döndürücü alanla erinç karşıyayız. Bu denli insanoğlu nerede duracak nerde yatacak, işini ne meydana getirecek derece müşterek baş döndürücü ameliyat yönetiyoruz. Sadece burada değil 10 vilayette yürütülmektedir." diye konuştu.

"120 polisimizi, 32'inin üstünde jandarma personelimizi kaybettik"

Hayatını kaybedenler dair da bilim sağlayan Soylu, "Polis Teşkilatımız da 120 arkadaşımızı kaybettik, Allah yağmur eylesin. Kahramanmaraş'ta da, Hatay Nurdağı'nda da bu şişko kayıplar, şişko sıfır zayiat da mevcut 32'inin üstünde de jandarma personelimizi kaybettik. Bütün kaybettiklerimize Allah yağmur eylesin" ifadelerini kullandı.

Yağma iddiaları mevzusuna da yer veren Soylu, gelişigüzel suç duyurusu değerlendirdiklerini yüzdelik 99.9'unun esassız bulunduğunu kaydetti.

"Bazı belediyeler Hatay'a gidebilirsiniz define bile yardımcı olmadılar"

Kendisinin de ikinci depremi yaşadığının altını çizen Soylu, "Biz biz burada depremzedeyiz. Buradan milletimize yakınma ediyorum. Ellerindeki bazısı belediyeler Hatay'a gidebilirsiniz define bile yardımcı olmadılar. Bunlar batsınlar diyebilirler lakin bu dünyanın müşterek de başka dünyası var. Elbetteki bunların değerlendirmeleri de yapılacaktır. Şu eyyam geçip gitsin işimize bakalım. Bu milletin çocuğu olmaktan alım çalım duyuyorum” diye laflarını tamamladı.

Onur Erden - Göktürk Fırat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler