USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Soylu: 'Artık terörün bir kırıntısını bile yurt süresince taşımayacağız'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütüne katılımın yılda 5 bin 558'den 50'ye denli düştüğünü belirterek, “Artık terörün bir kırıntısını bile yurt süresince taşımayacağız. Altını kaldırmadık taş, aramadık, ayağımızı basmadığımız bir santimetreka

Bakan Soylu: 'Artık terörün bir kırıntısını bile yurt süresince taşımayacağız'
16-02-2022 13:47
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'nda 2 gündüz sürecek bulunan “Jandarma Genel Komutanlığı 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Toplantıda mütekellim Bakan Soylu, Jandarma Teşkilatı'nın sert duruşundan bahsederek, “Bugün girilemeyen bölgelere giren, terör örgütlerine bu milletin en iri sillesini vuran mutlu bir ekip ile birlikteyiz. Bütün dünyaya terörle savaş dersini verici mutlu bir ekip ile birlikteyiz. Düşmana bulut salan, dosta inanma verici bir anlayışı attığınız herhangi bir anlamda gösterdiğiniz düşüncesince Allah razı olsun” niteleyerek konuştu.

“Her senenin nihayetinde bir araya geldik”

Toplantının hedefinden bahseden Bakan Soylu, “Her yorum toplantısında, herhangi bir senenin nihayetinde bir araya geldik. Geçmiş sene nasıldı, doğacak sene ne olmalıdır? Eksiklerimiz, planlayıp başardıklarımız, planlayıp şu anda yetiştiremediklerimiz nelerdir, neler olmalıdır? Terör örgütlerinin ve hasımlarımızın ortaya koyduğu stratejiler nelerdir? Yeni stratejiler ve emektar stratejiler çerçevesinde ne adımlarımı atmamız geçişsiz diyenlerin değerlendirmelerini yaptığımız toplantıların bir tanesindeyiz” dedi.

“Terör koridoruna yaralanan çarpış ağız ağıza bu doğacak vizyonuyla ve bu alana yansıtmamızla alakalıdır”

Türkiye'nin akıbet 20 yılda nice ehemmiyetli adıma imza attığını kail Bakan Soylu, “Atacağımız adımlarda hâlâ iyi, hâlâ güçlü, hâlâ kâr odaklı ve başarıyı baş döndürücü hâlâ yüksekte yakalayabileceğimiz toplantılar yapıyoruz. Bu tatlı karargahından üs noktasına genişliğinde dört başı mamur süreci bir değin içerisinde, bir kavait zinciri içerisinde, bir sıkı ve aşama sırası arasında bildirmek düşüncesince bir aradayız. Türkiye'nin akıbet 20 yılının evvel 10 yılı namına ait. Ortaya konulmuş bulunan evvel 10 senenin namına ilgilendiren bulunduğunun altını bir defa hâlâ çiziyorum. Kendi altyapısını, özlük düşünü izleme etti. Son 20 senenin akıbet 10 yılı ise hem kendisine, hem sahasına bununla birlikte geleceğe aittir. Marmaray gibi, Avrasya Tüneli gibi, dünyanın en iri hava meydanı gibi, evren ölçeğindeki barajlar, Doğu ve Güneydoğu'da hoppadak silahlı terörü bitirmeye müteveccih değil, yaşamı değiştirmeye müteveccih adımlar, hicret yönetimini hoppadak bir korunma merkezi ihdas ve dava çıkmasın bağlamından çıkartıp eğitimiyle, işgücüyle, ticaretiyle Türkiye'nin gücüne kuvvet ekleme vizyonuyla açılan politikalar, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatlarıyla açılan emniyetli alanlar ve terör koridoruna yaralanan çarpış ağız ağıza bu doğacak vizyonuyla ve bu alana yansıtmamızla alakalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

“Gelecek nesillerimize aydınlık, çelimli ve iri bir Türkiye bırakmalıyız”

Toplantıda asayiş güçlerine seslenen Bakan Soylu, “Size 2022 yılı hedefinizi söylüyorum: Bu senenin terörle alakalı hepsi kırıntılarını temizleyeceksiniz. Yılanı deliğinde olsa bile bulup çıkaracaksınız. Artık terörün bir kırıntısını bile yurt ortamında taşımayacağız. Altını kaldırmadık taş, aramadık, ayağımızı basmadığımız bir santimetrekare bile bırakmayacağız. Artık süpürme zamanı. Süpürmeye başlayacağız. Söz vermeliyiz doğacak nesillerimize, Cumhuriyetin 100'üncü senesinde dağlarımızda bir bir tane terör örgütü personeli kalmamalı. Cumhuriyetin ikinci asrına, bir numara asrında bizlere bırakılan özgürlüğümüze, hürriyetimize ve bağımsızlığa sabır etmeyenlerin yüklemeye çalışmış oldukları uğur boncuğu ağırlığı bırakmamalıyız. Gelecek nesillerimize aydınlık, çelimli ve iri bir Türkiye bırakmalıyız” dedi.

“Dağdaki silahlı öge sayısı da şu an düşüncesince 150 civarında”

Silahlı terör örgütlerinin deli dolu öge sayısındaki düşüşe yer veren Bakan Soylu, “Terör örgütüne paydaşlık salname 5 bin 558'den 50'ye genişliğinde düştü. Dağdaki silahlı öge sayısı da şu an düşüncesince 150 civarında. Tam da bu rakamlara ilişkin şekilde apayrı bir bilinçlilik hâlâ oldu. Doğu ve Güneydoğu'da bire bir çağda lisanslı sportmen sayısı yüzdelik 139,8, tababet fakültesini elde eden mektepli sayısı yüzdelik 98.7, darülfünun mektepli sayısı 103.8, tecim sicile mukayyet hareketli organ sayısı yüzdelik 91.78 arttı. Bu rakamları sonsuz paylaşıyorum, ne efsus ki hâlâ Türkiye gündemine giremedi, yeteri kadar uyanıklık çekmedi lakin olsun. Biz doğruyu biliyoruz ve siz değerli ziyaretçilerimizin verdiği terörle mücadelenin sonuçlarını, oralarda yaşamın ne değiştiğini, hoppadak dağda küsurat yıldırıcı sayısından değil, ahacık bu sayılardan izleme ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Terörün dört başı mamur kırıntılarını arıtmak durumundayız”

Devamlı güvenliğin sağlanması düşüncesince terör unsurlarının ağız ağıza ortadan kaldırılması gerektiğine yer veren Bakan Soylu, “Kalıcı güvenlik, mütemadi muvazene gelişmişlikle olur. Aynı mantığı uç ötesi harekât bölgelerinde de uyguluyoruz. Afrin, Cinderes, Cerablus, Elbab, Azez, Çobanbey, Resulayn, Telabyad bölgelerinde 26'sı dünkü yapılan, ötekiler onarılan edinmek neredeyse mecmu bin 482 okulda edep bilimi bilimi başlattık. Hastaneler, yollar, iblağ altyapıları, çaylaklık merkezleri yaptık yahut onarım ettik. Bütün bunları yaşamı normalleştirip bir asayiş zemini peydahlamak düşüncesince gerçekleştirdik ve başardık. Bu anlayış, bizim gelecekteki asayiş politikamızın temelidir. PKK'nın tasallutundan kurtardığımız belediyelerde de bire bir mantığı işlettik. Bu itibarla 2022 senesinde terörün dört başı mamur kırıntılarını arıtmak durumundayız ki bu zemini sağlamlaştırabilelim” niteleyerek konuştu.

“Uyuşturucu elde edilmiş asıl kendir ekiminin engellenmesi akıbet adım önemlidir”

Terör örgütlerinin en ehemmiyetli mangır kaynağının narkotik ticareti bulunduğunu kail Bakan Soylu şunları dedi:

“Narkoterör operasyonlarımız, bölen örgütün sahn damarlarını kesen operasyonlardır. Özellikle narkotik elde edilmiş asıl kendir ekiminin engellenmesi akıbet adım önemlidir. Özellikle skunk, asıl kenevirin yerini almaya başladı, buraya hızlıca tedarik kabul etmek lazım. Hepimiz biliyoruz, pestil terör olmaz. Her bir asıl kendir bitkisi, herhangi bir bir bireşimli hap, terör örgütünün mermisi demektir. Hem gençlerimizi zehirliyor, bununla birlikte bu işin ticaretinden bölen teşkilat servet kazanıyor, ayakta kalıyor. Bizim narkotik mücadelemiz, ilkin doğudan mevrut saf uyuşturucunun batıya gidişinin engellenmesi, bölgedeki muvazene açısından önemlidir. Çünkü Ortadoğu'da uyuşturucunun beslediği bir tane terör örgütü PKK değil. DEAŞ da bu ticaretten hisse alıyor, gayrı silahlı gruplar da hisse almaktadır ve nihayetinde muvazenesizlik sürüyor. Bu ticareti bizim burada kesmemiz bu anlamda önemlidir. Geçen sene Diyarbakır ve Bingöl'deki narkoterör operasyonlarında jandarmamız kabilinden ele geçirilen 55 milyon asıl keneviri, 4.2 milyon asıl skunk bitkisini, 170 titrem skunkı, 1.2 titrem esrarı imha ettik. Sadece bunların PKK'ya servet şekilde kaybı 17.9 bilyon TL şekilde hesaplanmaktadır. İşin büyüklüğünü, ne bir ciddiyeti bulunduğunu hacısı hocası buradan ferah ferah anlayabilir.”

“Pek baş döndürücü mevzuda jandarmamıza dünkü yetenekler kazandırdık ve olanı da geliştirdik”

Yapılan yeniliklerden de bahseden Bakan Soylu, “Bugün toplamda 46 SİHA'mız var. Profesyonelleşme oranımızı 2016'daki yüzdelik 56 düzeyinden zaman bakımından yüzdelik 83'e çıkardık. 15 Temmuz'un personel tahribatlarını giderdik. Tam 1 milyon 400 bin müracaat içerisinden 110 bin alıntı yaptık ve hem açığı kapattık bununla birlikte mecmu jandarma sayımızı 139 binden 193 bin seviyesine çıkardık. Kriminal laboratuvarlarından asayişte motosikletli jandarma timlerine genişliğinde dayanıklı baş döndürücü mevzuda jandarmamıza dünkü yetenekler kazandırdık ve olanı da geliştirdik. Jandarmamıza evvel defa 2018 senesinde 64 motor aldık. 2019'da 290, 2020 senesinde 200 motor alımı yaptık. Toplamda 3 sene ortamında 454 alıntı gerçekleştirdik, 2021 senesinde da bu alımlarımız bitmeme etti” dedi.

Toplantıda Bakan Soylu'nun yanı sıra, İçişleri Bakan Yardımcıları Muhterem İnce, Mehmet Ersoy, İsmail Çataklı, Tayyip Sabri Erdil, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, semt komutanları ve 81 ilin jandarma komutanları arazi aldı.

Ali Nargüner - Sadettin Aliusta
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13MKE Ankaragücü3539-3
14Samsunspor3439-7
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler