USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Pakdemirli müjdeyi açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, terviç ödemelerinin çağ itibarı ile başladığının müjdesini vererek, "10 dayanaklık etmek kaleminde 244 milyon teklik terviç ödemesini çağ itibarı ile hesaplara aktarmaya başlıyoruz" dedi.

Bakan Pakdemirli müjdeyi açıkladı
24-12-2021 18:49

Bir saf görüşme düşüncesince Zonguldak'a mevrut Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ortak otelde ekincilik orman alanı kıymetlendirme toplantısına katıldı. Protokol üyelerinin indinde kesim temsilcileri, TSO ve çıplak maşer kuruyuşu temsilcilerinin katılmış bulunduğu kıymetlendirme toplantısında besin fiyatlarındaki artışa yer veren Bakan Pakdemirli, yaşanmış bulunan akıbet gelişimleri katılımcılarla paylaştı.

Pakdemirli, "Gıda fiyatlarında dünyada aşırı ağır ortak artma yaşandı. Aslında besin fiyatlarıyla ilgili yahut zirai fiyatlarla ilgili dünyada aşırı şişman sıkıntı olacak ortak gestalt mevcut mı? Evet. Kuraklık var, vatanımızda var. Dünyada da ortak hacim susuzluk mevcut lakin üretimin toplamı itibarıyla bunların esasen hiçbiri şu andaki paha artışlarını açıklama edecek ortak halde gestalt ortaya çıkartmıyor. Elbette belirsizlikler, belirsizliğin yönetimi ve bu belirsizliklerle bu arada ortaya çıkan ahval lazım istemez fiyatların artışına sebebiyet verdi. Dünya elbette ki bizde karışma peyda kılmak kıl payı dört başı mamur devletler bu belirsizlikleri kumanda etmek yerinde kalıyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında Eylül-Ekim aşama pandemi ülkeyi vazgeçme bedel mi niteleyerek düşünürken dakika itibarıyla bakıyoruz hala pandemiyle ilgili vatanımızda Allah'a şükür ehemmiyetli derecede muvaffakiyet olmasının indinde Avrupa devletlerinde esasen ve baştan kapanmaların meydana geldiğini, ortaya çıktığını rüyet ediyoruz. Bunun manası şu. Bir müddet şimdi bu belirsizlikleri hayatta kızarmak durumundayız. Allah'a şükür olsun ki memleketimiz çelimli zirai istihsal ast yapısı güzel ortak dağınık zincir ve akıbet misyon ast yapısıyla ehemmiyetli ortak besin sorunu yaşamamıştır. Dünyanın herhangi ortak ülkesinde bulunduğu aşama kuyrukların yaşandığı rafların boşandığı, rafların yağmalandığı ortak durumla erinç karşıya kalmadık. Pandeminin en kaba yaşandığı bu akıbet günlere genişliğinde da aşırı ehemmiyetli ortak problemle erinç karşıya kalmadık. Elbette hem pandeminin evren çapındaki tesiri bununla birlikte büyümekte bulunan devletlerin umumi sorunu bulunan dövizdeki çalkantılarla bu arada maliyetlerin artarak çoğalması ve besin fiyatların artmasıyla da erinç karşıya kaldık. Özellikle burada da şurası anlatım kılmak isterim besin fiyatlarının artışıyla bu arada ortak aşırı üreticimiz, perakendecimiz akıbet misyon bu işin en sonuncu manada tüketiciye mahsul sunan manada beli tığ maliyetimiz şimdi düşüt lakin bindirim gerçekleştirmek zorundayız. Yerine koyma maliyetiyle satıyoruz çünkü. Belki de haklılardı lakin bu güneş itibarıyla düşme trendinde amme vicdanını az buçuk şimdi ferahlatmak istiyorsak kelimesi kelimesine adına koyma maliyetleriyle de sergen fiyatlarında ortak bolluk yapılması icap ettiğini de düşünüyoruz. Başta besin peyda kılmak kıl payı tamamı tekstil, başka şahısların ihtiyaçlara bulunan tamamı malzemelerde bu ucuzluğu ve rahatlamayı görmeyi dilek ediyoruz" niteleyerek konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifleri fiyatların indirilmesinde ön aldı

Bakan Pakdemirli, besin fiyatlarının indirilmesinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin ön aldığını anlatım etti. Kamu vicdanının aceleci ortak biçimde rahatlatılması düşüncesince sergen fiyatlarının düşmesini beklediklerini tamlayan Pakdemirli, "Tarım Kredi Kooperatifleri burada ortak ön aldı. En aşırı asliye besin mamüllerindeki fiyatlarda da aceleci biçimde maliyetleri erdemli karışma olsa adına koyma maliyetiyle bu arada tutarları arka çekerek en şişman gurur olmasa da kılavuz gemisi ortak gurur kendisine yerini aldı niteleyerek düşünüyorum. İnşallah gelecek günlerde de bu sahanın başka paydaşları, başka aktörleri da bunların gereğini yapacaktır. Gereğini yapmayanlarla da ilgili hem Ticaret Bakanlığımız bununla birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığımız olsun lazım denetimleri yapacaklarına kamuoyunu bilgilendirirler. Kamu vicdanını aceleci ortak biçimde ferahlatmak istiyorsak adına koyma maliyetiyle mademki bu işleri yapıyorsak aceleci ortak biçimde sergen fiyatlarının da düşmesini bekliyoruz" halinde konuştu.

"Un ihracatında evren birincisi, makarnada evren ikincisiyiz"

Türkiye'nin un ihracatında evren birincisi, makarnada evren ikincisi bulunduğunu hatırlatan Bakan Pakdemirli, paha artışlarına erinç meydana getirilen regülasyonları da şu biçimde açıkladı:
"Un ihracatında dünyada ortak numara makarna ihracatında dünyada ikinciyiz. Üç alçak ilkokul fevk nereye bakarsanız bakın bizim toprak ölçeğimizin ıvır zıvır bulunmasına rağmen, Türkiye'nin strüktürel problemleri de olmaktadır almak lazım. Türk çiftçimiz, üreticimiz, besicimiz akıbet derecede başarılıdır. Toprak Mahsulleri Ofisi kendisine tığ ortak ayarlama yapıyoruz. evvel üreticiye misyon etmek, yetiştirici düşüncesince akilane fiyatın oluşturulmasını getirmek düşüncesince aşırı ehemmiyetli ortak ayarlama görevimiz var. Ama bu zamanda de ortak un regülasyonu yaptık. Bu ne genişliğinde biliniyor bilmiyorum. Bugün itibarıyla ekmeğin fiyatının belirtik yerlerde sabitlenmesi yahut artmış olmasından anne nedenlerinden ortak tanesi budur niteleyerek düşünüyorum. Ekmek maliyetini azaltmak düşüncesince akla yatkın pahalı buğday satışı yaptık. Ve bunu da işleyenlere, fabrikalara, üstenme verenlere 185 ila 205 teklik ortada çuvalını satacağım diyenlere de üstenme aldık. Un, atlatmak maliyetinde alçak fevk üçte biri buğdayın fiyatının artışından kaynaklı. Ekmeğin maliyetinin buradan yükselişini mahsus oranda engelledik niteleyerek düşünüyorum. TMO, TOBB, Ticaret Bakanlığı ve Valiliklerin denetimiyle de bu işi hala sürdürüyoruz. Peyderpey paha artışları gerekiyorsa bizim tarafta da da buğdayda hala ehemmiyetli ortak desteklenmiş yapıyoruz. Gerekirse yaparız. Ayrıca düzen düşüncesince ayarlama yaptık. Hayvancılık yapanlar kesinlikle biliyordur ve faydalanıyordur. Uygun fiyatta besicilerimize düzen satışı yaptık. Hem besicilere bununla birlikte düzen piyasasına bunu tahsis ettik. Besi sektöründe arttırma 2-3 bilyon vahdet ortak iyon önüne önceki olduk. 4.5 milyon besi ve motorin hayvanıyla, 200 yöresinde kanatlı bütünleşmiş tesisinin düzen ihtiyacını karşıladık. 2,6 milyon titrem ortak tahıl satışı yaptık."

Tarımın finansmanının önemine de nazarıitibar çekici Bakan Bekir Pakdemirli, "Tabii ki tarımın finansmanı önemli. Burada Ziraat Bankası üstünden lazım desteği veriyoruz. Bu çağda de bizim bankaya ricamız kalan maliyetlerle hassaten girdi maliyetlerimiz mazot, gübre, ilaç, yemde bu finansman miktarımızı ekinci başına ortak hacim şimdi artırılması gerekiyor. Bunu da daim kendisine konuşuyoruz. Devamını getiriyoruz" dedi.

"Gelir dulda sigortası"

Amerika ve birtakım Batı devletlerinde yaşama geçirilen Gelir Koruma Sigortası erinç da bilgiler aktaran Bekir Pakdemirli, "Gelir dulda sigortası vatanımızda sıfır ortak konudur. Amerika'daki zirai sigortaların yüzdelik 85'i sağlık dulda üstüne yapılır. Gelir dulda şudur. Bir poliçe satın alıyorsunuz o poliçede diyor ki ‘Çiftçi Bekir Bey beniz dönüm tarlasını eker. Şu genişliğinde buğday alır. Onun altında şayet ortak obje oluşursa aradaki ayırt bu poliçe ile ödenir.' Böyle ortak düzene akilane da ilkin izlemsel ürünlerde ondan sonraları başka ürünlerde geçiyor olmamız lazım. ABD ve birtakım Batılı devletler buna önceki durumda. Bunu da tığ dü yıldır Konya'da deniyoruz. 2023'ten itibaren tamamı ülkeye yayıyor olacağız. Birde bu işlerin ortak etap şimdi ötesi var. Sözleşmeli üretim. Alıcı ile satıcının yahut müşteri ile üreticinin ortak araya geldiği akilane yapılandırılmış ortak sistem. Pancarda var, patateste, domateste var. Bunu şimdi yaygınlaştırmak mevzuat eksikliklerini bertaraf kılmak akıbet evre ehemmiyetli mümkün niteleyerek düşünüyorum" niteleyerek anlatım etti.

"244 milyon teklik sübvansiyon ödemesi başladı"

10 dayanak kaleminde mecmu 244 milyon teklik sübvansiyon ödemesinin dakika itibarıyla başladığını aktaran Bakan Bekir Pakdemirli, "Destekleme ile ilgili müjdelerimizi de açıklıyoruz. Yine rustik kalkınma ve yatırımların desteklenmesi, sulama otomobil ve takım alımlarının desteklenmesi, efsanevi kalıtım bilimi kaynaklarının korunmasının desteklenmesi, zirai yayın, müşavirlik desteği, efsanevi rahatsızlıkları tazminatı desteği, şehadetname ve ekecek istihsal desteği, moher üretimi desteği, AR-GE desteği, düzen bitkileri desteği, balığın avcılığı desteği kapsamında 10 dayanak kaleminde mecmu 244 milyon teklik sübvansiyon ödemesini bu güneş itibarıyla hesaplara aktarmaya başlıyoruz. Bunu da yurttaşlarımıza bildirmiş olalım" niteleyerek müjdeyi açıkladı.

Onur Altındağ - Sertaç Özdemir - Emrecan Bayram
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler