USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Pakdemirli: “Kılıçdaroğlu dönsün kendine baksın, kendisi bizatihi Kandil’in sözcüsüdür”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Biz, teröriste yıldırıcı diyemeyenlerle defa yürümeyeceğiz. Bahçeli'ye ‘sarayın sözcüsü' diyen Kılıçdaroğlu, dönsün kendine baksın, kendisi bizatihi Kandil'in sözcüsüdür. Bizim martir analarına, babalarına, eşlerine, çocuk

Bakan Pakdemirli: “Kılıçdaroğlu dönsün kendine baksın, kendisi bizatihi Kandil’in sözcüsüdür”
13-01-2022 20:17

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü çeşidinden Manisa'nın Demirci ilçesinde inşası tamamlanan Güveli ve Kuzuköy barajlarının açma programına katıldı. Bakan Pakdemirli icra ettiği konuşmada, meydana getirilen yatırımlarla alım çalım duyduklarını belirterek, “Vatandaşlarımız düşüncesince nesir ettiğimiz, hizmete aldığımız gelişigüzel nezdinde kuruluş bizleri gururlandırıyor. Baraj ve göletlerimiz, tarımsal üretimimiz düşüncesince adeta nezdinde sigorta vazifesi görüyor. Sadece sulama suyu değil, içmece suyundan hidroelektrik enerjiye denli insanımıza ve toprağımıza işlev sunuyoruz. Kontrolsüz suyun zararlarına karşı, taşma esirgeme tesislerimiz ile dirilik ve dünyalık güvenliğini garanti dibine alıyoruz. Cumhurbaşkanımız liderliğinde akıbet 19 yılda, su dalında çağımız rakamlarıyla; hep 284 bilyon teklik envestisman yaparak, 9 bin 189 tesisi hizmete açtık. Son 3,5 yılda ise Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin getirmiş olduğu avantajlarla hızımızı büküm be büküm artırdık. 60 bilyon Liralık yatırımla, bin 500 tesisi tamamladık. Tam 126 barajı hizmete açtık. 2023'e denli 150'ye ulaştırmayı hedeflediğimiz arsa altı barajlarımızın, 50'sini bitirdik. İşte bu sulama yatırımları sayesinde, nebati üretimimiz 2020'de 126 milyon titrem derece üstün dereceli nezdinde seviyeye ulaşırken, 2021'de ise üretimin kuraklıktan minimum ölçüde etkilenmesini sağladık” dedi.

“Kılıçdaroğlu, bizatihi Kandil'in sözcüsüdür”

Şanlıurfa şehitlerine yağmur ailelerine başsağlığı isteyen Bakan Pakdemirli, “Malum; 3 devir önceki Şanlıurfa'da şehitlerimiz vardı: Enes Koç, Ertuğrul Ulupınar, Murat Alyakut'a Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Cenazede Murat şehidimizin eşi; ‘Ben seni yüreğime sığdıramadım, seni kefenlere sığdırmışlar' dedi. Derinden etkilendim. Bu milletin anaları, gelinleri baş döndürücü ağladı, baş döndürücü deme yaktı. Bu acıları da unutmadık, yaşatanları da. Hepsinin hesabını sorduk, sormaya bitmeme edeceğiz. Dicle'nin kuzularını, çakallara kaptırmak niyetinde değiliz. Gençlerimize uzanan elleri kırdık, kırmaya bitmeme edeceğiz. Biz, teröriste yıldırıcı diyemeyenlerle biçim yürümeyeceğiz. Bahçeli'ye ‘sarayın sözcüsü' diyen Kılıçdaroğlu, dönsün kendine baksın, kendisi bizatihi Kandil'in sözcüsüdür. Bizim martir analarına, babalarına, eşlerine, çocuklarına lafımız mevcut teröre boğaz vermeyeceğiz” dedi.

"Yılan derisini değiştirir lakin huyunu değiştirmez"

Bakan Pakdemirli laflarına şu şekilde bitmeme etti:
“PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel. Biliyorsunuz, mecliste PKK'lılarla ışık rahatsız bulunan nezdinde saylav var. Dün romanesk izahat yapmış. Ben de diyorum ki, bari o fotoları çekinirken sen de martir nişanlılarını düşünseydin. Keşke o pozları verirken sen de martir sözlülerini, martir eşlerini de düşünseydin. Keşke kurum verdiğin o silahlarla, müteaddit gencimizi martir ettiler, onu düşünseydin. Bunlar, kuzu postuna bürünmeyi bıraksınlar, bunun ayrıksı açıklaması yok. HDP, sırtını PKK'ya dayamış. Zillet İttifakı, sırtını HDP'ye dayamış. O denli ışık mevcut ortada, hangisinden neva çıktı. Susuyorlar. Sükut, ikrardandır. Susarak, onaylıyorlar! Susmak nezdinde tercihtir. Yani safımız da tercihimiz de muhtemelen diyorlar. Yeter ki Erdoğan gitsin; biz PKK İle hainlik ilişkisine de gireriz, lisan ilişkisine de diyorlar. İhanet ilişkisi-gönül birlikteliği on paralık ayırt etmez; uzun hayvan derisini değiştirir lakin huyunu değiştirmez. Diğer taraftan, CHP'nin dini değerlerle kavgası bitmiyor. Çünkü bunlar yüze gülücü ve samimiyetsiz. Sözde evvel başörtülülerle helalleşiyorlardı, bugün sövüyorlar. Yani yalancının mumu, yatsıya da kalmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ne diyordu, ‘başörtüsü yasağının kusur bulunduğunu baş döndürücü sefer dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız, bire nezdinde problemlerin yaşanmaması düşüncesince doğacak gösterimi belirlemeliyiz' Kemal Kılıçdaroğlu hızını alamadı; katılmış olduğu göstergeç programında ne dedi ‘En baş döndürücü kiminle helalleşmek istiyorsunuz?' sorusuna ‘En baş döndürücü başörtülü kızlarla helalleşmek istiyorum. Hata yaptık' dedi. Bu ne perhiz, bu ne gözleme turşusu.”

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise, DSİ çeşidinden meydana getirilen yatırımlarla beraberce Manisa'da bulaşık tarımın da artacağını belirterek, “Manisa, meydan adına yüzdelik 48'ini bulaşık ekincilik adına yapıyor. İnşallah bu yatırımlar ve bunların da tamamlanmasıyla ekincilik alanlarının yarısından dahası bulaşık tarıma geçecek” dedi.

“Son 19 yılda DSİ Genel Müdürlüğü çeşidinden 2.7 bilyon envestisman yapılarak 165 skor kuruluş hizmete alınmıştır”
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız da, 19 salname faaliyetleri karşı bilim verdi. Yıldız, “Son 19 yılda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü çeşidinden 2.7 bilyon envestisman yapılarak 165 skor kuruluş hizmete alınmıştır. Bu tesislerin 1 tanesi içmece suyu tesisi 27'si baraj, 11'i gölet, 8'i arsa altı depolaması 43 adeti sulama tesisi, 75'i ise taşma esirgeme tesisi olup. Bu tesislerle 2 milyon 80 bin metreküp içmece ve istimal suyu gerçekleştirme edilerek 38 bin insana içmece ve istimal suyu gerçekleştirme edildi. Baraj ambarlama kapasitesi 520 milyon metreküpe, azmak depolaması 11 milyon 550 bin metreküpe, aykırı ambarlama kapasitesi ise 1 milyon 600 bin metreküp hacmine ulaşmıştır. Bu devirde hep 218 bin 720 dekar toprak sulamaya açılmış, salname 422 milyon TL tarımsal sağlık artışı sağlanmıştır. 75 iskân noktayı ve 76 bin 220 dekar toprak taşkınlardan korunmuştur” dedi.

“Ülkemize kalık gözlerle bakanların oyunlarını bozacağız”

Türkiye'nin gelişimini sürdüreceğini tamlayan AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur da, “Yolumuzda nice tuzaklar mevcut lakin liderimiz Tayyip beyin, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu tuzakları bugüne denli ne ast ettiysek bundan böyle da ast edeceğiz. Ülkemize kalık gözlerle bakanların oyunlarını bozacağız. Çünkü Türkiye şişman ve iyi nezdinde diyar lakin gelişigüzel devir da ne eyvah ki düşmanı gani nezdinde ülke. Hani derler ya ‘Yol üzerinde bağı olanla, yâri iyi olanın başı dertten kurtulmaz' oldu Türkiye biçim üzerinde nezdinde bağ, iyi nezdinde yar. Bin yıldan bu yana bu topraklarda yaşıyoruz. Allah dirim verirse kıyamete denli henüz yaşamaya bitmeme edeceğiz. Mazlumların sığındığı hanuman olacağız” ifadelerini kullandı.

Korona virüs salgınının gıdaya bulunan önemi gösterdiğini tamlayan AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, “Pandemi devri bizlere nezdinde sefer henüz gösterdi ki dünyada biz canlı insanoğlu düşüncesince en giranbaha bulunan obje gıdanın sürekliliği ve sağlanması. Artan evren nüfusu tarımın, yetiştirmenin, gıdanın önemini gelişigüzel sabık devir henüz da arttırmakta. Bizler baş döndürücü artağan topraklarda hakkıyla de ak yazılı nezdinde ulus adına yaşamaktayız. Bunun kıymetini bilmenin yanı esna AK Parti hükümetleri olarak, Cumhur İttifakı adına bu giranbaha toprakların kıymetini bilmekte ve gelişigüzel bölgede yatırımlarını arttırıp vatandaşlarımızı da refaha kavuşturmaktayız” sanarak konuştu.
Konuşmaların arkası esna doğranan kurdele ile barajların açılışı yapıldı.

Açılışı meydana getirilen barajlar

Manisa'nın Demirci ilçesinde inşası tamamlanan Güveli Barajı, temelden yüksekliği 31 m. adına nesir edilirken 690 bin metreküp ambarlama kapasitesine sahip. 1000 dekar araziyi borulu-basınçlı manzume ile sulayacak Güveli Barajı semt çiftçisine ehemmiyetli nezdinde sağlık sağlayacak.

Ayrıca açılışı meydana getirilen ve temelden yüksekliği 39 m. bulunan Kuzuköy Barajı'nın bedeni kil çekirdekli kayaç dolgu tipinde projelendirildi. Kuzuköy Barajı ve Sulaması Projesi ile de semt çiftçisi ehemmiyetli nezdinde çıkar elde etmiş olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler