USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Pakdemirli: Gerçekten kâffesi dünyada müşterek besin terörü esiyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli,"Gerçekten topu topu dünyada ortak besin terörü esiyor. Gıda tutarları girdi tutarları eksiksiz fiyatlarda ağırbaşlı ortak artma var. Maalesef istediğimizin ötesinde artışlar var. Tüm dünyada bulunduğu kabil Türkiye'de de artma var." dedi.

Bakan Pakdemirli: Gerçekten kâffesi dünyada müşterek besin terörü esiyor
13-12-2021 14:00
Erzurum

Çoruh Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi'nin kapanış toplantısına eklenmek kıl payı kente mevrut Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti İl Başkanlığını görüşme ederek, partililerle müşterek araya geldi.

Pakdemirli, burada meydana getirdiği konuşmada, dadaşlar diyarı Erzurum'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuraklığın ehemmiyetli seviyede kendini hissettirdiğine ve sonuç dü yılda yağışların az bulunmasına dikkati çekici Pakdemirli, "Son dü yıldır yağışlarımız dun yukarı, yüzdelik 25 eksilme kaydıyla sayı farkı seviyenin şu demek oluyor ki bu yılı da eklersek 2021 yılındaki sayı farkı yağışlarımız da yüzdelik 50'nin altında gerçekleşti. Bununla mücadelenin müşterek tane yolu ise sulama ve ambarlama sistemlerini bitirmek. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aşırı şişman yatırımlar yapıldı. Bugüne denli 613 baraj bitirdik, yatırımlarımız bitmeme ediyor. Yatırımlar artırarak bitmeme edecek." diyerek konuştu.

Pakdemirli, toy insan koronavirüs (Kovid-19) sürecini, dünyanın daha atlamadığını ve etkilerinin sürdüğünü belirtti.

Dünya genelinde müşterek besin terörü bulunduğunu anlatım fail Pakdemirli şöyleki konuştu:

"Henüz bu maskeleri ağzımızdan çıkartamadık, halen maskelerle bitmeme ediyoruz. Gerçekten herkes dünyada müşterek besin terörü esiyor. Gıda tutarları girdi tutarları etraflı fiyatlarda ağır müşterek çoğalma var. Maalesef istediğimizin ötesinde artışlar var. Tüm dünyada bulunduğu kabil Türkiye'de de çoğalma var. Belirli yerlerde kuraklık, belli başlı yerlerde istihsal azlığı mevcut lakin bugünkü fiyatların artışını ortaya koyacak müşterek obje yok. Buğdayın fiyatı müşterek buçuk-iki misline, ayçiçeğin fiyatı evren piyasalarında dü misline, basma 3-4 misline mevrut durumda. Bakanlık adına şöyleki müşterek öngörü yapıyoruz; pandemiyle ilgilendiren riskler ortadan kalktığı zaman, hayattaki değer karmaşasının akilane ve aklık müşterek yere geleceğini düşünüyoruz."

Pakdemirli, fiyatların artışına ayraç ederek küçük ay ayından itibaren değişikliklerin olmasını beklediklerini anlatarak, şöyleki bitmeme etti:

"Bu fiyatların artmasının anne nedenlerinden bir tanesi hayattaki şişman fonlar daha evvel göz boncuğu girmedikleri denli besin ve emtiaların üstüne girmeye başladılar. Gerek ayçiçek lüzum öbür tahıl fonlarında olsun küçük ay ayından itibaren bu emtiaların üzerinden, hayattaki şişman fonların çekileceğini düşünüyoruz. Böyle müşterek devri herkes dünyada yönetim eylemek zordu lakin AK Parti'nin çelimli nüfuz kadrolarıyla bu devri ehemmiyetli sıkıntı yapılmaksızın atlattık. Belki besin artışları evet lakin burada en ehemmiyetli maslahat elverişsiz gelirlinin meselesini çizmekti. Arkadaşlarımızla ilkin Cumhurbaşkanımızın direktifiyle elverişsiz gelirlinin sağlık meselesini halletmek kaydıyla müşterek nebzede olsun yurttaşı rahatlatma cihetine giriyoruz. Yakın müşterek sürede bu işlerin de adım adım geriye akilane çözüleceğine inanıyorum."

Pakdemirli, hükümetin, dünyada bitmeme fail enerji, tarım, su kıtlığı, besin kıtlığı, yangınlarla savaş kabil mevzularda ehemmiyetli başarım gösterdiğini dile getirdi.

"AK Parti haricinde ne iktidara olursa olsun bu işin altından kalkamazdı" ifadesini kullanan Pakdemirli, şunları kaydetti:

"Türkiye’nin gündemi ağır müşterek gündem, bunu benimseme etmemiz lazım. Terörle ilgilendiren gündemimiz var. Allah'a şükürler olsun, terörle bulunan mesail elden elden bitti, sona erecek pozisyona gelmiştir. Türkiye herkes zorluklara, kızgın müşterek coğrafyada bulunmasına karşın benim inancım 21. yüzyılda dünyanın ve bölgenin zenginliğinden daha müşterek tomar hisse alabilecek ülkedir, yalnızca az buçuk daha sabır. Birliğimizi, dirliğimizi az buçuk daha koruyalım. Bana gereğince Türkiye’nin ekonomideki noktayı de doğruluk etmiş bulunduğu toprak değildir. Türkiye’nin esas kazançlı değerlerinin hiçbiri, bugünkü döviz mobilyasız öbür ekonomideki meseleleri doğruluk fail noktada değildir. Bunların bütünü Türkiye'nin istihsal ve istihdam performansıyla düzelir."

"Sürekli adına kurumlarımızı yıpratmanın peşindeler"

Bakan Pakdemirli, bütünlük ve el birliği ortamında olunması biçiminde problemlerin üstesinden gelineceğini aktardı.

Ekonomik değerlere bakılmış bulunduğu devir Türkiye'nin döviz artışındaki meselenin ekonomideki anne meselesi kabil göründüğüne atıfta mevcut Pakdemirli, şöyleki bitmeme etti:

"Türkiye’de kazançlı değerlere baktığımızda döviz haricinde Türkiye’nin en anne meselesi namevcut kabil görünüyor. Hep beraberce bunların üstesinden geleceğimizden sakıncasız olmanızı istiyorum. Cuma haset bizim bütçemiz vardı. Bu ekonomik duruma gittiğimizde şöyleki müşterek şeyle karşılaştım. Bütün partiler iş düşüncesince var. ‘Biz iş edeceğiz’ diyerek geliyorlar lakin Türkiye’nin hastalık bize daha gereksinimi olduğunu, hastalık AK Parti’nin maatteessüf alternatifi olmadığını müşterek kat daha görme ettim. Biz orada ne anlatırsak anlatalım, bizi itaat eylemek haricinde, devletin bakanı konuşuyor. Bizi konuşturmamak yalnızca bağırmak, haykırmak haricinde maatteessüf göz boncuğu müşterek vizyonları yok, eleştirebilecekleri müşterek bap yok. Eleştiri getirdiğin devir ‘böyle hata olmuştur lakin bunun da elhak budur’ diyerek hakeza konumda olmadılar. Sürekli adına kurumlarımızı yıpratmanın peşindeler."

"Çiftçimizi göz boncuğu devir kıygın etmedik, bundan hakeza da etmeyeceğiz"

Pakdemirli, aykırılık partilerinin talih kurumlarını eleştirirken izlediği yolun hata bulunduğunu savundu.

Muhalefetin devlete ilişkin görüşlerinin olmadığını anlatım fail Pakdemirli, "Bir miktar açıklıyorum ‘kimin rakamı bu?’ diyerek soruyorlar. Tabii ki TÜİK’in rakamı olacak. Devletin rakamı saf kimin rakamı olacak. Siz iktidara gelemezsiniz de geldiğinizi düşünün sizlerin de TÜİK’e ihtiyacınız bulunan şeyi var. Orman yangınları mevcut ve kimisi suçluyorsunuz; Orman Genel Müdürlüğünü. Yine ne kasıntı kimin kurumu devletin kurumu. Yarın müşterek devir ola ki iktidara gelirsen bu devletin kurumları sana geçişsiz değil mi, lazım. Maalesef devlete ilişkin göz boncuğu görüşleri, vizyonları, hazırlıkları, müşterek talih ayn açıları, perspektifleri sıfır müşterek anne aykırılık ve onun uydularıyla huzur karşıyayız. Rakamlara inanmıyorlar, ara sıra bizim verdiğimiz sayılara diyorlar ki ‘Pakdemirli’nin verdiği rakamlar maliyetin altında kalmış.’ Hani siz sayılara inanmıyordunuz. Arpa fiyatını verirken, piyasalar dun fevk 1000-1500 yöresinde maliyet gösteriyordu. Tabii bu yağışsızlık erişince bizim verdiğimiz değer ceninisakıt kaldı. Biz elden yağışsızlık desteği getirdik ve bununla piyasalar bunun aşırı üzerinde oluştu. Biz Hatice’ye değil, sonuca bakarız. Çiftçimiz dünyalık kazanmıştır mı kazandı. Biz şimdiye denli çiftçimizi göz boncuğu devir kıygın etmedik, bundan hakeza da etmeyeceğiz." dedi.

Pakdemirli, AK Parti'ye unsur olanların ehemmiyetli fariza üstlendiğini ve bu amacın sorumluluklarının şişman bulunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile emek arkadaşı olmanın doğacak düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu dile getiren Pakdemirli, "Hepimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın emek arkadaşıyız. Adımınız, görevimiz ne olursa olsun, onunla beraberiz ve biriz. Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğiz, birliğimizi, dirliğimizi korunum edeceğiz. Bunu Erdoğan düşüncesince değil, rastgele doğan düşüncesince yapacağız. Yani çocuklarımız, evlatlarımızı düşüncesince yapağız. Geleceğe müteveccih güzel müşterek Türkiye istiyorsak, 2023’e akilane gidiyoruz. Bana gereğince minimum ilkokul sene daha AK Parti kadrolarının işin başlangıcında olması lazım." diyerek konuştu.

Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğine de ayraç fail Pakdemirli, "Bunun saf ki eksiklikleri olmaktadır lakin eksikliklerinin giderilmesi müşterek müddet alacaktır. Burada dirsek değiştirmenin anlamı, gereği yoktur. Bu açıdan Cumhurbaşkanımızın indinde olmamız gerekir." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler