USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Nebati: Stoklarımızda tek bilinçlilik yapmasak orak ayı ayına derece kafi gelecek ayçiçek yağı var

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Stoklarımızda orak ayı ayına derece kafi gelecek derece ayçiçek yağı var. Ülkede neymiş birlikte yokluk, fukaralık varmış derece ameliyat çekenlere üzerine Bakanlık adına kesin birlikte biçimde ameliyat çekeceğimizi de hepsi bilsin." dedi.

Bakan Nebati: Stoklarımızda tek bilinçlilik yapmasak orak ayı ayına derece kafi gelecek ayçiçek yağı var
07-03-2022 18:36
İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul'da birlikte otelde meydana gelen Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni'nde icra ettiği konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladı.

Konuşmasında akıbet günlerde kamuoyunda arazi düzlük ayçiçek yağı stoklarına bağlı bilgelik verici Nebati, şunları söyledi:

"20 Aralık öncesinde düzem fiyatlarıyla ilgilendiren manipülatif, düşüntülü ayrıca ihanete vasıl davranışları sergileyenlerin ki bulunduğunu biliyoruz ve gereğini yapıyoruz. Şimdi hayattaki besin fiyatlarının yükselmesinden kaynaklı yerine asılsız kusur haberlerle tek biçimde karşılığı olmayan, söylenti gelişi toy ayçiçek yağıyla ilgilendiren kuyruklar yada yokmuş kabilinden akım etmeyi gönderme edenler, 'Yağ stoku bitmiştir, gidip alın.' niteleyerek yönlendirenler, bu ülkeye elden ve elden çıyanlık ediyorlar. Bugün stoklarımızdaki ayçiçek yağı, birlikte obje yapmasak orak ayı ayına derece sürecek nitelikte, sayıda ayçiçek yağımız var.

Ama bazıları bunun altında kalır. Türkiye birlikte harp ülkesi değil, Türkiye birlikte ekincilik ülkesi. Böylesine birlikte ülkede neymiş kuyruklar varmış gibi, yağ kuyruğu varmış kabilinden sanal, muahharen imal edilmiş fotoğraflarla yada birlikte iskonto kampanyasındaki birlikte görüntüyü Türkiye'de pöçük var, yağ nihayetlenmiştir kabilinden birlikte kadro ihanete vasıl söylemlerle destekleyenlerle birlikte iletişimimiz olacak. Net yerine söylüyorum. Hiç kimsenin Türkiye'nin üstünde düzen oynamasına müsaade vermeyiz. Ve yurttaşlarımıza başlangıç döndürücü açık yerine söylüyoruz, 20 Aralık evveliyat nite ki başta içtimai medyadaki kimi mahfiller kabilinden yönlendirilerek döviz kurlarından ağırbaşlı birlikte biçimde dokunca gören bireyseller ve yurttaşlarımız şurası bilin, şu anda sizi izleyeceği yolu göstermeye çaba edenler ülkenin çıkarına değil, ülkeye husumet yapmaktadır. "

"20 senedir bu ülkede tek kimesne değer artışları karşısında ezdirilmedi, artık da ezdirtilmeyecek"

Nureddin Nebati, "Zor birlikte dönemden geçildiği, Rusya'nın ve Ukrayna gerginliğinin dört başı mamur dünyayı etkilediği, dal yağı fiyatlarının akıbet yılların en faziletkâr noktasına geldiği birlikte gündüz içinde buğday fiyatlarının herhangi birlikte ayrışık mal fiyatlarının, besin fiyatlarının yükseldiği birlikte çağda ülkede neymiş birlikte yokluk, fakr varmış kabilinden ameliyat çekenlere gönül rahatlığı bizim de Hazine ve Maliye Bakanlığı yerine açık birlikte biçimde ameliyat çekeceğimizi de hacısı hocası bilsin. Böyle birlikte obje olamaz." ifadelerini kullandı.

Zorlukların paylaşılarak, desteklenerek, taraf yana durarak çözüleceğine ayraç fail Nebati, zorlukları okazyon bile bile diğerlerine çelme takmanın akilane olmadığını bildirdi.

Nebati, "Son 20 senedir bu ülkede tek kimesne değer artışları karşısında, şişkinlik karşısında, avlu pahalılığı karşısında ezdirilmedi, artık da ezdirtilmeyecek. Bu mevzuda herhangi birlikte ayrışık adımı atmaya bitmeme edeceğiz. Ama tabii ki birlikte sıkıntı yaşıyoruz ve bu sıkıntı bizlerden meydana gelen birlikte sıkıntı değil, toptan birlikte zorluk. Dünyanın herhangi birlikte ferdi şu anda bunu hissediyor fakat dünyanın ne ülkesinde bazıları kalkıp çıyanlık derecesine varacak biçimde etraf ile oynuyor niteleyerek yoklamak lazım. Ve vatandaşlarımızı bu mevzuda hassasiyette çağırma ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"Dünyanın karanlığa gömüldüğü çağlarda, kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve gayreti herhangi birlikte devre damgasını vurmuştur"

Bakan Nebati konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, hanımefendilerin ekonomide ve içtimai yaşamda bulunmuş yer aldığı yere bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Kadınların Türk topluluğu ve kendileri düşüncesince öneminden bahseden Nebati, kadının tarihte adı bile geçmiyorken Türk kültüründe, hanımefendilerin törenlerde ve kabullerde, siyasetten yönetimsel kararlara derece kaç mevzuda ters sahibi bulunduğunu anımsattı.

Nebati, Orta Çağın en şişman seyyahı yerine aşina İbn-i Battuta'nın Anadolu'yu gezerken, bu bölgedeki hanımefendilerin bire birlikte birlik ileri uç oyuncusu kabilinden at koşturmakta, alışveriş ticaretinde ön sıraları tutmakta bulunduğunu ve Türklerin, hanımları baylardan erdemli tuttuklarını yazdığından bahsetti.

Birçok Batı ülkesindeki kadınların, zamanın zorluklarına iyice tanık edinmek mecburiyetinde kaldıkları dönemlerde, Türk kadınlarının medeniyetlerin teşekkül safhasına karışma olduğunu, el erki mücadelesinde başlangıç oyuncu konumunda arazi aldığını dile getiren Nebati, şunları kaydetti:

"Yakın geçmişe baktığımızda ise sağlam başlangıç döndürücü mütekâmil ülkenin bilakis avrat hakları dair Cumhuriyetimiz döneminde, çağdaş ve düzeltmeci adımlar atılan ve bu sayede Nisan 1930 tarihinde belediyelerde, Ekim 1933'te karye akbaba heyeti ve muhtarlık seçimlerinde, 5 Aralık 1934'te ise Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hanımlara seçilmiş ve seçilme hakkı tanınmıştır.

Dünyanın karanlığa gömüldüğü çağlarda, kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve gayreti herhangi birlikte devre damgasını vurmuştur. Erzurumlu Fatma, Halide Edip Adıvar, Nene Hatun, Halime Çavuş, Gördesli Makbule, Ayşe Çavuş, Nazife Kadın kabilinden kaç İstiklal Harbi kahramanı hanımımız vatanı uğuruna gözünü kırpmadan canlarını feda etmiştir. Türk kadını, geçmiş yer aldığı kabilinden çağ de, gözünü kırpmadan mücadelenin tamamen ön safhasında arazi almıştır, en akıbet 15 Temmuz'da yer aldığı gibi."

"Kadınlarımızın içtimai ve hesaplı yaşama katılımlarını elan ileriye çekmek bunun şeklinde kaç aşama attık"

Nureddin Nebati, ülkelerin, potansiyelini gerçekleştirebilmesi düşüncesince hanımefendilerin maşeri yaşamın herhangi birlikte dalında canlı birlikte gösteriş oynamasının dirimsel birlikte ehemmiyet bildirme ettiğini dile getirdi.

Nebati, "Dünyanın en şişman 10 ekonomisinde arazi kabul etme idealimizde kadınlarımızın ehemmiyetli birlikte role ehil yer aldığı bilinci ile akım etmeye ilgi ediyoruz. Nitekim, hükümetlerimiz devrinde kadınlarımızın içtimai ve hesaplı yaşama katılımlarını elan ileriye çekmek bunun şeklinde kaç aşama attık. İktidara geldiğimizde yüzdelik 27,9 seviyesinde bulunan hanımefendilerin iş gücüne paydaşlık payı çağ yüzdelik 34 seviyelerine mevrut durumda. Ancak bu sayıları ehliyetli görmüyoruz. Hedefimiz bu payı yükselterek, kadınlarımızın kalkınma hamlemizdeki payını elan da yukarıya çekmek olmalıdır ve olacaktır." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler