USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Muş: Hizmetler sektörü Türkiye ekonomisinin kusursuz anlamıyla menfez bebeği sektörü durumunda

Muş, "Hizmetler sektörü, kesin döviz getirisi sağlaması ve istihdam kaynağı olmasının yanında, yarattığı çarpan etkisiyle mülk ihracatına da fazlalık ulama yapmasıyla Türkiye ekonomisinin birlik anlamıyla cezaevi bebeği sektörü durumunda." ifadesini kullandı.

Bakan Muş: Hizmetler sektörü Türkiye ekonomisinin kusursuz anlamıyla menfez bebeği sektörü durumunda
30-12-2021 17:05
İstanbul

Hizmet İhracatçıları Birliği'nden (HİB) meydana getirilen açıklamaya göre, birlik, bu sektörün 2020 yılı ihracat şampiyonlarını açıkladı. HİB bünyesindeki madun sektörlerden oluşan 17 kategoride önce üçe giren 51 şirket gösterdikleri başarıdan çevre plaketlerini aldı.

Açıklamada, mevzuya bağlı planlı törene gönderilmiş olduğu kayıtlı mesaja arazi maruz Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatta rastgele sabık çağ üstün dereceli tecdit başarısı gösterdiklerini bildirdi.

Hizmet ihracatının abuhava ekonomisine sağlamış olduğu katkılardan bahseden Muş, "Hizmetler sektörü, kemiksiz döviz getirisi sağlaması ve istihdam kaynağı olması özelliklerinin yanında, yarattığı çarpan etkisiyle mülk ihracatına da artı yardım yapmasıyla Türkiye ekonomisinin kusursuz anlamıyla menfez bebeği sektörü durumunda." değerlendirmesinde bulundu.

Muş, turizmden lojistiğe, sağlıktan dizi-filme, tahsilden yazılıma elden hoppadak hepsi madun sektörlerdeki bulunan yatırımların, hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşılması düşüncesince kifayetli bulunduğunu kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Geriye hizmetler sektörünü güzel çözümleme kılmak ve müstelzim adımları çabucak uygulamaya kabul kılmak kalıyor. Biz de bu adımların hızlıca atılması düşüncesince icap Hizmet İhracatçıları Birliği’nin ve Birlik Genel Sekreterliğinin kurulması gerekse Ticaret Bakanlığımız içerisinde Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü’nün kurulması düşüncesince gerekenleri yaptık. umut ediyorum ki, Kovid-19'un en aşırı etkilediği sektörlerden bulunan hizmetler sektörümüz çabucak toparlanmasını sürdürecek ve rekorlar kırdığı 2019'daki rakamların aşırı hâlâ ötesine geçecek."

"Gelişmiş ekonomilerinin mürşit sektörü hizmet sektörüdür"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ise halihazırda kaslı ekonomilerinin mürşit dalının hizmetler sektörü bulunduğunu bildirdi.

Gülle, "Bugün gelinen noktada hizmet sektörü nice abuhava ekonomisinin en aceleci büyüyen sektörü ergin ve bu devletlerde GSYH'nin yüzdelik 50'sinden birlikte tomar hisse alır bir duruma gelmiştir. Nitekim hizmet sektörü vatanımızda de ulusal gelirin 3'te ikisini oluşturmaktadır." bilgisini verdi.

Hizmet ihracatının Türkiye'nin akan birlikte tomar verici birlikte ekonomiye erbap olması yerine önemli ciddiyete erbap bulunduğunu kaydeden Gülle, "Hizmet sektöründe çalışkanlık yayınlayan firmalarımız, 15 milyon yurttaşımızı istihdam ederek, yakaladığı başarılarla ülkemizin devim bilimi ve kalifiye insanoğlu gücü potansiyelini de gözler önüne sermektedir." ifadelerine arazi verdi.

"Kovid-19'a karşın ihracatımızı 46,2 bilyon dolara çıkarmayı başardık"

HİB Başkanı İlker Aycı da gösterdikleri performansla 2020 Hizmet İhracatı Şampiyonu olanları kutlama kartı etti.

Türkiye'nin en dinç hariç satımcı donanması olmalarına karşın uzuv sayısını çelimsiz müddette 2 binin üstünde çıkardıklarını kaydeden Aycı, "Kovid-19 salgınının tahripkâr şartlarına karşın ihracatımızı da 46,2 bilyon dolar seviyelerine çıkarmayı başardık. Sektörümüz bu sene ayrımsız vakitte 21 bilyon doların üstünde birlikte aut tecim fazlasına da imza atmış durumda." açıklamasında bulundu.

Aycı, evren çapında 170'ten birlikte tomar ülkede günce 700 milyon seyirciyle buluşan Türk dizileri sayesinde, hem ecnebi gezgin sayısında hem de Türk ürünlerine bulunan uyanıklık ve talepte artma yaşandığını anlattı.

Türkiye'de yetişek gören yabancıların sonra meydana getirdiği gezinsel ziyaretlere ve ülkesinde Türkiye'yi en güzel halde tanıttığına yer veren Aycı, "Hizmetler sektörümüz yakaladığı başarılar ve planlanacak dönüşümler yardımıyla toptan markaya evrilerek iktisadi anlamda da kusursuz istiklal düşüncesince çelimli eşme oluşum edecek ve çelimsiz vadede hedeflediğimiz 150 bilyon dolar ihracat hedefine ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

"Tüm sektörlerin ayrıntılı analizini gerçekleştirdik"

TİM Hizmet Sektör Konsey Başkanı Ahmet Akbalık da hizmet ihracatının aracısız akan açığı kapatıcı etkiye erbap olmasının yanı sıra, mülk ihracatı üstündeki endirekt etkisiyle bütün ek değere yardım sağladığını bildirdi.

Ödül meydan ihracatçıları başarılarından çevre kutlama kartı fail Akbalık, hizmetler dalının hepsi madun kategorilerinde ayrıntılı birlikte halde çözümleme yaptıklarına değindi.

Akbalık, "Bu araştırı yardımıyla hepsi sektörlerimizin bulunan pozisyonlarını, rakiplerimizin stratejilerini, erek pazarlarımızı ve kesinlikle konumlandırma yapmamız gerektiği üzere neticelere ulaştık. Bu neticeler doğrultusunda sektör temsilcilerimizle birlikte araya gelip takip toplantıları hazırlamaya başladık ve hepsi sektörlerimizin defa haritalarını çizeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlikte, 17 kategoride önce üçe giren 51 şirket onurluk aldı. Salgına karşın 2020'de gösterdikleri kalburüstü performansla bu sektörün 35 bilyon dolara yaklaşan ihracat ve 11,5 bilyon dolar aut tecim dahası vermesini sağlayıcı şirketler ödüllendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler