USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: Yatırımcılara ülkemiz, gönlümüz sonuna denli açık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'İklim dostu, yeşil dönüşümü önemsiyoruz. Yatırımcılarımıza kullandıkları rastgele malzemede arka dönüşümü önceliklendirmelerini istiyoruz. Yatırımcılarımızı ülkemize bekliyoruz.' dedi.

Bakan Kurum: Yatırımcılara ülkemiz, gönlümüz sonuna denli açık
16-03-2022 18:26
Cannes

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeşil dönüşümü önemsediklerini belirterek, yatırımcılardan kullandıkları değme malzemede art dönüşüme evleviyet vermelerini istedi.

Bakan Kurum, Fransa'nın Cannes şehrinde 31.Uluslararası Gayrimenkul Fuarı MIPIM kapsamında Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği'nce (GYODER) Carlton Otel'de planlı arsıulusal yatırımcı kahvaltısına katıldı.

Burada katılımcılara seslenme fail Kurum, Türkiye'nin taşınmazlar ve bina dalının hayattaki kılavuz gemisi ve çelimli ülkelerinden bir tanesi bulunduğunu belirterek, 100'ü fazla dal kuruluşunun yanı esna İstanbul'un değerli projeleri ve ehemmiyetli şirketlerinin MIPIM 2022'deki pavilyonda yerlerini aldıklarını anlatım etti.

Kurum, Türkiye'nin bulunmuş yer aldığı coğrafyada hastalıkların fire olmadığını, en akıbet Rusya-Ukrayna cenginde kâffesi ülkelerle haberleşme içerisinde, sulh düşüncesince çalıştığını belirterek, "Biz mahallemizden, bulunduğumuz coğrafyadan memnunuz. Mahallemizi şimdi güzelleştirmek namına istikrarımızı sürdüreceğiz." dedi.

En kibar sıralamasında Türkiye ikinci sırada

Dün fuardaki İstanbul çadırının açılışını gerçekleştirerek İstanbul'un yegâne mimarlık tasarımlarını ve projelerini kâffesi dünyanın dikkatine ve zevkine sunduklarını kaydeden Kurum, "Türkiye, prodüksiyon sektöründe dünyanın ikinci şişman ülkesi durumundadır. Dünyanın en şişman 250 müteahhidi sıralamasında Türkiye, Çin'den sonraları 44 müteahhitle ikinci, Amerika ise üçüncü tam toprak almaktadır." dedi.

Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Müteahhitlik firmalarınca 1972'den 2021 yılına kadar, 128 ülkede üstlenilen 10 bin 725 projenin mecmu bedeli kısaca 455 bilyon dolar seviyesine çıkmıştır. Sadece geçtiğimiz sene Türk müteahhitleri, 67 ülkede 384 projeyle 29,3 bilyon dolarlık toy iş hacmine ulaştı. Ülkemize ecnebi yatırımcıların merakı de akıbet etap yüksek. Yatırımcıların takdirini dayanak iktisap etmek düşüncesince bulunan tensikat yapılacak. Yatırımcının korunduğu, kollandığı ortak tatlılıkla süreci yürütmeye hız gösteriyoruz. Gayrimenkul dalının hoppadak ev ve ofisten ibaret yer aldığı algısını dönmek istiyoruz."

Türkiye'nin büyümeye bitmeme edeceğini, amma velakin şehirlerin enfrastrüktür ve fevk yapısının güçlendirilmesi icap ettiğini tamlayan Kurum, eğitim, ticaret, sanayi, gezim özellikle iktisap etmek az daha kâffesi sektörlerde envestisman fırsatlarının bulunduğunu vurguladı.

Türkiye'de değme 5 yılda ortak gayrimenkulde artışlar bulunduğunu özetleyen Bakan Kurum," Bu artışlarda gayrimenkule meydana getirilen yatırımın art döndüğünü görüyoruz. Bu manada, memleketimiz ecnebi yatırımcılar açısından da faziletkâr fırsatlar içeriyor. Bu olanağı kullanmak düşüncesince tığ de projelerimizi artırmaya bitmeme ediyoruz." ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, bu ilişkileri şimdi güzel kumanda etmek namına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yerleşme haricinde örgütlenme çalışmalarına başladığını söyledi.

Kurum, "Büyükelçilikler içerisinde ecnebi yatırımcıların ilişkilerini yürütebilmeleri namına müşavirlikler açıyoruz. İlk aşamada 7 ülkeye 10 Çevre ve Şehircilik müşaviri göndereceğiz. ABD, Belçika, Fransa, İsviçre, Kenya, Katar ve Rusya kabil devletlerde gelecek aylarda müşavirlerimiz fariza hazırlamaya başlayacaklar. Daha sonraları öbür devletlere de müşavirlerimizi göndereceğiz." dedi.

Son 20 yılda 1,2 milyon konut

Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile Türkiye'nin geleceğini nesir ettiğini, Türkiye'de akıbet 20 yılda, dünyada bambaşka örneği kullanılmamış ortak başarıya imza attığını ve 1,2 milyona DOĞRU sayıda ev ürettiğini vurguladı.

Sosyal ev haricinde toplumsal donatılarla da lüzum hava değişikliği ile mücadele, gerekse şehirlerin altyapılarının düzenlemesi namına planlar yürüttüklerini tamlayan Kurum, mazlum coğrafyalarda gerekseme sahiplerine koştuklarını söyledi.

Sosyal ev üretimi amacıyla 109 ülkeye dayanak verdiklerini tamlayan Kurum, laflarını şöyleki sürdürdü:

"TOKİ eliyle, insancasına iane amacıyla Endonezya'da 1050, Sri Lanka'da 500, Pakistan'da 4 bin 620 konutun yapımını, muktezi toplumsal donatılarıyla beraberce tamamladık. Somali’de ise 200 yataklı vagon vagon hastane, Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve toplumsal tesislerinin yapımını gerçekleştirdik. 2019'da, arkadaş ve karındaş Arnavutluk’ta sarsıntı meydana geldi. Bu facia sonrası, 500 konutun yapımını endamsız müddette tamamladık. Ukrayna ile ilişik çalışmamız vardı. Savaş hasebiyle proses eğlenme noktasına geldi. Orada canlı yurttaşlar düşüncesince de Sayın Cumhurbaşkanı'mızın talimatlarıyla Ukrayna'da da 500 konutun imal dönemini yürütüyoruz."

Kurum, Emlak Konut tarafından ılımlı ve ılımlı üstü yatırımcılara seslenme fail konutlar yaptıklarını, Emlak Konut'un 28,4 bilyon teklik açık canlı büyüklüğüyle dünyada nadir taşınmazlar envestisman ortaklıklarından bir tanesi bulunduğunu söyledi.

Dünyanın, "Kaynakların tükenmez olmadığını" anladığını kaydeden Kurum, "Önümüzde toy ortak kez var. Gayrimenkul yatırımında çevreyi, insanı, doğayı merkeze meydan kentler gerçekleştirmek zorundayız." dedi.

"Yatırımcılara ülkemiz, gönlümüz sonuna genişliğinde açık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM 76. Genel Kurulunda evren kamuoyuna duyuru etmiş yer aldığı Paris İklim Anlaşması'na yan olma kararıyla, kentçilik çalışmalarında toy ve zamanı ortak çağa girildiğini özetleyen Kurum, 2053'te Türkiye'nin "net bakir emisyon" hedefine iktiran etmek düşüncesince çalışacağını söyledi.

Yeşil Kalkınma Devrimi hedefiyle toy yatırımları gerçekleştirmek durumunda olduklarına ayraç fail Kurum, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Biz aşırı çalışan ortak uğraş veriyoruz. Gerek yeşil bölgelerin artırılması, lüzum hava değişikliği ile ahenk kapsamında yerli yönetimlerle yaptığımız çalışmalar, sanayide yeşil dönüşümün ön planda tutulduğu fırsatların bulunduğunu özetleyen süreci çalmak istiyoruz. İklim dostu, yeşil dönüşümü önemsiyoruz. Burada da yatırımcılarımıza kullandıkları değme malzemede art dönüşümü önceliklendirmelerini istiyoruz. Yatırımcılarımızı ülkemize bekliyoruz. Her bölgede yatırımcıların uğrunda ağır fırsatların bulunduğunu bilmelerini istiyoruz. Yatırımcılara ülkemiz, gönlümüz sonuna genişliğinde açık."

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu da kahvaltı öncesinde yatırımcıları selamlayarak, kâffesi katılımcılara Türkiye'nin envestisman yapılması müstelzim devletlerin başlangıcında bulunduğunu tamlayan endamsız ortak açım hitabı yaptı.

Toplantıya Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati ile ayrımlı ülkelerden kısaca 50 yatırımcı katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler