USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: 'Türkiye, akıbet 20 yılda eğitim alanında çağ atlamıştır'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, eğitimi beşikten mezara derece revan birlikte bilim yolculuğu yerine gören medeniyetin personelleri olduklarını belirterek, Türkiye'nin sonuç 20 yılda eğitim alanında çağ atladığını ve tahsile doğruluk etmiş olduğ

Bakan Kurum: 'Türkiye, akıbet 20 yılda eğitim alanında çağ atlamıştır'
29-04-2022 20:46

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Baklanı Murat Kurum birtakımı açım ve ziyaretler düşüncesince Konya'nın Karapınar ilçesine geldi. Bakan Murat Kurum burada evvel şekilde Karapınar Cumhuriyet İlkokulu açım törenine katıldı. Törende mütekellim Bakan Murat Kurum, açılışta bulunmaktan şişman ortak devlet duyduğunu anlatım ederek laflarına başladı. Karapınar'a rastgele gelişinde coşku, heyecan, erinç ve devlet bulduğunu tamlayan Bakan Kurum, “Bizi bu derece bağrına basan, bizi namına karındaş gören, çocuk gören Karapınar'a bizim de borcumuz var. Allah'a şükürler olsun ki; ata ocağımıza rastgele gelişimizde elimiz kırcı geldik. Her gelişimizde misyon getirdik, beşaret getirdik, iz getirdik. Her gelişimizde açılışlar yaptık, Karapınar'ımıza toy tesisler kazandırdık, mevcud problemlerin çözümü düşüncesince hız gösterdik. Size müstahak olmak, yarayışlı dualarınıza mazhar olmak, güveninizi boşa çıkarmamak düşüncesince maksimum duyarlık zarfında olduk. Hep arkadaşlarıma, ‘Çağın gereği neyse, Karapınar'da da o olacak' dedim. ‘Konya merkezinde ne varsa, ziyadesiyle burada da olacak' dedim. Sosyal konutlardan kentsel dönüşüme, hükümet konağından şehremaneti binasına, ilkokulundan keyif tesislerine, kavim bahçesinden yeşil alanlara, atılmış su tasfiye tesislerinden kez ve enfrastrüktür yatırımlarına, eğik otoparkından tecim merkezine ve binlerce istihdam sağlayacak dev çağ enerjisi santralimize derece onlarca yapıtı Karapınarlı kardeşlerimizin hizmetine sunduk” dedi.

“Eğitimin geleneğimizde baş döndürücü dışarı ortak noktayı vardır”

Karapınar'da bilgiye ve tahsile envestisman yapmanın baht bulunduğunu kaydeden Murat Kurum, “Tabii tahsile envestisman hazırlamaya mecburuz, zira toptan bilim çağındayız. Hep söylenir; ‘Bilgi hayattır. Başarı, bilim ile beraberdir.' Çünkü bilmek; yavrularımızın anlaması, anlamlandırması, rejim yeteneği kazanması ve sonuncu muvaffakiyet demektir. Bizler eğitimi; sıralarda başlayıp sıralarda biten, beton duvarlar arasına sıkışmış ortak obje şekilde değil; tersine beşikten mezara derece revan ortak hasep yolculuğu şekilde gören ortak medeniyetin mensuplarıyız. Bilmek, bizim düşüncesince inanç etmenin evvel şartıdır, evvel kaidesidir, evvel kuralıdır. Bu bakımdan eğitimin geleneğimizde baş döndürücü dışarı ortak noktayı vardır. Ecdadımız tahsile ve kültüre şişman ehemmiyet vermiş; alimlere, hasep insanlarına rastgele devir hürmette bulunmuş, el üzerinde tutmuştur. Evet, bizim eğitimden, öğretimden, ilimden, irfandan anladığımız da budur. Bu ülke, bu aşırılmak vatan; coğrafi konumu, zamanı mirası ve dinç nüfusu ile parlak ortak potansiyele sahiptir. Ülkesi ve milleti düşüncesince faydalı, engellenmeyen düşünceli, âlemşümul hars zarfında ulusal değerlerini benimsemiş, dönemin gerektirdiği donanıma cemaat nesillerin yetiştirilmesi; çelimli Türkiye'nin teminatıdır. 2000'li yılların başına derece dişi biçimde kullanılamayan potansiyelimizin harekete geçirilebilmesi için, türkiye dev adımlar atmıştır. Türkiye; sonuç 20 yılda rastgele bölgede bulunduğu üzere eğitim alanında da adeta çağ atlamıştır. Açılan dersliklerden eğitimdeki altyapıya, artırılan sarıklı sayısından parasız ibret kitaplarına derece ülkemiz; tahsile adalet etmiş bulunduğu kıymeti sağlayan ortak pozisyona yükselmiştir. Bugün açılışını yapacağımız okulumuz da bu anlayışın ortak bambaşka iyi tezahürü olmuştur” halinde konuştu.

Gençlere güvendiklerini ve ortak ülkenin evlatları ile gençlerinin o ülkenin yarınları bulunduğunu kail Bakan Kurum, “Bizler, bu topraklarda büyüdük, bu topraklarda şekillendik. Bugün hamdolsun bizi yetiştirenlere misyon borcumuzu ödüyoruz. İnşallah bugün de Karapınar'ın çocukları, güneşin alnında kavrulan ekinci çocukları, kalbi vatana misyon aşkıyla yanan gençlerimiz burada, bu okulda yetişecekler. Bu ülkeye, bu millete, memleketlerine, fiilen imal ederek görevlerini yapacaklar, misyon edecekler. İnşallah onlar bizim bugün temellerini attığımız katı baş döndürücü amaca ulaşacak; baş döndürücü şimdi şişman hedeflere yürüyeceklerdir. Cumhuriyet İlkokulumuzun imalinde emeği sabık her insana değişik teşekkürname ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konya Valisi Vahdettin Özkan da, böylesine iyi ortak Ramazan gününde iyi hizmetlerle buluşmaktan şişman ortak devlet duyduğunu anlatım ederek, “Gerçekten ilçemiz şanslı, Konya'mız şanslı, tarihiyle, kültürüyle, ilmiyle, aracılığıyla ayrımsız sürede bakanımızın getirdiği hizmetlerle buluşmakta. Hep şişman ortak memnuniyetin teveccühünün bulunduğunu görüyoruz. Bakanımıza baş döndürücü teşekkürname ederiz. Kendi bakanlığının nazarıitibar alanıyla bu arada tahsile vermiş bulunduğu katkılardan çevre hakeza ortak okulun da ilimize, eğitimimize ulama sunmasından çevre hakkıyla baş döndürücü müteşekkiriz” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Büyükşehir Yasasıyla baş başa ilçelerimizde üç asliye gaye ortaya koyduk. Birincisi, enfrastrüktür sorunlarının tamamlanması. İkincisi içtimai yaşama değgin eksiklerin giderilmesi ve burada canlı yurttaşlarımızın gelirinin artırılması. Bununla ilgilendiren ehemmiyetli işler yapıyoruz ve 2014 Büyükşehir Yasası'ndan itibaren Karapınar'ımıza 200 milyon liraya andıran ortak yatırımda bulunduk. Arıtma tesislerinden okullara derece mahalle yollarından eğik otoparklara derece nice plan yaşama geçti. Bundan sonradan da bakanımızın desteği ile Karapınar'ımıza, Konya'mıza güzellikler katmaya bitmeme edeceğiz. Ben gene emeği sabık her insana teşekkürname ediyorum. Okulumuzun hayırlar getirmesini dilek ediyorum” diyerek konuştu.

Konuşmaların peşi sıra muhtelif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Bakan Kurum ve beraberindeki kurul çeşidinden ödülleri verildi. Daha sonradan kurdele kesimiyle Cumhuriyet İlkokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Enver Furkan Çelebioğlu - Abdulğani Çiftçi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler