USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: Karabük'e bütün büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 kavim bahçesini yapıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Karabük'e hep büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 ulus bahçesi yapılacağını bildirdi.

Bakan Kurum: Karabük'e bütün büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 kavim bahçesini yapıyoruz
16-01-2022 07:08
Karabük


Bir kol temaslarda mevcut olmak az daha Karabük'e mevrut Bakan Kurum, önce şekilde Valiliği görüşme etti.

Kurum, Valilik uğrunda Vali Vekili Muhittin Gürel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Garip Gümüş, AK Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ve gayrı tören düzeni üyeleri çeşidinden karşılandı.

Valilik haysiyet defterini imzalayan Kurum, makama geçerek Gürel'den icraat hakkına bilim aldı.

Valilik Toplantı Salonu'nda İl Değerlendirme Toplantısı'na eklenen Kurum, şimdi sonraları gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Karabük'e 11,5 bilyon teklik envestisman yaptık"

Kurum, Karabük'e bugüne derece verdikleri tamamı lafları tutmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bundan eski ziyaretlerde memleket düşüncesince ehemmiyetli planların yapılması emirini verdikleri nice tesisin vatandaşın hizmetine sunulduğunu söyledi.

Bugüne derece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Karabük'e 11,5 bilyon teklik envestisman yaptıklarını dile getiren Kurum, bu yatırımın da kısaca 3 bilyon lirasının çevre ve kentçilik dalında bulunduğunu kaydetti.

Kurum, içtimai konut, iş alanları, enfrastrüktür yatırımlarının yapılması kabil nice etap attıklarını, atmayı da sürdürdüklerini belirterek, kentin, kentsel tahavvül dalında öncelikleri ortada arazi aldığını anlattı.

Bu çerçevede kentteki riskli yapıların dönüşümü düşüncesince belediyeyle eş plan yürüttüklerini aktaran Kurum, bu kapsamda memleket genelinde sağlam aşırı projeyi durumunda gerçekleştirdiklerini tabir etti.

"Sosyal ev projelerimize bitmeme edeceğiz"

Bu bölgede yapılanlardan bahseden Kurum, 100 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Belen Mahallesi'nde 1144 konutu tamamlayarak vatandaşlara teyit ettiklerini kaydetti.

Kurum, 50 bin Sosyal Konut Projesi kapsamında da 314 konutu şehre kazandıracaklarını belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"İl genelinde 1025 özgür kısmı riskli şekilde belirledik ve 1023 özgür bölümün de yıkımını gerçekleştirdik. Bu açıdan da yurttaşlarımıza kira, göç yardımı, devletleştirme katkısı kabil nice desteği de verdik. Vermeye de bitmeme ediyoruz. İl ve ilçelerin ev gereksinimlerini giderebilmek amacıyla da içtimai ev projelerimize bitmeme edeceğiz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklayacağı plan çerçevesinde 2022 senesinde içtimai ev projemize kaldığımız yerden bitmeme edeceğiz."

Kentteki ekol gereksinimlerini bertaraf etmek düşüncesince icraat yaptıklarını tabir fail Kurum, bu kapsamda planlı faaliyetlerden bahsetti.

Bakan Kurum, müşterek yandan kentsel tahavvül ve ev gereksinimlerini giderirken, müşterek yandan da şehirdeki yeşil saha miktarını artıracak adımlar attıklarını vurgulayarak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Bu kapsamda şehrimize mecmu büyüklüğü 300 bin metrekare bulunan 4 budun bahçesini yapıyoruz. Karabük merkezde saha şekilde bildiğimiz KARDEMİR'e mülkiyeti ait, belediyemize tahsisli alanlar, gine KARDEMİR mülkiyetindeki alanlar, adalet sarayı binamızın bulunduğu kısaca 70 bin metrekarelik kentin merkezinde, dolaşma mesafesinde tamamı vatandaşlarımızın, hemşerilerimizim ulaşacağı alanımız var. Burayı budun bahçesine çeviriyoruz. Haziran ayına derece projemizi tamamlayacağız. Şehre kimlik, firez katacak bu projeyi bu sene içerisinde inşaatına gelmek ve 2023 senesinde tamamlayacak halde çalışmalarımızı yapıyoruz."

"Şehrin 30-40 salname ihtiyacını karşılayacak müşterek emek vermeyi başlatıyoruz"

KARDEMİR'in tek ziyanı yapılmaksızın Hazine mülkiyetindeki alanlarla kıymeti her neyse takasını gerçekleştireceklerine ayraç fail Kurum, "Buradan KARDEMİR'imiz de tek halde dokunca görmeyecek. Şehrimiz ve KARDEMİR'imiz kazanacak. Karabük yerine aşırı ehemmiyetli müşterek adımı atmış olacağız. Adliye binamızda da lüzum Adalet Bakanımız gerekse Başsavcımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde kısaca 20 dönümlük bölgede kentin 30-40 salname ihtiyacını karşılayacak müşterek emek vermeyi başlatıyoruz. Belediye ve Bakanlığımız ile beraberce eş müşterek düzentileme yürütecek." ifadelerini kullandı.

Safranbolu ilçesinde de müşterek budun bahçesi yapacaklarına yer veren Kurum, şöyleki bitmeme etti:

"Bulak Kanyonu'nda kısaca 180 bin metrekare büyüklüğünde, vatandaşlarımızın, turistlerimizin yol uğrağı noktayı bulunan alanı, zamanı yapısına uygun, sit alanlarının, ağaçların korunduğu, vatandaşların o tarihin içre yürüyebileceği budun bahçesini de Safranbolu'ya kazandıracağız.

Diğer ilçelerde yapılacak yatırımlarla beraberce halis muhlis icraat bittiğinde Karabük'ün yeşilliğine, katıksız güzelliğine şimdi da yeşillik katacak bahçeleri, parkları, meydanları olacağının altını çizen Kurum, "İnşallah 2023, 2053 ve 2071'in Karabük'ünün adımlarını daim beraberce atıyor olacağız. Yeni yatırımlara da gayret kesmeden bitmeme ediyoruz." dedi.

"Çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz"

Şehirdeki iklim kirliliğini, çevre kirliliğini 7 gündüz 24 vakit izlediklerine ve izlem ettiklerine dikkati çekici Kurum, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Karabük'ümüzün bellik değeri, binlerce insanımıza kazanç kapısı bulunan ciddi sanayimizin flaş kuruluşlarından KARDEMİR ile eş müşterek plan yürütüyoruz. Bu kapsamda 12 bacamızı online şekilde izliyoruz. Bu noktada KARDEMİR yönetimine teşekkürname ediyorum yapmış oldukları yatırımdan dolayı. Vatandaşımızın, Karabüklü kardeşlerimizin sağlığını alakadar tamamı plan ve azimli adımlardan ötürü. Tabii müşterek yandan bu işi yapıyor müşterek yandan da üretime, istihdama KARDEMİR'imiz ulama sağlıyor. KARDEMİR'imiz kuvvetli yolu ulaşımı, otomotiv ve defans sanayisi kabil aşırı kritik, ülkemizin geleceği yerine aşırı aşkın ehemmiyetli bulunduğunu düşündüğümüz bölgelerde da istihsal önleyen seçkin müşterek kuruluşumuz. KARDEMİR ile atılan suların deşarjına bağlı yatırımlarımız var. Bunları da izlem ediyoruz. Gerçekten yeşil kalkınma sürecine girdiğimiz çağda ülkemize, şehrimize uygun fabrikaları meydana getirecek adımları, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları atıyoruz. Diğer yandan Karabük'teki gayrı üretimlik MARZİNC ile alakadar de denetimlerimiz bitmeme ediyor. Karabük'te çevrenin, havanın kirlenmesine bugüne derece izin etmedik, bundan sonrada etmeyeceğiz."

Eskipazar, Ovacık ve Eflani ilçelerindeki yatırımlara da yer veren Kurum, Karabük'teki yabanıl depolamaya akıbet verdiklerini ve atılan çöpten çarpıcılık üreten, derneşik depolamaya eş müşterek memleket bulunduğunu söyledi.

Kurum, Karabük'ü aşırı şimdi faziletli seviyelere taşıyacaklarını, şehre ve alana ekleme bedel sağlayıcı adımlar atmaya bitmeme edeceklerini laflarına ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, şimdi sonraları KARDEMİR'i görüşme etti. Ziyaret, basına gizli gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler