USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: İklim Şurası son bildirgesi müşterek sefer haritası olacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, "Sonuç bildirgesi, yenilenebilir erke kaynaklarının artırılması, erke verimliliğinin sağlanması ve taşıl yakıtların azaltılması düşüncesince müşterek sefer haritası olacak" dedi.

Bakan Kurum: İklim Şurası son bildirgesi müşterek sefer haritası olacak
25-02-2022 14:27
Ankara

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca Selçuklu Kongre Merkezi’nde planlı Türkiye'nin evvel İklim Şurası'nın kapanış töreninde, Bakan Murat Kurum'un başkanlığındaki meclis toplandı. Şurada ortaya çıkan salık kararlarının okunmasının arkası esna Bakan Kurum, 217 maddelik salık kararlarını oylamaya sundu.

Kurum, salık kararlarının oy donanması ile benimseme edilmesinden sonraları meydana getirdiği konuşmada, dünyayı zılgıt fail hava değişikliğiyle mücadeleyi merkezine alan, Türkiye’nin 100 yılını şekillendirecek önerilere imza atan İklim Şurası'na alın teri dökenlere teşekkürname etti.

İlk İklim Şurası'nı, bilgelik insanlarından çiftçilere, amme kurumları ve hususi sektörden taharri memuru polis maşer kuruluşlarına, evcil yönetimlerden hava elçilerine genişliğinde elit müşterek toplulukla gerçekleştirdiklerini dile getiren Kurum, "İklim tünelinden foto sergisine, panellerden söyleşilere 10 binin üzerinde vatandaşımızın katılmış bulunduğu 26 ayrımlı etkinlikle Türkiye’nin murahhas sayısı itibarıyla en neşeli zirvesi ergin İklim Şuramızın kapanış toplantısını yapıyoruz." diyerek konuştu.

Kurum, açılışını "gençlik oturumu"yla icra ettikleri şurada, 209 üniversiteli hava elçisinin kendisini geleceğe değgin umutlandırdığını belirterek "Şunu gururla tabir buyurmak istiyorum ki İklim Şuramız, bilgelik insanlarımızın dip katkılarıyla hem nazari altyapısı hem de uygulamada Cumhuriyet tarihimizin en güçlü, en çevreci, en doğasever iş donanmasına oyunluk olmuştur." ifadesini kullandı.

Gençlerin düşün ve önerilerine iri ehemmiyet verdiklerinin altını çizen Kurum, şöyleki bitmeme etti:

"Gençler, 210'uncu hava elçisi namına siz değerli üyelerimizin ağabeyi ve sefer arkadaşı namına daim yanınızda olacağım. İklim değişikliğiyle mücadelenin öncülüğünü sizler yapacaksınız. Sizlere inanıyor, güveniyorum, herhangi müşterek devir yanınızdayım. Her birinize katkılarınızdan, verdiğiniz heyecandan, heyecandan çevre baş döndürücü teşekkürname ediyorum. Bu mücadeledeki varlığınızla bundan sonraları baş döndürücü hâlâ güçlüyüz, baş döndürücü hâlâ inançlıyız. İyi ki varsınız gençler, elleme ki aramızdasınız, elleme ki bizimle birliktesiniz."

"Siyaset üstü müşterek tatlılıkla gerçekleştirdik"

İklim Şurası'nda "yeşil kalkınma" ve "2053 kesin kullanılmamış emisyon" hedeflerine ve millî yardım beyanının düzenlenmesine bağlı ilmî müzakerat yürüttüklerini özetleyen Kurum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir taraftan ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasını sağlayacak mevzular konuşulurken gayrı taraftan limonluk gazı azaltımını topu topu sektörlerde sağlamak, hava değişikliğine ahenk politikalarını belirlemek, bilgelik ve teknoloji, yeşil finansman ve karbon fiyatlama, evcil yönetimler, göç, adaletli intikal ve içtimai politikalar neredeyse başlıkları masaya yatıran 7 ayrı komisyonumuz, çalışmalarını akıbet basamak değerli müşterek halde tamamladı."

Kurum, bu çalışmaların yanı esna dalında bilirkişi ehlî ve ecnebi isimlerle​​​​ varlıklı içeriklerle paneller düzenlediklerini belirterek "Bütün üniversitelerimizin yardım verdiği, kuma aklı devreye alan, danışma mekanizmasını baş döndürücü azimli müşterek halde sürdüren İklim Şuramızda, hava değişikliğiyle mücadeleyi prosedür üstü müşterek tatlılıkla gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

"Emisyon Ticaret Sistemi'nin yürütüm takvimi düşüncesince müşterek müjdeci eşme olacak"

Bakan Kurum, Şura'da, hava değişikliğiyle mücadeleye ve yeşil kalkınma hamlesine değgin baş döndürücü ehemmiyetli kararlar alarak görülmemiş projeksiyonlar oluşturduklarını, meyve bildirgesini de bu projeksiyonlara makul halde hazırladıklarını tabir etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabilinden duyuru edilecek meyve bildirgesine bağlı Bakan Kurum, şunları kaydetti:

"Yenilenebilir erke kaynaklarının artırılması, erke verimliliğinin sağlanması ve müstehase yakıtların azaltılması düşüncesince müşterek sefer haritası olacak. Alternatif yakıtları ve kurnaz muvasala sistemleriyle vatanımızda parlak muvasala ağını yaygınlaştırmak düşüncesince bize müşterek tasar sunacak. Sanayide sürdürülebilir istihsal ve istihlak sistemlerinin, seçenek sürüm azaltım şekillerinin uygulanması düşüncesince müşterek mürşit olacak. Suyun velut kullanılması, hava dostu kurnaz ekincilik teknolojilerinin geliştirilmesinde belirleyici müşterek doküman olacak. İklim değişikliği kaynaklı afetlere makam tehlike, riziko yönetimi, sigorta ve para sistemlerinin güçlendirilmesi; tabii yerlerin korunması, bozunmuş ekosistemlerin iyileştirilmesine müteveccih analizör düşüncesince müşterek müracaat deposu olacak. Düşük karbonlu üretime iktiran yapmak düşüncesince karbon destekleme teknolojilerinin, erke verimliliği sağlayıcı efdal performanslı inovatif gereç tasarımlarının geliştirilmesi düşüncesince akademimize, iş dünyamıza müşterek formül sunacak."

Bildirgenin, evcil yönetimlerin hava değişikliği yürütüm ve sorumluluklarının kentsel enfrastrüktür planlaması, sürdürülebilir ve mukavim şehir dizaynı düşüncesince varlıklı müşterek öngörüyü ortaya koyacağını tabir fail Kurum, adaletli intikal sürecinde ele katılması müstelzim sektörlerin belirlenmesi ve yeni, sürdürülebilir, adaletli ve eşitlikçi müşterek intikal döneminin temini düşüncesince dayanak mekanizmaları geliştirilmesine yardım sağlayacaklarını söyledi.

Sonuç bildirgesinin, 2053 kesin kullanılmamış sürüm gayesi doğrultusunda Ulusal Yeşil Finans Stratejisi'nin oluşturulması ve millî yeşil taksonomi mevzuatının geliştirilmesinde sefer şovmen olacağını tamlayan Kurum, "Emisyon Ticaret Sistemi'nin yürütüm takvimi düşüncesince müşterek müjdeci eşme olacak. Ben inanıyorum ki bu çalışmalar, etraflı evren düşüncesince birer salık mektubu olacak." dedi.

"İnsanlık namına akıbet dönemeçteyiz"

Bakan Kurum, İklim Şurası meyve bildirgesinin Türkiye’nin sözünü yükselterek tesirini global kurda hissettirmesini sağlayacağını, yeşil kalkınma amacında liderliğini hızlandıracak ve inancını pekiştireceğini tabir etti.

İklim krizini ayrımsız sürede müşterek kalkınma meselesi de namına gören Türkiye'nin yediden yetmişe etraflı kesimleriyle bu mücadelede değerli olmaktadır azimli bulunduğu vurgusunu önleyen Kurum, "Cumhurbaşkanımızın açık deniz ufuklarıyla, ülkemize müşterek gelecek ve bağımsızlık gösterimi namına ortaya koyduğu Yeşil Kalkınma Devrimi’ni bu değme toplulukla beraberce gerçekleştireceğiz. Milli hedeflerimize sizlerle beraberce ulaşacağız. Ülkemizi yarınlara daim beraberce taşıyacağız." halinde konuştu.

İklim değişikliğiyle hem harp edilmesi hem de buna ahenk sağlanması gerektiğine ayraç fail Bakan Kurum, bu uyumun değme müşterek gelişim namına görülmemesi, yeniden başa müşterek ömür kültürü, müşterek tutum durumuna dönüştürmesi icap ettiğini söyledi.

Kurum, hemen herhangi müşterek nesne amacında giderken değil, çirkin gittiğinde de avlu tarzının sürdürülebilir kılınması icap ettiğini belirterek laflarını şöyleki sürdürdü:

"İnsanlığı 'daha adaletli müşterek dünyaya, hava değişikliği seferberliğine' çağırıyoruz. Bu çağrımızı, en ücradaki insanımız duyana genişliğinde katiyen gündemden düşürmemeliyiz. Şu belirmek vatanın havasını, suyunu, toprağını arı sili yapana kadar, dur durak ezbere canla başla çalışmalıyız. Tüm dünyada, herhangi müşterek beniz gıdadan 33'ü çöpe gitmektedir. Halbuki, bugün dünyada herhangi müşterek 9 insandan biri, açlıkla harp etmektedir. Bu da 821 milyon insanoğlunun herhangi müşterek akşam yatağına aç girmesi demektir. Halbuki tutumsuzluk edilen gıdanın 3’te 1’i, hayattaki topu topu aç müşterilerini doyurmaya yetmektedir. Bu felaketi bloke buyurmak düşüncesince tasarrufu umde edinen, israftan mümteni işlerden yana durum koyacağız. İnsanlık namına akıbet dönemeçteyiz. Gidişatı değiştirebileceğimiz akıbet 10 yılımız mevcut ve bu fırsatı değerlendirebilecek akıbet döl de biziz."

Çocuklarımız yemyeşil ormanlarla gökçe gökyüzünün buluşmuş bulunduğu kentlerde yaşa istiyoruz.

Kurum, geleceğe bırakılacak en iri mirasın tabii kaynakları masun yemyeşil müşterek doğa, görkemli güzellikleriyle müşterek ülke, arı sili müşterek evren bulunduğunu belirterek "Çocuklara bırakacağımız en iri miras, evlatların harp uçaklarına değil, uçurtmalara bakmış bulunduğu arı sili müşterek gökyüzüdür. Çocukların dobra müşterek çevrede, bombalarla değil, topaçlarla, bisikletlerle, bebeklerle dirlik ortamında oynadığı müşterek yeryüzüdür." ifadesini kullandı.

Bakan Kurum, 76’sı rüçhan kazanmak neredeyse 217 karara imza atan alt kurul reis ve üyelerine, yolu aydınlatan etraflı katılımcılara teşekkürname ederek "Yeşil Kalkınma’nın Lider Ülkesi Türkiye hedefinin lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kurum, programa devre içi yahut fiziken yardım sunan, devir ayıran ve düzenlenmesinde emeği güzeşte etraflı çevre dostlarına, doğaseverlere, hava dostlarına da sevgilerini ve saygılarını sunduğunu söyledi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler