USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: Gençlerimizi hava değişikliğiyle savaşım kapsamında delege olmaya çağırma ediyorum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençleri hava değişikliğiyle savaş kapsamında delege olmaya çağırma etti.

Bakan Kurum: Gençlerimizi hava değişikliğiyle savaşım kapsamında delege olmaya çağırma ediyorum
19-03-2022 21:22
Ankara

Kurum, Mamak Şehitlik Kütüphanesi'nde planlı gençlerle buluşma programında, meydana getirilen değme düzentileme ve atılmış değme adımın gençlerin elan elleme koşullarda yaşaması, geleceğe umutla bakabilmesi düşüncesince bulunduğunu söyledi.

Bakan Kurum, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde adaletin ve ahbaplık sisteminin 84 milyon vatandaşa denk birlikte biçimde ulaşabilmesi, değme genç, eş ve çocuğun denk koşullarda yaşayabilmesi anlayışıyla himmet veriyor, çalışıyoruz. Mücadelemiz elan elleme ve çelimli birlikte memleket bırakabilmek için." niteleyerek konuştu.

Bugün yaşanılan sürecin, devletlerin yalnız başına yetebilmelerinin önemini gösterdiğini anlatım fail Kurum, şöyleki bitmeme etti:

"İşte Rusya-Ukrayna krizi. Oradaki gençlerin, çocukların, sığınakta ölen Ukraynalı vatandaşların tek suçu, günahı yok. Ama savaşın neticelerine maatteessüf katlanıyorlar. Güçlü birlikte memleket peyda geçirmek zorundasınız. Bugün ortaya koymuş olduğumuz irade, Cumhurbaşkanımızın liderliği. Bölgemizde inanma ve balans namına baş döndürücü ehemmiyetli adımlar atıyoruz. Dostluğun, barışın bilge kılınması namına adımlar atıyoruz, bunları atmaya bitmeme edeceğiz. Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Herkes elleme olsun, dobra koşullarda yaşa istiyoruz. Bu açıdan gereksinim duyan değme millete de iane etmeye mücahede gösteriyoruz."

"Zamanı elleme kıraat etmek zorundayız"

Türkiye'nin çelimli ve değme bölgede yalnız başına yeten birlikte memleket olması zorunluluğu olduğunun altını çizen Kurum, "Ülkemiz alanında önder birlikte memleket pozisyonunda, kâffesi ülkelerle burada mütalaa yürütüyor. Güçlü birlikte memleket peyda geçirmek hakeza birlikte şey." dedi.

Kurum, Suriye, Ukrayna ve Afganistan'da yaşananlara değinerek, "Çaresizler ve muhaceret geçirmek mecburiyetinde kalıyorlar. O sebepten dolayı tarihi elleme okumak, değerlerimize erbap genişlemek zorundayız. Bizi kılıç karşılayıcı bütünlük ve beraberliğimizdir. Herhangi birlikte politik düşünüm ortamında mümkün ve rastgele birlikte partiye oy veriyor olabilirsiniz fakat bu değerlerimizi değme devir elimizin, başımızın üzerinde tutmalıyız." ifadelerini kullandı.

İklim değişikliği

Gençlerden kendilerine güvenmelerini talip Kurum, hava değişikliği ve bunun mümkün sonuçlarına dikkati çekerek, gençlerin bu süreçte hava değişikliğiyle savaşım kapsamında yapacağı icraat olacağını söyledi.

Bu mücadelenin topyekun verilmesi icap ettiğini vurgulayan Kurum, "Milyonlarca insanoğlu hava değişikliğiyle bu arada muhaceret geçirmek mecburiyetinde duracak ve önümüzdeki süreçte muhaceret kâffesi dünyanın en iri problemleri ortada arazi alacak. Ülkemizde yaşadığımız afetleri görüyoruz. Seller, heyelanlar, yangınlar, depremler, sertliği ve sıklığı bundan sonradan değme güzeşte çağ artıyor. Bu mücadeleyi baştan sona birlikte, beraberlik içerisinde politika üstü birlikte tatlı bitmeme geçirmek zorundayız." değerlendirmesini yaptı.

"Gençlerimizin kararlılığı bizim önceliğimiz"

Bakanlık şekilde mücadeleye çevrilmiş İklim Şurası ve çalıştay düzenlediklerini anımsatan Kurum, şunları kaydetti:

"Attığımız değme adımda gençlerimizin kararlılığı bizim önceliğimiz, hedefleri bizim hedeflerimiz olacak. Gençlerimiz iklim, yöre ve doğayla ilgili değme çalışmanın ortamında arazi alsınlar. Burada meclislerimiz, hava elçilerimiz olsun. Orada alacakları kararları da icap yerli yönetimler elimizle icap bakanlığımızın uygulamalarında da ortaya koymaya mücahede gösterelim. Genç kardeşlerimizin katkıları baş döndürücü önemli. Katılımcı olun, kendinize güvenin, geleceğinizle ait adımlarda sürecin içerisine engelleme olun. Gençlerimizi hava değişikliğiyle savaşım kapsamında delege olmaya çağırma ediyorum. Bu açıdan yapacağınız değme projeye görü şekilde dayanak noktası vereceğiz."

Bakan Kurum'un ziyaretleri

Mamak Belediyesi ve AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinin peşi sıra Kurum, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerle girmiş olduğu arbedede martir bulunan bilirkişi çavuş Selçuk Paker ile güzeşte sene Bitlis'in Tatvan ilçesindeki helikopter kazasında martir bulunan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın Cebeci Askeri Şehitliği'ndeki kabri başlangıcında afsun etti.

Kurum, elan sonradan martir Paker'in ailesini de görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler