USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: "Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Doğanyol ilçesinde TOKİ kabilinden meydana getirilen konutlarda araştırmada bulundu.

Bakan Kurum:
23-04-2022 00:29

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaşanmış olan afetlerde milletin indinde olduklarını ve yaraları kavuşturmak düşüncesince giderek yarıştıklarını belirterek, "Elâzığ ve Malatya'da, Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık. İki şehrimizde yekûn 36 bin konut, 25 okul, 18 cami, 1.150 ahırın yapımını büyük miktarda tamamladık. Malatya'da mensur ettiğimiz 7 bin 7 konutumuzun hamdolsun şu anne denli 4 bin 387'sini teyit ettik. Kalanları da gelecek aylarda inşallah sizlere teyit edeceğiz" dedi.

İncelemenin arkası sıra Doğanyol meydanında meydana gelen Halk İftarı Programı'nda vatandaşlarla yan yana araya mevrut Bakan Kurum, ülkede nerede yan yana facia yaşanırsa ayrımsız şuurla koştuklarını belirterek, “Bu şehir, bu köyler 85 milyonu kanun boğan yan yana facia yan yana yaşadı. O yağız günde devlet-millet el eleydik. Van'a, İzmir'e, Giresun'a, Kastamonu'ya ne koştuysak, Elazığ'a, Malatya'mıza da ayrımsız şuurla koştuk” niteleyerek konuştu.

“Yaraları sarmak, acıları teskin etmek düşüncesince tamamı ekibimizle giderek yarışırcasına çalıştık”
Yaşanan afetlerde milletin indinde olduklarını ve yaraları kavuşturmak düşüncesince giderek yarıştıklarını dile getiren Bakan Kurum, “Doğanyol bu şehir, bu köyler 85 milyonu kanun boğan yan yana facia yan yana yaşadı. O yağız günde devlet-millet el eleydik. Van'a, İzmir'e, Giresun'a, Kastamonu'ya ne koştuysak, Elazığ'a, Malatya'mıza da ayrımsız şuurla koştuk. Hayatını kaybeden kardeşlerimiz oldu, ocaklarımıza biberli düştü. Üzüldük lakin katiyen yeise kapılmadık; içimiz yandı lakin karamsarlığa, umutsuzluğa düşmedik. Yaraları sarmak, acıları teskin etmek için; tamamı ekibimizle; kar demedik, şita demedik, müstevli demedik; giderek yarışırcasına çalıştık, hız ettik. Malatya'nın indinde olduk; Doğanyol'un indinde olduk. Tek isteğimiz, biricik arzumuz vardı. Bir an önce; şu Doğanyol'un evlatları depremi unutsunlar istedik. Güzel hatırat biriktirsinler, bahtiyar hayalat kurabilsinler istedik. Yıkılan yuvaların yerine, hamdolsun elan güzellerini yaptık. Hiçbir kardeşimizi evsiz, yuvasız bırakmayacağız dedik; bırakmadık” ifadelerini kullandı.

Elazığ ve Malatya depreminde lakırtı vermiş oldukları kabil aceleci yan yana biçimde dönüşümü başlattıklarını anlatım fail Kurum, “Söz verdiğimiz kabil aceleci yan yana şekilde; Elâzığ ve Malatya'da, Cumhuriyet tarihimizin en büyük deprem dönüşümünü başlattık. İki şehrimizde yekûn 36 bin konut, 25 okul, 18 cami, 1.150 ahırın yapımını büyük miktarda tamamladık. Malatya'da mensur ettiğimiz 7.007 konutumuzun hamdolsun şu anne denli 4.387'sini teyit ettik. Kalanları da gelecek aylarda inşallah sizlere teyit edeceğiz. Teslim ettiğimiz dünkü yuvalarımız Doğanyol için, küçük yavrularımız düşüncesince rüya olsun, beklenti olsun diyorum. İnşasına çabucak bitmeme ettiğimiz evlerimiz, şimdiden hepiniz düşüncesince iyi olsun, işyerlerimiz artağan olsun diyorum” niteleyerek konuştu.

“Bakanlık adına akıbet 4 yılda Malatya'ya 5 bilyon müfret ücretinde envestisman gerçekleştirdik”
Bugüne denli Malatya'ya yer ve kentçilik dalında 12 bilyon müfret yatırımlar kazandırdıklarına da değinin Kurum, “Bizler TOKİ'mizle, buradaki iştirakçi kardeşlerimizle, tamamı kadro ve düzentileme arkadaşlarımızla Malatya'mıza, Malatyalılara misyon etmekten büyük öz saygı duyuyoruz, itibar duyuyoruz. Bakanlık adına şehrimizde deprem dönüşümü haricinde kaç bölgede asar kazandırıyoruz. Bugüne denli Malatya'mıza hemen yer ve kentçilik alanında; 12 bilyon müfret dev yatırımlar kazandırdık. Bakanlık olarak; hemen akıbet 4 yılda Malatya'ya 5 bilyon müfret ücretinde envestisman gerçekleştirdik. Malatya'mızda yan yana taraftan TOKİ'mizle toplumsal hane projemiz kapsamında, dünkü binlerce toplumsal hane mensur ederken, öteki taraftan şehrimizde yeşil düzlük miktarını büyük miktarda artırıyoruz. Malatya'mıza 4 ulus bahçesi hediye etmiştik; çağ Malatya 100. Yıl Parkı Millet Bahçemizin evvel fidanlarını daim birlikte, Malatya'nın toprağıyla buluşturduk, 3 ulus bahçemizi elan yapıyoruz. İller Bankamızla, kentin herhangi yan yana durumunda tahminî 3 bilyon müfret envestisman tutarıyla dört dörtlük 170 projeyi tamamladık, boyuna çalışıyoruz. Tüm ekibimizle birlikte; Malatya'mızın herhangi yan yana durumunda yatırımlarımızı elan da arttırarak yolumuza bitmeme edeceğiz” niteleyerek konuştu.

Ülkenin kaç hedeflerini ve düşlerini namına getireceklerini dile getiren Kurum, “Biz bu milletin evlatları olarak; Allah'ın izni, milletimizin desteği, sorun arkadaşlarımızın azmiyle inşallah bu milletin elan kaç hayallerini, ülkemizin kaç hedeflerini gene kelimesi kelimesine namına getireceğiz. 6+1, 7 değil, 77 öğür de yan yana araya gelseler, Cumhurbaşkanımızı yıkamayacaklar, Türkiye'ye diz çöktüremeyecekler. Bundan on paralık şek duymadık, yan yana an üstelik duraksama etmedik, etmiyoruz, milletimizle baş başa etmeyeceğiz. Ben bu duygularla; daim birlikte, bayrama huzurla erişmeyi Allah'tan yakarma ediyorum. Hepinizi yan yana kere elan sevgiyle, nazikâne selamlıyorum” niteleyerek konuştu.
Konuşmanın ardından, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, kabilinden Bakan Kurum'a gönüllü hemşehrilik beratı sunma edildi.

Erdal Akbuğa - Hatice Yetmen - Selçuk Dönmez

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler