USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha rekor bir oyla seçeceğiz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye'nin doğacak 100 yılını şekillendirecek bulunan 2023 seçimlerinde Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha rekor bir oyla baştan Cumhurbaşkanı seçeceğiz."

Bakan Kurum: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı bir kez daha rekor bir oyla seçeceğiz
27-04-2022 22:18

Bir kol film film görüşme ve araştırmalarda mevcut edinmek kıl payı Sivas'ta mevcut Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sivas Valiliğini görüşme ederek Vali Salih Ayhan ve kasıntı temsilcileri ile görüştü, arkası sıra Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'i görüşme etti. Bakan Kurum, geceleyin ezanı AK Parti İl Başkanlığı kabilinden maruz iftar zamanı vakti programına katıldı. Burada Suudi Arabistan'da planlı ezan kıraat yarışmasında evren birincisi bulunan Muhsin Kara, Kur'an-ı Kerim okudu. İftar sonrası partililere hitaben mütekellim Kurum, fırka mümessillerinden meydana getirilen hizmetleri anlatmalarını istedi. Bakan Kurum, meydana getirdiği konuşmasında Sivas'ta meydana getirilen ve yapılacak budun bahçelerinin genişliğini 2 milyon 243 bin mt. dördül kendisine açıklayarak, “Bu kadim kentte çocuklarımız için, gençlerimiz için, Yiğidolar düşüncesince yekûn büyüklüğü 2 milyon 243 bin mt. dördül büyüklüğünde 7 budun bahçesi projemiz var. Sivas emektar stadyum durumunda budun bahçemizi 5 Haziran 2020'de evren Çevre Günü'nde açtık. Şarkışla Millet Bahçemizin 1. aşamasını tamamladık. Zara Millet Bahçemizi de açılışa anık bir vaziyete getirdik. Koyulhisar'da Eğriçimen Millet Bahçesi'nin de yapımına bitmeme ediyoruz. Merkez'de Yüceyurt ve Seyfebeli'de toprak meydan budun bahçelerimizin de projelendirme çalışmalarına bitmeme ediyoruz. Sivas-Ankara yağız yolu üstündeki zamanı Haralar branşında mevcut 251 bin metrekarelik Hamidiye Kültür Bahçemizi Sivaslı kardeşlerimizin acemi iltisak noktası durumuna getirdik.” niteleyerek konuştu.

"2.3 milyarlık 165 proje"

Kurum, İller Bankası vasıtası ile 2.3 bilyon mesabesinde envestisman yaptıklarını anlatım ederek, “İller Bankamız aracılığıyla envestisman kıymeti 2.3 bilyon teklik bulunan 165 plan gerçekleştirdik. İçme suyundan likidasyon tesisine, hars parkı restorasyonuna destekten yukarı boğaz bağlanak zımnında derece projelerimizin tamamına mukteza mali desteği veriyoruz, yatırımlarımıza tamamı hızımızla bitmeme ediyoruz. Buruciye, Çifte Minareli Medrese ve Kale Camisi'ne; kurultay ve vilayet binalarımızın da bulunmuş olduğu İhramcızade, Osman Paşa ve Hikmet Işık Caddelerimizdeki 53 binamızın cephelerini yeniledik. Bu zamanı eksen üstündeki fon kirliliğini ağız ağıza ortadan kaldırdık.” dedi.

"Kentsel transformasyon sürüyor"

Bakan Kurum, Sivas'ta kentsel transformasyon çalışmalarının sürdüğünü vurgulayarak, “Sivas'ımızı kentsel dönüşümle daha dimdik konutlara kavuşturuyoruz. Bu açıdan Esentepe, Yunus Emre ve Demirciler Mahallelerindeki riskli bölgede kentsel dönüşüme bitmeme ediyoruz. Bu kapsamda 475 konutumuzun yapımını tamamlayarak inşallah Temmuz ayında yurttaşlarımıza tasdik ediyoruz. Hayırlı kademli olsun. Sivas'ta TOKİ Başkanlığımızla 9.189 mesken ile onlarca toplumsal donatının yapımını tamamladık. Yine 2.449 mesken ile 5 tecim merkezi, 4 cami, hükümet konağı, toplumsal tesisler ve budun bahçesinin yapımına bitmeme ediyoruz. Sosyal mesken projelerimiz kapsamında ise yekûn 3.946 konutumuzu Sivas'ımıza bağış ediyoruz. İnşallah, Sivas'ın 28.500 kilometrekaresinin tamamını, daha sert aşırı dev yatırımlarımızla daim baş başa buluşturacağız. Çünkü Âşık Veysel, burada mevcut tamamı milletvekillerimize, şehremaneti başkanlarımıza, teşkilatlarımıza, muhtarlarımıza; kısaca gözü, kulağı, kalbi millette olanlara bakın ne söylemiş: ‘Ölümsüz edinmek istersen şayet / Dünyaya bırakırsın bir eser.” ifadelerini kullandı.

“Bağımsız yargının kararını sorguluyorlar”

Bakan Kurum, eserle, milletle ve hizmetle alakası olmayanların özgür yargının kararını sorguladıklarını anlatım ederek, “İşte eserle, hizmetle, milletle alakası olmayanların; hem hukuku bununla müşterek budun iradesini ne hiçe saydıklarını görüyoruz. Bu zihniyet; hukuku hiçe sayıyor, özgür yargının kararını sorguluyor, milletin iradesine anahtar uzatıyor, bu ülkenin seçme önce Cumhurbaşkanını hadsizce zılgıt ediyor! Ne devir kendilerine proje, vizyon, doğacak desek ipe un sererler. Bu budun bunları şu şekilde ne devir yoldan çevirip kendilerine ‘sizin üretiminiz nerede, yatırımınız nerede, projeniz nerede' dese; bunlar milletimize beyin öğretmeye çalışırlar. Geçen gündüz duydum. Sivaslılar bunları ölçmüş, biçmiş bunların karakterini ortaya koymuş. Sivaslılar bunlara ne demiş: 'Tembele iş buyur! Tembel dönsün sana beyin öğretsin!" halinde konuştu.

“Büyük Türkiye hayalinden bir an üstelik arka aşama atmayacağız”

Bakan Kurum, iri Türkiye hayallerinden bir an üstelik arka aşama atmayacaklarını anlatım ederek, “Bizim bir hayalimiz var. Biz yolumuzdan sapmayacağız. Büyük Türkiye hayalinden bir an üstelik arka aşama atmayacağız. Türkiye'nin bağımsızlığının simge şehri Sivas düşüncesince aşırı çalışacağız, memleketimiz için, devletimiz için, al bayrağımız düşüncesince mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme edeceğiz. Bu sokakların yetiştirdiği şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu ne iyi söylemiş: 'Hizmet ettiğimiz bu simge anca bir bayraktır ki; içre yurt vardır, şehitlerin dökülen kanı vardır, dü evren vardır, ilmek vardır, inan vardır.' İşte bu nedenle Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah'ın katkısı ve milletimizin dualarıyla al bayrağımıza rastgele zamankinden daha iri bir gururla, rastgele zamankinden daha efdal bir azimle işlev etmeye bitmeme edeceğiz. Türkiye'nin doğacak 100 yılını şekillendirecek bulunan 2023 seçimlerinde Liderimiz, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha rekor bir oyla baştan Cumhurbaşkanı seçeceğiz.” halinde konuştu.

Konuşma sonrası AK Parti Sivas İl Başkanı Hakan Aksu, Bakan Kurum'a üstünde ikiz çivi kartal mamul ahşap tablet fiyat etti.

Cumhurbaşkanı telefonla seslendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iftar zamanı vakti sonrası el telefonu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı. Erdoğan telefon vasıtası ile partili gençlere seslendi. Erdoğan gençlerin Kadir gecesini kutlayarak bayramlarını kutladı. Bakan Kurum ve beraberindekiler iftar zamanı vakti programının arkası sıra zamanı şehir meydanında bölüt lezzetli ikramında bulundu.

Volkan Kaplan - Mert Taha Varol

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler