USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: 'CHP’nin karanlık Orta Çağ zihniyeti yeniden hortlamış'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yenikapı Etkinlik Alanı'nda planlı Konya Tanıtım Günleri'nde icra ettiği konuşmada, “Biz milletimiz düşüncesince sahada koştururken, bakıyoruz ki CHP'nin karanlık Orta Çağ zihniyeti yeniden hortlamış” dedi.

Bakan Kurum: 'CHP’nin karanlık Orta Çağ zihniyeti yeniden hortlamış'
06-01-2022 22:07

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) çeşidinden herhangi müşterek sene anadan görme adına planlı "6'ncı Konya Tanıtım Günleri" İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı. Salgın dolayısıyla 2 senedir yapılamayan organizasyon, bu sene iri müşterek cümbüş ve özlemle başladı.

Tanıtım günlerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile beraberce İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, KONSİAD Başkanı Kemal Çelik, kaymakamlık şehremaneti başkanları, siyasiler ve Konyalı iş insanlarının yanı esna baş döndürücü sayıda yurttaş katıldı. Bakan Kurum beraberindekilerle beraberce stantları gezerek, vatandaşlarla lakırtı etti.

“Konya'yı ‘En Muhteşem Türk Şehri' gerçekleştirmek düşüncesince canla başla çalışıyoruz”

6'ıncı Konya Tanıtım Günleri'nde mütekellim Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İstanbul'daki Konyalı hemşerilerimizin bugün buraya derin müşterek nazarıitibar göstermesi bizi olağandan bahtiyar etti. Bu açıdan kılıç de hemşerilerimizle özlenti giderdik, lakırtı ika olanağı bulduk. Konyalılar adına 3 buçuk milyonu aşan nüfusumuzla, dünyanın neresinde bulunursak bulunalım; herhangi müşterek devir müşterek olmayı, bu arada olmayı, dev müşterek eş olmayı başardık. Bu dev aile; gittiği herhangi müşterek yere medeniyetimizin topu topu değerlerini ve güzelliklerini; ilmi, irfanı, kültürümüzü de götürmüştür. Bugün İstanbul'umuz, 200 binin üstünde Konyalı kardeşimize ev sahipliği yapıyor. Dolayısıyla Konya ile İstanbul ortada baş döndürücü iyi müşterek güreşçi köprüsü var. Burada canlı hemşerilerimiz, İstanbul'un siyasetine, ekonomisine, kültürüne, sanatına ve ticaretine de doğrultu veriyor.

Konya bizim aşkımız, sevdamız, derdimiz, davamız. Hem geçmişimiz hem geleceğimiz. Bugün Konya'mız; yatırımlarıyla, projeleriyle, Selçuklu'dan günümüze uzanan şehircilikteki zamanı birikimiyle topu topu illerimize sağlam olmakta, manken olmaktadır. Bugün Cumhuriyetimizin 100. Yılına hazırlamış olduğumuz Konya'mıza gidecek milyonlarca misafirimizi, alelacayip müşterek Konya karşılayacak. Konya'mızı Yeşil Kalkınma Hedefimiz doğrultusunda; gastronomiden tarihe, kültürden sanayiye, turizmden zirai üretime genişliğinde herhangi müşterek bölgede destekliyor, geliştiriyor; eskiden bulunduğu üzere gine En Muhteşem Türk Şehri gerçekleştirmek düşüncesince canla başla çalışıyoruz” biçiminde konuştu.

“CHP'nin karanlık Orta Çağ zihniyeti yeniden hortlamış”

CHP'nin ‘Kur'an eğitimine Orta Çağ zihniyetidir' demesiyle ilgilendiren mütekellim Bakan Kurum, “Biz milletimizin emanetine erbap adam olmak düşüncesince kesintisiz demeden çalışıyoruz. Tabi kılıç milletimiz düşüncesince sahada koştururken, müşterek de bakıyoruz ki CHP'nin karanlık Orta Çağ zihniyeti yeniden hortlamış. Şu anda kılıç neredeyiz? Şu anda kılıç Yenikapı'dayız. Sultan Fatih'in; Batı'nın karanlık ortaçağını kapattığı yerdeyiz. Yeniçağı başlatmış bulunduğu İstanbul'dayız. Müsaadenizle ego CHP'ye anahtar sağlayan kardeşlerimizin de kırıklık duyduğu müşterek mevzuya dikkatinizi tefriş etmek istiyorum. Hani bazıları ‘Zulüm 1453'te başladı' diyorlar ya. Aslında onlar Batı'nın zulümle, cehaletle, adaletsizlikle doldurmuş bulunduğu o karanlık çağın, ecdadımız çeşidinden kapatılmasına dayanamıyorlar, buna sabır edemiyorlar. İstanbul'un fethini hazmedemeyenler bugün de o fütuhat açan, medeniyetler düz yazı fail inancımızı, geleneklerimizi hazmedemiyorlar.

Fatih'in torunlarının, dedelerinin izinden gitmesini, ulusal ve tinsel değerlerini öğrenmelerini sindiremediler. Neymiş, evlatlarımızın Kur'an öğrenmesi Orta Çağ zihniyetiymiş. Bu kimse açıklamalar, milletimizin bunların zihniyetini ve kodlarını yeniden görmesi düşüncesince sonuç aşama önemlidir. İşte, Türkiye'yi bu zihniyetin dayanmak istediği Orta Çağ karanlığından aydınlığa ulaştıran Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Şu anne genişliğinde takiyye yapa yapa geldiler. Peki, ne evet da çabucak bu karanlık zihniyetleri ortaya çıktı? Ben söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu zevahir çerçevesinde memleketimiz ihracatta rekorlar kırıyor, nema paylarını yakalıyoruz ve dünyanın geçmiş 10 ekonomisi olma amacında çabuk müşterek halde adımlarımızı atıyoruz” ifadelerine arazi verdi.

6'ncı Konya Tanıtım Günleri, 9 Ocak'a genişliğinde Yenikapı Etkinlik Alanında bitmeme edecek.

Deniz Zeybek - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler