USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Kurum: 'Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Hangi odaklardan sufle aldıkları anlaşılan olmayanlar, büyükelçilikler uğrunda hizaya girenler, Gezi kalkışmasında bu milletin karşı revan baronlar ve onları savunma fail şovmenler duysunlar. Bu ülkenin istiklaline k

Bakan Kurum: 'Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez'
29-04-2022 22:22

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Konya'nın Karapınar ilçesinde iftar zamanı vakti programına katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda planlı programda mütekellim Bakan Murat Kurum, milletten aldıkları güçle, iri Türkiye'nin mimarı Recep Tayyip Erdoğan'ın indinde yürüdüklerini vurgulayarak laflarına başladı. Tek borda bordaya maksat ve imgesel olduklarını kaydeden Bakan Kurum, “Türkiye'yi, tarihte bulunduğu kabil merhametin eli gerçekleştirmek istiyoruz; ilmin merkezi, aklın yolu, hakkın ve hakikatin sarsılmaz sesi yapmayı arzuluyoruz. Gayemiz, analarımızın duasını almak, büyüklerimizin beğenisini kazanmak, yavrularımızın yüzünü güldürmektir. Biz 20 senedir aralıksız demeden çalışıyorsak, bu ülke, bu kentler düşüncesince durmadan, tereddütsüz uğraş ediyorsak; gücümüzü nereden aldığımız bellidir. Bizim arkamızda, on senelerdir davasından borda bordaya aşama arka atmayan borda bordaya ulus var. Davasından borda bordaya milimetre caba sapmayan başkentler başkenti Konya var. Yiğitlerin şehri, yurt sevdalısı, atamızın yuvası, babamızın ocağı Karapınar'ımız var. Buna içten inanıyorum, bu meydandaki Selçuklu'nun torunlarına, Hazreti Mevlana'nın evlatlarına inanıyorum” dedi.

"Yatırımlarımızı, projelerimizi planladık, takvimine gereğince hepyek mensur ettik"

Geçtiğimiz 4 sene boyunca, kalplerinin gelişigüzel daim Konya'da bulunduğunu anlatım fail Murat Kurum, “Bu şuurla, Konya'mızı sert baş döndürücü kat görüşme ettik. Karapınar'ımıza tekraren geldik. Sizleri dinledik, şehrimizin, ilçemizin, köylerimizin gereksinimlerini gelişigüzel daim beraberce belirledik. Vekillerimizle, şehremaneti başkanlarımızla, teşkilatımızla birlikte; yatırımlarımızı, projelerimizi planladık, takvimine gereğince hepyek mensur ettik. Hamdolsun şu an meyvelerimizi 31 ilçemizin tamamında topluyor, gır verdiğimiz etraflı temelleri attık, deminden de açılışlarımızı hepyek gerçekleştiriyoruz. Karapınar düşüncesince de ne gerekiyorsa yapıyoruz. Karapınar'ın 50 yıllık, 100 salname geleceğini mensur ediyoruz” halinde konuştu.

“Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez”

Vizyon hedefler belirlerken, planlar üretirken ülkeyi emektar ziyasız günlere bükmek isteyenlerle de korkunç uğraş ettiklerini kaydeden Kurum, “Bizim, bu ülkenin yarınları için, istikbali düşüncesince yaptığımız yatırımları ‘Ya durdurursunuz, yada tığ göreve erişince engel oluruz' deyip; milleti ve yatırımcıları zılgıt edenlere gelişigüzel daim ne diyoruz? Bu ülke için, bu ulus düşüncesince 20 senedir haykırdığımız gibi; ya aydın borda bordaya gelecek yada emektar ziyasız eyyam diyoruz. Ya ulus ya alçalma diyoruz. Ya istiklal ya yıkılma diyoruz. Hangi odaklardan sufle aldıkları anlaşılan olmayanlar, büyükelçilikler uğrunda hizaya girenler, Gezi kalkışmasında bu milletin ilişkin giden baronlar ve onları savunma fail şovmenler duysunlar. Bu ülkenin istiklaline kimse kastedemez. Bu gençlerin geleceğine kimse taraf gözle bakamaz. Bu milletin izzetine kimse bozukluk getiremez. Bu milletin seçtiği liderine, kimse inç sallayamaz, zılgıt edemez. Biz bu hadsizliklere, küstahlıklara bugüne derece izin etmedik, bundan böyle da katiyen ve katiyen etmeyeceğiz. Türkiye buna izin etmez. Konya buna izin etmez. Karapınar buna izin etmez. Aslında bunların problemleri ne biliyor musunuz? 2001 senesinde AK Parti'yi kurarken, Cumhurbaşkanımız millete ne gır vermişti? ‘Artık Türkiye'de tek obje eskisi kabil olmayacak' demişti. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; on senelerce ıvır zıvır görülen, değersiz tanıdık Anadolu çocukları bu topraklarda destanlar yazdı; bunu hazmedemiyorlar.

Artık Ankara; İstanbul'a, İzmir'e ne derece yakınsa Iğdır'a da, Kars'a da, Hakkari'ye de, Karapınar'a da o derece yakın, bunu hazmedemiyorlar. Eskiden çabucak kendileri borda bordaya numara dershane vatandaştı, tığ ise çabucak halktık. AK Parti'yle bu ülkede canlı gelişigüzel yurttaş borda bordaya numara dershane yurttaş oldu; bunu içlerine borda bordaya ayrışık sindiremiyorlar. Bütün yurttaşlarımız Türkiye'ye ilişik olmanın onurunu, şerefini hissetmeye başladı, bunu hazmedemiyorlar. Biz, Türkiye'nin gelişigüzel şehrine yüzümüzün akıyla gidiyoruz. Çünkü gelişigüzel yere iz götürmüşüz, gelişigüzel yere görev götürmüşüz. İçlerinden diyorlar ki, ‘yahu bu bozkırın çocukları, yüzlerinde şems yanığı bulunan bu kişmiri mobilyasız kollar ne devir büyüdü, öğrendi de bu eserleri yapar duruma geldiler?' Buna inanamıyorlar, hazmedemiyorlar, sindiremiyorlar. Ama mecburlar, sindirecekler. Çünkü Allah'ın izniyle tığ bundan böyle da durmayacağız. Yeni muvaffakiyet hikayeleri yazmaya, çelimli ve iri Türkiye'yi mensur etmeye bitmeme edeceğiz. Göreceksiniz, 2023 seçimlerinde de iri borda bordaya yengi kazanacağız. Cumhurbaşkanımızı borda bordaya kat henüz üstün dereceli oyla seçerek, bunlara müstelzim yanıtı gelişigüzel daim beraberce vereceğiz” sanarak konuştu.

İftar programına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, biçim kaymakamlık şehremaneti başkanları, tören düzeni üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Enver Furkan Çelebioğlu - Abdulğani Çiftçi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler