USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kurum: '20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği konuşmada, “20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik; 81 il 922 ilçede 250 bin konutumuzu canla başla yenilemeye bitmeme ediyoruz?

Bakan Kurum: '20 yılda 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik'
07-12-2022 22:07


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği konuşmada, “Bugün 81 şehrimizde yaptığımız kentsel dönüşümü; yavrularımızın karşılama meselesi adına görüyor, 922 ilçemizin tamamını adeta yeniden aşağılık yeniliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güzeşte 20 yılda, mükemmel 13 milyon vatandaşımızın, ayrıksı indinde ifadeyle, Yunanistan, Portekiz, İsveç nüfuslarına emsal sayıda insanımızın geçim içinde yaşamış bulunduğu mükemmel 3 milyon 200 bin konutumuzu yeniledik. Bir seferberlik şuuruyla; şu anda sahada, 250 bin konutumuzu, canla başla yeniliyoruz. İstanbul'umuzda mükemmel 695 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Bugün, 39 ilçemizde girilmedik mahalle bırakmadık. İstanbul'un herhangi indinde noktasına yayılan mükemmel 93 bin yuvanın yenilenmesi düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Ankara'da ise şimdiye derece 39 bin konutun dönüşümünü bitirdik, kestirmece 5 bin emin yuvamızı en çelimsiz müddette milletimize sunacağız” dedi.

“Bizim gözümüz tek devir dışarıda olmadı, alelhusus hele ithal iktisat uzmanlarında, ithal hava ve kentçilik uzmanlarında tek olmadı”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2023 yılı maddi durumuna bağlı meydana getirdiği konuşmada, bugün nice ümranlı ülkenin bile, ekonomiye değgin nedenlerle; toplumsal büyüklük uygulamalarını askıya aldığını vurguladı. Türkiye'nin ise topu topu güç şartlara karşın herhangi indinde devir bulunduğu gibi, milletin olanı millete verdiğini tamlayan Bakan Kurum, şunları söyledi:
“TOKİ'mizle ürettiğimiz, 1 milyon 170 bin toplumsal konutla tek ülkenin hazırlamaya cesurluk bile edemeyeceği indinde karşılama yatırımını yaşama geçirdik. Şu an 81 ilimizde 138 bin yeni yuvamızın yapımı sürüyor. Bizim gözümüz tek devir dışarıda olmadı. Hele alelhusus ithal iktisat uzmanlarında, ithal hava ve kentçilik uzmanlarında tek olmadı. Bizim kulağımız da, aklımız da daima millette oldu, milletimizin rızasında oldu. Türkiye adına zat kaynaklarımızı oluşturduk, planımızı yaptık, milletimiz bizlerden yeni yuvalar istedi, tığ de yaptık. Şimdi gine Cumhuriyet tarihinin en iri toplumsal konut hamlesini evcil ve ulusal imkânlarımızla, iri indinde gururla başlattık.”

“İhalesi meydana getirilen ve eksiltme etabında bulunan konut sayımızda şu an sebebiyle 22 bin 500 sayısına ulaştık”

500 bin toplumsal konut, 1 milyon altyapısı ve imarı müstahzar konut arsası ve 50 bin iş yerini halkın hizmetine sunduklarını tamlayan Bakan Kurum, “Projemize; 8 milyonu hayli vatandaşımız müracaat yaptı. 5 milyon 135 bin müracaat ise kuraya katılmaya adalet kazandı. 2 milyon 30 bin üzere üstün dereceli indinde müracaat sayısıyla, kendilerine güvenmeyen mahfillerin tamamına zamanı indinde karşılık sağlayan gençlerimizin herhangi indinde birine, ayrı ayrı, teşekkürname ediyor, alınlarından öpüyorum. Ekim ayında temellerini attığımız 5 bin 615 konutumuzla beraber; ihalesi meydana getirilen ve eksiltme etabında bulunan konut sayımızda şu an sebebiyle 22 bin 500 sayısına ulaştık. Kura çekimlerimiz; 2023 Mart ayına derece topu topu illerimizde tamam olacak. İnşaatlarımızın başlamasıyla da inşallah hususi sektörümüz de harekete geçecek, konut arzı yükselecek, hacısı hocası kazanacak, en önemlisi de bu budun kazanacak, Türkiye kazanacak” ifadelerini kullandı.

“Bu dev hamlenin teminatı; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır”

Bakan Murat Kurum, “İlk Evim, İlk İş Yerim” toplumsal konut projesinin teminatını soranlara cevaben şu biçimde konuştu:
“Bu dev hamlenin teminatı da garantisi de, bundan evvel bulunduğu üzere bundan böyle da, çelimli Türkiye'nin mimarı, Türkiye Yüzyılı'nın mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Buradan da duyuru edelim. Sosyal konutta yeni aşamaları başlatmaya, yeni toplumsal konut müjdelerini arkası peşine vermeye, milletimize yeni yuvalar kurmaya, buradan, milletin kürsüsünden yalan veriyoruz

“3,5 yıl süresince 100 bin konut tahvil vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sorun”

Bakan Murat Kurum, “Antalya Manavgat'ta sarıldığımız İbrahim amcamızı emin indinde hayata, Muğla'mızda Ayşe teyzemizi yeni indinde yuvaya kavuşturmanın mutluluğu içerisindeyiz. Devlet-millet bir araya gelmesinden erinçsiz olanların; herhangi indinde iyiye kötü, herhangi indinde güzele çirkin, herhangi indinde hayra kötülük diyenlerin ithamlarına rağmen; bugün topu topu bu kıyamet sahalarında 45 bin konut, iş yeri, ahır, karye evini iri miktarda tamamladık, doğrulama ettik. Bu hakikatler ortadayken; bizlere dönerek ‘yapmadınız, bitirmediniz' diyenlerden, şu biçimde indinde aynaya bakmalarını; 3,5 senedir yönettiğiniz belediyelerde ne yaptığınıza, ne yatırımları başardığınıza bakmanızı başta haber ediyorum. Başınızı ellerinizin arasına koyup; bu şehirlere müteaddit metrekare yeşil düzlük kazandırdığınızı, 3,5 yıl süresince 100 bin konut tahvil vaadiyle çıktığınız yolda ne yaptığınızı kendinize sormanızı herhangi indinde birinizden dileyiş ediyorum. Biz Allah'ın izni, 85 milyonun güveniyle, milletimizi ısıdam yuvalarına kavuşturduk; bundan böyle da kavuşturmaya aşkla, azimle bitmeme edeceğiz. Şunu hacısı hocası aşırı güzel bilmelidir; kıyamet alanlarında, tarihin en iri dönüşümlerine imza atan indinde Türkiye var. Devletine güvenen indinde budun var, bu itimatı budun lehine kullanan indinde Türkiye var. İşte bu Türkiye; bu afetlerle ve hava değişikliyle mücadeleyi; Türkiye'nin karşılama ve bağımsızlık meselesi adına görmektedir” dedi.

“Fethin ve zaferin bayramı; Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin açılışına topu topu halkımızı çağırma ediyorum”

Bakan Kurum, “Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin karşısına dikilen güya çevrecilere, maskelenmiş doğaseverlere milletin kürsüsünden tabir kılmak istiyorum ki; Türkiye'nin en iri budun bahçesini; ağaçları, fidanları, gölleriyle; 29 Mayıs 2023'te, İstanbul'un hümayun fethinin 570. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıyoruz. Ben şimdiden, topu topu halkımızı, vekillerimizi, İstanbul'da düzenlenecek fethin, yeşilin ve zaferin bayramına çağırma ediyorum” dedi.

“2023 senesinde da projelerimizde yeni 50 bin gencimizi henüz istihdam edeceğimizi mutlulukla tabir ediyorum”

Bakan Kurum, “Türkiye genelinde 3 bin kilometre çiftteker yolu ve 3 bin kilometre yeşil temaşa yolu vermek düşüncesince çaba ettiklerini belirterek, “Şu anne derece bin 615 kilometre çiftteker yolunu, bin 200 kilometre yeşil temaşa yolu ve yer dostu sokağı, gine 11 bin metrekare kavga engelini tamamladık. Tüm bu yer ve kentçilik projelerinde; istihdama kattığımız 25 bin gencimizle baş başa çalışıyoruz. 2023 senesinde da projelerimizde yeni 50 bin gencimizi henüz istihdam edeceğimizi mutlulukla tabir ediyorum” niteleyerek konuştu.

“Hiç kimse, depremi merkeze alacağız deyip yer sarsıntısı bütçesini kısamaz” dedi.

Deprem mevzusuna da yer veren Bakan Kurum, “Hiç kimse, depremi merkeze alacağız deyip yer sarsıntısı bütçesini kısamaz. Milletin yaşamını ait bu meseleyi, tek indinde biçimde erteleyemez; reklam ve idrak faaliyetleriyle yer sarsıntısı gerçeğini gölgeleyemez. Kentsel dönüşüm, terörle savaşım derece önemlidir, herhangi indinde ayrışık siyasetin de, herhangi indinde ayrışık istek düşüncesinin de üstündedir, üzerindedir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler