USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Koca: “50 bin metrekare büyüklüğünde olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezimizin projesini bitirdik”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sevindirici olan toy ortak müjdeyi özgülemek istiyorum. Özellikle proje çalışmalarını tamamladığımız 50 bin metrekare büyüklüğünde olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezimizin projesini bitirdik, gelecek günlerde ihalesini yapacağız” dedi.

Bakan Koca: “50 bin metrekare büyüklüğünde olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezimizin projesini bitirdik”
25-11-2021 22:09

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2022 yılı Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında banak gerçekleştirdi. Sunum sonra milletvekillerinden mevrut soruları cevaplayan Bakan Koca, “Sabah konuşmamda emek harcamaları tamam olan Turkovac aşımızın Acil Kullanım Onayı'na başvurduğunu söylemiştim. Özellikle siz değerli üyelerimizin de sevineceğinizi umduğumu belirtmiştim. Şimdi gine müjdeli olan dünkü birlikte müjdeyi özgülemek istiyorum. Özellikle proje çalışmalarını tamamladığımız 50 bin metrekare büyüklüğünde olan Aşı Ar-Ge Üretim Merkezimizin projesini bitirdik, istikbal günlerde ihalesini yapacağız. Dünyanın bu alandaki en çağdaş ve ümranlı merkezi bulunduğunu bildiğimiz merkezin inşaatını doğacak senenin böylelikle aktarmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“(Molnupiravir) 3-4 hafta ortamında vatandaşımız ile buluşturacağımızı beklenti ediyorum”

Covid-19 ile dayalı muhtelif görüşler söylendiğinin altını çizen Bakan Koca, “Molnupiravir aktif fiil maddeli çıkar yol düşüncesince ‘yurtdışından gerçekleştirme edecek misiniz' sorusu soruldu. Molnupiravir ilacı Covid-19 düşüncesince ruhsatlandırılan, FDA düşüncesince şuan icazet evresinde ve İngiltere'de de icazet almış birlikte ilaç. Bu ilaçla dayalı gine geçmiş daire sabık hafta Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, şu demek oluyor ki Cumhurbaşkanımızın imzası ile mecburi lisans verildi. Yani devletimizde bunu halis muhlis firmalara da bildirdik, bu ilaçla dayalı bizlere başvurma edebilirsiniz. Zorunlu izin kapsamında değerlendireceğiz, izin vereceğiz ve devamında da vatandaşımızı er devirde bu çıkar yol ile buluşturacağımızı tabir geçirmek istiyorum. Dolayısıyla 700 dolar olan ilacın 30-35 kıvrım oranında henüz az değerli olacağını kestirim ettiğimiz ilacı, 3-4 hafta ortamında vatandaşımız ile buluşturacağımızı beklenti ediyorum” biçiminde konuştu.

“(SMA taramaları) Yıl bitmeden dünyaevi evveliyat mecburi tarama kapsamına halis muhlis Türkiye'de başlayacağız”

SMA'nın evlatları ve ailelerin ait akıbet etap kırılan birlikte özellik bulunduğunun altını çizen Bakan Koca, “SMA ile uğraşmak şu demek oluyor ki mâni olmak gerekiyor. Resesif sabık birlikte dert bulunduğu düşüncesince evcilik evveliyat mecburi tarama kapsamına alıyoruz. Bununla dayalı bildiğiniz kadar 3 ayrıca 4 haftadan buyana tenkis süreci bitmeme ediyor. Bu proses tamamlandı. Olması müstelzim en makul maliyet noktasına da mevrut oldu. Yıl bitmeden dünyaevi evveliyat mecburi tarama kapsamına halis muhlis Türkiye'de başlayacağız. Ayrıca dünkü doğan bebeklerimiz düşüncesince biliyorsunuz ki ökçe inanç alıyoruz. Yine bire birlikte çerçevede dünkü doğan bebeklerimize de bu açıdan topuktan kan alarak SMA taramasını yapıyor olacağız. Çünkü bu tedaviyi belirliyor olacak” diyerek konuştu.

“KPSS puanına göre, ÖSYM kabilinden yapılacak yerleştirmeyle, röportaj yapılmadan 30 bini kontratlı afiyet mensubunun alıntı süreci başlıyor”

40 bin sağlıkçının atamasının gerçekleştirileceğini anımsatan Bakan Koca, “40 bin ad ile ilgili; KPSS puanına göre, ÖSYM kabilinden yapılacak yerleştirmeyle, röportaj yapılmadan 30 bini kontratlı afiyet mensubunun alıntı süreci başlıyor. Ayrıca gine röportaj yapılmadan ad çekme ile 10 daim iştirakçi alımı da yapılır olacak. Hemşire, ebe, afiyet teknikeri, psikolog, içtimai çalışmacı, biyolog, odyolog, bebek gelişimci, iş ve düşkü terapisti, anahtar ve görüşme terapisti ve afiyet fizikçisi unvanlarında alıntı olacak” açıklamasında bulundu.

“(TUS) Dershanelerdeki ıvır zıvır nüanslar ile ayrımlılık oluşturulmasının önüne geçilmesi kanaatindeyim”

Bakan Koca ayrıca, hekimlerin düzentileme koşullarının iyileştirilmesi düşüncesince çalışmalarının sürdüğünü bu kapsamda meclise birlikte er bezi kanun teklifi sunacaklarının altını çizerek, “(Torba kanun teklifi) Mesai sonrası çalışmanın isteğe ilişkin namına arka getirilmesi ve tekaütlük düşüncesince dobra birlikte tashih yapılması gerektiği kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. Öte taraftan Bakan Koca, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Sınavı (TUS) dair da tensikat yapılacağını söyledi. Bakan Koca, özellik hakkında, “(TUS) Dershanelerdeki ıvır zıvır nüanslar ile ayrımlılık oluşturulmasının önüne geçilmesi kanaatindeyim ve bu nedenle atom çekirdeği müfredattan sorular sorulması, meslek puanı ve icra ettiği misyon asal alınarak birlikte misyon puanının da buna arttırma edilmesi icap ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca ayrıca, eczanelerde birtakım ilaçların bulunamadığı iddialarına müteveccih olarak, “Geçen sene az henüz tek influenza ve antipatik algınlığı görülmedi. Bu sene da benzeşim durumun olabileceği düşünen müstahsil şirketler tam oranda istihsal yapmadı. Soğuk algınlığı ve enflüanza kadar emraz ise bu sene 3-4 kıvrım arttı” biçiminde konuştu. Bakan Koca, evren genelinde yaşanmış olan idmansız özdek sorunu nedeniyle üretimi yavaşlayan ilaçların muadillerinin alınarak vatandaşın dava yaşamasının önüne geçildiğini kaydetti.

Utku Şimşek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler