USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kirişci: Çevreye duyarlılık hesabına uygulanması müstelzim uygulamanın ismi şehir tarımıdır

Bakan Vahit Kirişci, "TEKNOFEST kuşağındaki gençlerin nite bellek terinden yararlanma ediyorsak, kesin surette tarımda da bu gençlikten, bu gençlerin içerisindeki kadınlarımızdan, erkeklerimizden behemehâl yararlanma etmemiz gerekiyor." dedi.

Bakan Kirişci: Çevreye duyarlılık hesabına uygulanması müstelzim uygulamanın ismi şehir tarımıdır
24-12-2022 13:09
İstanbul

Kirişci, Beykoz Belediyesi kabilinden planlı Beykoz 2022 Kent Tarımı Sempozyumu'nun açılışında meydana getirdiği konuşmada, merkezi idare şekilde attıkları adımların, kesinlikle yerli yönetimlerle de takviye edilmesi, desteklenmesi ve beraberce çalışılmasının zorunlu olduğunu, bu alanlardan birinin site tarımı bulunduğunu belirtti.

Türkiye’de sözde tarımın en sonuç yapılacak müşterek alan, müşterek meslek, müşterek iş üzere görülmekten kurtarılması icap ettiğini anlatım fail Kirişci, cümle personelleri şekilde bunun bilincinde olduklarını, ekincilik dalının sonuç aşama stratejik, kıymetli, elzem müşterek dal ve bu tüketicilere cemaat genişlemek mecburiyetinde olduklarını söyledi.

Kirişci, müşterek ülkenin kendine yeterliliği ne ise müşterek kentin ve müşterek ilçenin kendine yeterliliğinin ayrımsız kurda nazik ciddiyete taşıyan müşterek özellik bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu değme bakımdan önemlidir. Toprak için, su için, insanoğlu kaynakları için, elimizdeki sermaye için. Hangi noktada düşünürsek düşünelim kesinlikle surette kendimize kifayet etmek durumundayız. Ailenin namına kifayetli bulunmadığı müşterek ortamda o şehrin, o ülkenin, o dünyanın kendine yeterliliğinden gır edilemez. Kendimiz düşüncesince üreteceğiz, fazlasını ilimiz düşüncesince üreteceğiz, fazlasını memleketimiz düşüncesince üreteceğiz ve bu ülkenin haricinde buna gerekseme duyanlar düşüncesince üreteceğiz. Dolayısıyla bu konjonktürel müşterek ayn olmamalı, bu sürdürülebilir ve sürekliliği bulunan müşterek ayn olmalı.”

Kirişci, 8 milyarlık evren nüfusunun 10’da 1’inin aç olduğunu, bunun 3’te 1’inin, şu demek oluyor ki 2 bilyon 400 milyonunun, metin gıdaya muvasala sorunu yaşadığını dile getirdi.

“Su stresi altında bulunan müşterek ülkeyiz”

Bakan Kirişci, “Toprak zengini müşterek abuhava olmadığımız üzere su zengini de değiliz. Su fakiri değiliz ancak su zengini de değiliz. Su stresi altında bulunan müşterek ülkeyiz. 1000 metreküp ila 1.700 metreküp erkek başı su tüketiminin bulunduğu müşterek ülke, su stresi altında bulunan ülkedir. Bizim de şu anki rakamımız 1.323 metreküptür. Dolayısıyla 2002 senesinde erk olduğumuzda 65 milyon bulunan nüfusumuzun 85 milyona çıktığını, 20 milyon nüfusumuzun arttığını görmemiz lazım.” sanarak konuştu.

Yapılaşmanın, ev ihtiyacından, yolların yapımından, sağlık, eğitim, gezim hizmetlerinden kaynaklanabileceğini özetleyen Kirişci, “Neticede bu ülkenin toprakları üstünde bizim müşterek baskımız var. Bu baskıyı minimize kılmak düşüncesince gene bizim iktidarımız devrinde 2006 senesinde Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu’nu çıkardık. Bununla müşterek hacim yavaşlattık ancak durduramadık. Bunu durduracak bulunan toprağa cemaat çıkma olan, bu topraklar üstünde istihsal meydana getirecek bulunan eli öpülesi üreticilerimizdir. Dolayısıyla toprağımıza cemaat çıkacağız. Suyumuzu idareli, tasarruflu kullanacağız.” yorumunu yaptı.

“Çevreye duyarlılık hesabına uygulanması müstelzim uygulamanın ismi site tarımıdır”

Bakan Kirişci, zenginlik düzeyinin yükseldiğini belirterek, kendisi çocukken evde gece ezanı yemeğinde ebebulguru pilavı, ayran, salata var ise evde stabil misafirin olduğunu, bugünkü evlatların bundan haberinin olmadığını, ülkede envaitürlü meyve, göveri üretiminin bulunduğunu, besin ile ilgilendiren değme çeşitli toy formülasyonlar, konseptlerin bulunduğunu dile getirdi.

Kent tarımını önemsediklerini vurgulayan Kirişci, şunları kaydetti:

“2021 yılı verilerinde, İstanbul’a hepsi Türkiye’de tüketilen gözyaşı semere ve sebzenin yüzdelik 25’i 76 ilden, müşterek de kendisinin ürettiğini varsayarsak, 77 ilden buraya tedarikte bulunuluyor. Gelen bu yüzdelik 25’lik gözyaşı semere ve göveri mükemmel 270 bin kamyon ile taşınıyor. 140 milyon kilometre kere büküm ediyor. 117 bin titrem karbondioksit salıyor, susturucu emisyonuyla. Peki müşterek maliyeti bulunmayan mu? Elbette var. mesela domates düşüncesince 1,2 TL maliyet biniyor. Biz zincirin uzunluğundan bahsediyoruz. ‘Tarlada bu genişliğinde sofrada bu fiyat, ikisi ortada yar var’ diyoruz. Bu zinciri kısaltacak bulunan site tarımıdır.

Çevreye duyarlılık hesabına uygulanması müstelzim uygulamanın ismi site tarımıdır. Ama aşırı henüz önemlisi kılıç bugün İstanbul’a Türkiye’nin ciharıyek yanından gelip burayı kendimize gayrimenkul peyda kılmak mecburiyetinde kalmışsak doğduğumuz yerde doyurulmadığımız için, doyurulmayacağımızı düşündüğümüz, henüz güzel müşterek doğacak düşüncesince buralara geldik ancak kılıç bu site tarımıyla kullanmakta olanları doğduğu yerde tatmin kılmak hesabına ehemmiyetli müşterek iş yapmış, ehemmiyetli müşterek maliyet kalemini, geri hizmet giderlerini aşağılık çekmiş olacağız.”

Kirişci, “Antalya’dan 1 kilo domatesin gelmesi mi yok ise Beykoz’da bu domatesin yetiştirilmesi mi?” sanarak sordu.

Çevre, ekonomi, verim tazeliği, istihdam, ne boyuttan göre bakılsın akli, mantık ve makul, abuhava gerçekleriyle örtüşen müşterek çözüme ayraç fail Bakan Kirişci, “Başkalarının istihdam etmiş bulunduğu müşterek erkek olmayı, tarımda şahıs işine cemaat çıkmaya yeğleme fail müşterek anlayışa cemaat bir duruma geldik. Tarımdan tamamımız ırak durur bir duruma geldik.” dedi.

Kirişci, Hollanda denildiğinde akla tarımın geldiğine dikkati çekerek, müşterek ülke, şehir, ilçenin ekincilik ile abad olabileceğini, bu üretimi yaparken bilimi, aklı, bellek terini, bilimsel nitelikli dünyanın ürettiklerini ve üreteceklerinin de sahaya uygulanması icap ettiğini söyledi.

Kağıthane Belediyesi Kültür Merkezi’nin eksiklik 30’uncu metresinde, eksiklik 8’inci katında, boğunuk amudi ekincilik merkezi kurduklarını özetleyen Kirişci, 275 metrekarelik müşterek bölgede 20 bin metrekarelik alandaki üretime eş bedel müşterek istihsal yapıldığını, İstanbullular görsün sanarak bu merkezi açtıklarını, bunun değme yerde teferrüç imkanının bulunduğunu söyledi.

Bakan Kirişci, geçer suda yüzdelik 95 artırım sağlandığını, ünite alandan aşırı müşterek tomar istihsal elde edildiğini, kimyevi kullanmadan, topraksız üretimin gerçekleştirildiğini ve bu memleket düşüncesince istihsal yapıldığını anlatarak, “Artık tarım, o bilinen kazma kürekle meydana getirilen müşterek iş değil. Tarım bilimi ve teknolojiyi, aklı, hakkında terini ve bellek terini beraberce kullanan müşterek dal durumuna geldi.” sanarak konuştu.

“TEKNOFEST kuşağının tarıma da özen göstermelerini istiyoruz”

Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın’dan hanımları bu bölgede çalışmaya çekecek toy girişimlerde bulunmasını talip Bakan Kirişci, kadının ailenin direği olduğunu, avrat kandırma olursa ailenin kandırma bulunduğunu dile getirdi.

Kirişci, görü şekilde Kadın ve Gençlik Konseyi oluşturduklarını belirterek, “Bu da Türkiye’de değil, dünyada müşterek ilk. TEKNOFEST kuşağındaki gençlerin elbette bellek terinden yararlanma ediyorsak, kesinlikle surette tarımda da bu gençlikten, bu gençlerin içerisindeki kadınlarımızdan, erkeklerimizden kesinlikle yararlanma etmemiz gerekiyor. Sadece TEKNOFEST kuşağı şekilde onların teknolojiye himmet göstermelerini değil, tarıma da özen göstermelerini istiyoruz. Ancak o devir bu ülkenin henüz da yukarılara tırmanacağını düşünüyoruz.” biçiminde konuştu.

Türkiye’nin ekincilik ürünleri ihracatında 30 bilyon dolara geldiğini anlatım fail Kirişci, şunları kaydetti:

“19 salname iktidarımız devrinde 89 bilyon dolarlık aut tecim ilavesi verildi. Yani bizim sektörümüz birilerine yük, birilerine dert değil. İstihdam sağlıyor, istihsal yapıyor, 85 milyonun karnını doyuruyor, 4,5 milyon mültecinin, sığınmacının gereksinimlerini karşılıyor, bu ülkeyi görüşme fail 52 milyon turisti doyuran bizim insanımız, bizim üreticimiz, Kumluca’daki serada istihsal yapanlar, başka bölgelerde istihsal yapanlar, zımnında bu dal hakeza kutlu müşterek sektör. Bu dal elzem müşterek sektör. Bu sektör, elimizin tersiyle itebileceğimiz müşterek dal değil, bilakis herkesin sarılması, bağrına basması ve gereğini yapması müstelzim müşterek sektör.”

Kirişci, önemsedikleri müşterek bölgede özellikli ve tematik şekilde ele tahsil edilen müşterek mevzunun sempozyumda tartışılacak olmasının kendisi düşüncesince aşırı değerli bulunduğunu anlatım ederek, sempozyumun neticelerini izlem edeceğini söyledi.

Konuşmasının ardından, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Bakan Kirişci’ye çeşmi bülbül ibrik armağan etti. Bunun üstüne Bakan Vahit Kirişci, ecdadın suyu artırım kılmak düşüncesince ibrik kullandığını belirterek, “Bu aşırı anlamlı. Ben başkanın bunu isteyerek verdiğini düşünüyorum. Bu, ‘suyu becerikli kullan’ yönünde bana da müşterek mesaj. Biz becerikli kullanıyoruz. Su potansiyelimizi henüz da yetiştirmek düşüncesince himmet göstereceğiz. Teşekkür ediyorum.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler