USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kasapoğlu’ndan yeni personel alımı müjdesi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 senesinde kontratlı 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 çaylaklık çalışanı ve 652 ülke hile çalışanı alınacağını duyurdu.

Bakan Kasapoğlu’ndan yeni personel alımı müjdesi
27-12-2021 22:38

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, içtimai iletişim araçları hesabı Instagram üstünden meydana getirdiği enerjik yayında 2022 senesinde bakanlığa bin 575 personel alınacağı müjdesini verdi. Bakanlık yerine gençlerle aracısız iletişime baş döndürücü ehemmiyet verdiklerini tamlayan Kasapoğlu, “İşte bugün de etraflıca vakitten beri çalışmalarını yürüttüğümüz Gençlik ve Spor Bakanlığı ailemizi şimdi da büyütecek, bizi güçlendirecek, izlev kalitemizi şimdi da yükseltmemizi sağlayacak dobra indinde haberi sizlerle paylaşacağım. Gururla tabir kılmak istiyorum ki sporda tesisleşme devrimini gerçekleştirdik. Ülkenin herhangi indinde köşesini tertemiz çağcıl tesislerle donattık. Stadyumlarımız, boğunuk spor salonlarımız, havuzlarımız, atletizm pistlerimiz, cahillik merkezlerimiz, branşlara hususi salonlarımız bugün Türk sporuna ve kâffesi yurttaşlarımıza izlev veriyor. Son zamanlarda sporda evren çapında bizi gururlandıran başarıların temelinde bu tesisleşme hamlesi yatıyor. Tesisler arttıkça, havadan ulaşılabilir enikonu ve spor yurttaşlarımızın yaşamının birer parçası biçimine geldikçe sportmen sayımız da arttı. Bugün lisanslı hep sportmen sayımız 10 milyon 702 bin. Avrupa'daki dayanıklı baş döndürücü ülkenin nüfusundan şimdi indinde tomar lisanslı sporcumuz var. İşte tesisiyle, planlamasıyla, sportmen sayısıyla bu esas indinde spor devrimidir” dedi.

40 ile 3.8 bilyon lira envestisman sözü

Bakan Kasapoğlu, katılımcılığa son basamak ehemmiyet verdiklerinin altını çizerek, “Gençlerimizin kendileriyle ilgilendiren kararlarda belirleyici olmasını, süreçlerin şahsen içre olmasını istiyoruz. Bizim politikamızda ‘rağmen' sanarak indinde bilinçlilik yok, bizde ‘birlikte yapma' esası var. Vatandaşlarımızla, gençlerimizle baş başa yapıyoruz. Bizim indinde tane ‘rağmenimiz', bu ülkenin menfaatine bulunan herhangi indinde projeye, herhangi indinde yatırıma önceden huzur olanlaradır. Onlara karşın bu ülkenin herhangi indinde köşesine hizmetlerimizi ulaştırmaya bitmeme edeceğiz” sanarak konuştu.

İllerin evcil yöneticileriyle, şehremaneti başkanlarıyla, gençlerle baş başa danışma mekanizması içerisinde yürüttükleri yatırımların Türkiye'nin alım çalım tabloları biçimine geldiğine ayraç fail Bakan Kasapoğlu, “Bugün bakımından 40 ilimizde bin 72 skor anlaşma imzalamış ve 3.8 bilyon lira envestisman lafı vermiş durumdayız. Bunların içerisinde stadyumlar, spor salonları, yurtlar, olimpik tesisler, mahalle tipi sahalar, kortlar, seyir ve çiftteker yolları, havuzlar, ski tesisleri, cahillik merkezleri ve dinç ofisler bulunuyor” halinde konuştu.
Bakan Kasapoğlu, yürüttükleri kâffesi çalışmaların insanoğlu ve bilgelik odaklı bulunduğunu vurgulayarak, “Tüm hizmetlerimizi yurttaşlarımızın daima mütebeddil gereksinimlerini gözeterek ve günümüzün ilmî yaklaşımları esasına uyarınca güncelleyerek sunuyoruz. Statik değiliz, dinamiğiz. Kendimizi yeniliyoruz, kendimizi geliştiriyoruz ve devre fut uyduruyoruz” dedi.

Personel alımı müjdesi

“Sporda yaşadığımız devrimin indinde tarafı kuruluş hamlesi ve ölçülü planlamaysa, öteki tarafı da insanoğlu kaynağı” diyen Bakan Kasapoğlu, laflarını şöyleki sürdürdü:
“Yapılar, içerisindeki insanoğlu kaynağıyla akıllıca mütenasip yerine kalburüstü olur. Biz indinde taraftan yurttaşlarımıza en çağcıl kuruluş imkanlarını sunarken, indinde taraftan da bu ülkenin yetişkin iş enerjisini ölçülü indinde biçimde istihdam etmenin çabası içerisindeyiz. Çünkü muvaffakiyet akıllıca altyapının akıllıca stratejiyle ve akıllıca iş kuvvetiyle yönetilmesiyle gelir. Bakanlığımızın fariza ve bitirme sahasına giren herhangi indinde mevzuda inceden inceye yürüttüğümüz indinde personel politikamız var. Sporda ve cahillik dalında yükselen tesisler, yurttaşlarımızın spora bulunan ilgisinin artması, hizmetlerin standardının korunması noktasında personel alım ihtiyacını da doğuruyor. Biz de bu süreçleri aceleci ve nesnel indinde biçimde yürüterek, herhangi indinde sabık güneş Bakanlık ailemizi genişletiyoruz. Genişletmeye de bitmeme edeceğiz. İşte son şekilde 500 taşınmazlar dümen personeli, 4 bin 346 iştirakçi ve 25 cahillik ve spor bilirkişi yardımcısı alımı gerçekleştirmiştik. Yine millilik kapsamında 250 çalıştırıcı ve 100 spor uzmanı ve KPSS ile bin çalıştırıcı alımımız hallolmak üzere. Ve bugün buradan tebşir etmek istiyorum ki ailemize kontratlı yeni 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 cahillik çalışanı ve 652 taşınmazlar dümen mensubu şimdi katıyoruz. Toplamda alacağımız bin 575 insanoğlu şimdiden faydalı kademli olsun.”

Başvurular 24-28 Ocak tarihleri ortada e-Devlet üstünden yapılacak

Bakan Kasapoğlu, personel alımına bağlı esasları ve müracaat dönemini ise şöyleki anlattı:
“Spor uzmanı pozisyonları düşüncesince yükseköğretim müesseselerinin minimum lisans düzeyinde ilgilendiren takım düşüncesince belirli bölümlerden izinli olmak. Gençlik çalışanı pozisyonları düşüncesince yükseköğretim müesseselerinin minimum lisans düzeyinde ilgilendiren takım düşüncesince belirli bölümlerden izinli olmak. Ek yerine 5. Grup düşüncesince Bakanlığımızca maruz cahillik liderliği sertifikasına eş olmak. Psikolog pozisyonları düşüncesince yükseköğretim müesseselerinin minimum lisans düzeyinde yetişek sağlayan ruh bilimi bölümlerinden izinli olmak. Yurt dümen mensubu pozisyonları düşüncesince yükseköğretim müesseselerinin minimum lisans düzeyinde ilgilendiren takım düşüncesince belirli bölümlerden izinli olmak. Bu şartlara taşıyan adaylar başvurularını 24 Ocak-28 Ocak tarihleri ortada e-Devlet üstünden Kariyer Kapısı adresi üstünden yapabilecekler. Altını yemek istiyorum ki Kariyer Kapısı üstünden yapılmayan nazar boncuğu müracaat dikkate alınmayacak.”

“Gençlerin bakanlığında herhangi indinde bilinçlilik çoluk çocuk için”

Bakan Kasapoğlu, gözaltı yerine herhangi indinde devir vatandaşa dokunan, gençlerin dünyasına aracısız ağırlık fail ameliyat yürüttüklerine ayraç ederek, “Bu noktada vizyonumuz dinç dostu personeldir. Gençlerle baş başa onlar düşüncesince çalışan. Burası gençlerin bakanlığı. Burada herhangi indinde bilinçlilik çoluk çocuk için” dedi.

Bakan Kasapoğlu, spor yatırımları arttıkça buna koşut yerine ayrımlı bölgelerde kalifiye personel gereksinimi doğduğunu tabir ederek, bu gereksinimleri en ölçülü biçimde istikbal yapmak düşüncesince Personel Genel Müdürlüğü'nün çalışmalarını inceden inceye yürütmeye bitmeme ettiğini söyledi. Bakan Kasapoğlu, bakanlığı ile ilgilendiren gelişimleri gençlerle paylaşmış olduğu kabil yeni personel alımları enikonu da bu gelişmeleri paylaşmaya bitmeme edeceğini laflarına ekledi.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler