USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler'

“5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında mütekellim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bizler siz altın gailesiz arkadaşlarımızla baş başa bire indinde yolu yürümekten, bire indinde heyecanı paylaşmaktan ayrı indinde alım çalım duyuyoruz.

Bakan Kasapoğlu: 'Gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler'
05-12-2021 15:39

“5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında mütekellim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bizler siz kalburüstü güre arkadaşlarımızla baş başa ayrımsız yolu yürümekten, ayrımsız heyecanı paylaşmaktan ayrı müşterek alım çalım duyuyoruz. Biliyoruz ki, gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler” dedi.

Yurdun ciharıyek tarafındaki hasbilik faaliyetlerinde çalışkan gösteriş oynayan ortaöğretim ve darülfünun öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca planlı “5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü” programında müşterek araya geldi. Konser ve temaşa gösterisinin sahnelendiği programa Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da katıldı. Programda başkaca hasbilik gayesi çevresinde müşterek araya mevrut gençlerin icra ettikleri faaliyetlerin anlatıldığı endamsız film de izletildi.

Etkinlikte mütekellim Bakan Kasapoğlu ise, Türkiye'nin teavün açısından en bonkör yurt bulunduğunu belirterek, “İyilik bizde tabii müşterek haldir. Yaşama kültürümüzün, yaşantımızın akışının müşterek parçasıdır. Bu tabii sürecin ölçülebilir duruma gelmesi dünkü müşterek gelişmedir. 2018 Küresel İnsani Yardım Raporu verilerine uyarınca Türkiye meydana getirdiği insanca yardımlarla dünyanın en bonkör ülkesi konumundadır. Bu titr ile baş başa arsıulusal hasbilik ölçümlerinde dilek ettiğimiz ölçüde bulunmamasının nedeni hasbilik teriminin ölçülebilirliğinin bizde hâlâ dünkü olmasıdır” dedi.

“Gençlerimizle baş döndürücü elleme işlere imza attık”

Genç nüfusla baş başa kayda bedel işlere anıştırma attıklarını kail Bakan Kasapoğlu, “Biliyoruz ki ülkemizin ciharıyek indinde yüreği kocaman, gönlü ensesi kalın milyonlarca gencimiz var. Bu gençlerimizle baş döndürücü elleme işlere imza attık. 20 milyondan müşterek tomar güre nüfusla dünyanın en avantajlı güre nüfusuna cemaat ülkesiyiz. Bu tabloya uyarınca hasbilik meal olarak, aktiflik namına en doğurgan halde avlu bulmuş bulunduğu müşterek coğrafyadan yükseliyor. Bu düzentileme hem ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına tıpkı zamanda aydın yarınlarına baş döndürücü iri katkılar sağlayacak. İşte bu inançla bakanlığımızın gençliğe bağlı belirlemiş bulunduğu hizmet ve ekranların gönüllülüğün kazanılmasıyla baş başa baş döndürücü manalı olduğunu, bu çerçevede gönüllüğün kurumsal müşterek atasözü kazanması noktasındaki çalışmalara da görü namına önderlik ettik” halinde konuştu.

“Genç arkadaşlarımızla baş başa ayrımsız yolu yürümekten alım çalım duyuyoruz"

"Gençlerimizin çabalarını, pandemi sürecinde baş döndürücü elleme müşterek halde tanıklık ettiğimiz peçe çalışmasından gereksinimi olanlara erişime kadar, değme bölgede yüreğimizi heyecanlandıran gözlerimizi yaşartan kaç emek harcamayı gördük. Depremde, selde, yangınlarda gönlü ensesi kalın kardeşlerimizin çabasına tanık olduk" diyen Kasapoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Her birinizle alım çalım duyuyoruz. Sizlerin bu aydın yüreğiyle bu güzelliklere tanık bulunan kaç gençlerimiz, yeşerttiğimiz bu gönlü iri çınarı baş döndürücü elan değişik noktalara taşıyıp çelimli kılacaklar. Yüreği gönlü bizlerle atan kardeşlerimiz; sizler hepiniz bu yolda hız yayınlayan birer kahramanlarsınız. Cesaretinizle, ışığınızla, heyecanınızla elden bu coğrafya düşüncesince değil, topu topu adamlık birer umutsunuz. Biz sizlerden aldığımız bu heyecanı, ışığı ve aşkı topu topu dünyaya baş başa yayacağız. Bizler siz kalburüstü güre arkadaşlarımızla baş başa ayrımsız yolu yürümekten, ayrımsız heyecanı paylaşmaktan ayrı müşterek alım çalım duyuyoruz. Biliyoruz ki, gençlerini ihmal edenler yarınlarını kaybederler."

“Bizim felsefemizde karamsarlığa toprak yok”

Her devir iyimserlikten yana olduklarının altını çizen Kasapoğlu, “İyiliğin paylaştıkça çoğalacağını, iyiliği duyurmanın, aktarmanın isteklendirme edilmekten baş döndürücü isteklendirme eylemek gayretiyle yapıldığını fikrini bilge yapmak ve gönüllülüğü kurumsallaştırma gayretimiz var. Biz değme daim iyimseriz. Bizim felsefemizde avlu tartımızda karamsarlığa toprak yok. Gönüller ortada afiyet ve acıma köprüleri kuracağız. Meselelere akılla yaklaştığımız kadar kalbimizi ortaya koyarak yapacağız. Akılla kalbi müşterek arada buluşturacağız. Yıkanlardan değil, yapanlardan olacağız. Bizden ahir nesillere arı sili müşterek öykü bırakacağız” ifadelerine toprak verdi.
Bakan Kasapoğlu konuşmasının peşi sıra programa dahil bulunan gençlerle günün anısına özçekim yaptı.

Ali Nargüner - İbrahim Çakmak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler