USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu'ndan vatandaşlara 'kar ve tipi' uyarısı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yurt genelinde 446 nüsha karla savaşım merkezindeki 11 bin nüsha otomobil ve ekipman, bire müşterek sürede da 13 bin personelle yürütüyoruz. Tüm yurttaşlarımızdan kar ve tipinin dip bulunduğu anlarda; şayet vazgeçilmez müşter

Bakan Karaismailoğlu'ndan vatandaşlara 'kar ve tipi' uyarısı
23-12-2021 17:20

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale'de Karayolları 44. Şube Şefliğinin açım töreninde, çiftçinin tarlasındaki ürünün, sanayicinin ürettiği mülkü gerekseme sahiplerine hâlâ aceleci kavuşması için, esnafında hâlâ emin tecim yapması için, Türkiye'nin değme ilini mukassem yollarla birbirine bağladıklarını söyledi.
İnşa edilen değme müşterek kilometre yolla, köprüyle, viyadükle, tünelle ülkemizin değme köşesi bundan sonra Türkiye'nin merkezi olduğuna yer veren Karaismailoğlu, "Yaptığımız bu yatırımlarımızdan tabii Kırıkkale'de doğruluk etmiş bulunduğu oranı aldı, almaya da bitmeme edecek. Yozgat-Sivas üstünden Doğu'ya, Çorum üstünden Orta Karadeniz'e, Kayseri üstünden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu'ya uzanan yolların çat noktasındaki Kırıkkale, hükûmet merkezi Ankara'nın doğuya oluşturulan kapısıdır" dedi.

"Kırıkkale ve civarına baş döndürücü hâlâ devim bilimi müşterek fariza verecektir"

Özellikle akıbet yıllardaki uran yatırımları yardımıyla Kırıkkale büyüyerek bölgenin ehemmiyetli tecim merkezlerinden birisi hâline geldiğini vurgulayan Karaismailoğlu, Son 40 senedir Karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğü'ne ilişkin adına fariza sağlayan Kırıkkale 44. Şube Şefliği yerleşkesi de Kırıkkale'nin çabucak esneyen iskân piyasası içinde kaldı. Bu nedenle, bu devir açılışını yaptığımız bu birimimizi; hizmetlerini hâlâ makul yürütebileceği müşterek noktaya taşıdık. Burada son zamanların gereksinimlerine kusursuz yanıt verebilecek çağdaş müşterek organizasyon kurduk. Ankara-Kırıkkale Yolu üstünde 30 bin metrekare düzlük üstüne kurulan toy şeflik ile Karayollarımız Kırıkkale ve civarına baş döndürücü hâlâ devim bilimi müşterek fariza verecektir" ifadesini kullandı.

"Karla mücadeleyi 13 bin personelle yürütüyoruz"

Karaismailoğlu, diyar genelinde 446 skor karla uğraş merkezindeki 11 bin skor araba ve ekipman, ayrımsız sürede da 13 bin personelle yürüttüklerini tabir ederek, şunları kaydetti:
"Soğuk havanın etkilerini koyu biçimde hissetmeye başladığımız bu şita gününde açtığımız toy tesisimiz, ilkin karla uğraş kapsamında baş döndürücü hâlâ devim bilimi ameliyat yürütebilecek. Karayolları Genel Müdürlüğü'müzce, bu şita mevsiminde de 7 devir 24 vakit düzentileme esasına layıkıyla kar ve buzla mücadelemiz bitmeme edecek ve yollarımızda dirilik ve dünyalık güvenliğimizi sağlayacak önlemlerimiz artırılacağız. Bu çalışmalar; diyar genelinde 446 skor karla uğraş merkezindeki 11 bin skor araba ve ekipman, ayrımsız sürede da 13 bin personelle yürütüyoruz. Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü içinde kurulan karla uğraş merkezinde; geçek analizi, karla uğraş çalışmaları, açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden strateji ediliyor. Merkezlerimizden iklim ve sefer vaziyeti değme sürekli izlenebiliyor. Ayrıca, nazik kesimlerde görevlendirilen 890 karla uğraş ara bulucu kameralarla, 4 bin 500 karla uğraş ara bulucu ise Araç Takip Sistemi ile strateji ediliyor. 540 bin titrem tuz, 340 metreküp sodyum klorür agregası, nazik kesimler düşüncesince 8 bin titrem kimyevi buz dekoder ve sodyum klorür çözeltisi ile 700 titrem kaurit tutkalı karla uğraş merkezlerinde toplandı."

"Açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden strateji edilmektedir"

Yollardaki tipi ve köle sebebi ile gidiş geliş akışının güçleştiği yahut kapanmış bulunduğu kesimlere 822 kilometre kar siperi yaptıklarını tamlayan Karaismailoğlu, "Ayrıca, Karayolları Genel Müdürlüğü içinde kurulan karla uğraş merkezinde; geçek analizi, karla uğraş çalışmaları, açılan-kapanan yöntemler ve enstantane gidiş geliş monitörler üstünden strateji edilmektedir. Merkezlerimizden iklim ve sefer vaziyeti değme sürekli izlenebiliyor. Böylece rastgele müşterek olumsuzlukla karşılaşmaları yerinde hemen dahil edilerek, ilgililerle eş güdüm sağlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü çeşidinden meydana getirilen bu düzentileme ve tahsil edilen önlemler derece ehemmiyetli müşterek öteki mevzuda karlı ve buzlu yöntemleri kullanan yurttaşlarımıza sakıt sorumluluklardır" biçiminde konuştu.

"Kullandıkları araçları şita şartlarına hazırlasınlar"

Vatandaşları kar ve tipiye dirlik münebbih Karaismailoğlu, "Öncelikle tamamı yurttaşlarımızdan kar ve tipinin koyu bulunduğu anlarda; şayet vazgeçilmez müşterek gestalt yok ise hem kendilerinin hem de karayolu ekiplerinin dirilik güvenliği açısından seyahatte ısrar eden olmamalarını dileyiş ediyoruz. Bu karlı ve itici havalarda gezi kılmak yerinde küsurat sürücülerimizin ise yola çıkmadan evvel gerçeklenmiş gezi güzergâhı kendisince bilim edinmelerini referans ediyoruz. Karla uğraş emekleri esnasında mülga yollara banko girilmemelidir. Kullandıkları araçları şita şartlarına hazırlasınlar. Varsa şita lastiklerini taktırsınlar, araçlarında kar zinciri bulundursunlar. Bu vesileyle yollarımızın bariz kalması düşüncesince canla başla devim bilimi tamamı karayolu ekiplerimize ve itimat güçlerimize de teşekkürname ediyorum" sanarak konuştu.

Hasan Ay
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler