USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu, ulusal elektrikli trenle geçici taşımaya başlamayı hedeflediklerini söyledi

Bakan Karaismailoğlu, saatte 160 kilometre hıza akla yatkın "milli elektrikli trenlerin” hızlı üretimine başlandığını belirterek “Test süreci 10 bin kilometreyi aştı. Önümüzdeki aylarda sertifikasını alarak geçici taşımaya başlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, ulusal elektrikli trenle geçici taşımaya başlamayı hedeflediklerini söyledi
21-09-2022 00:02
Berlin

Almanya'nın başkenti Berlin'de başlamış olan kuvvetli metodları erişim teknolojileri fuarı InnoTrans 2022’ye dahil olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaismailoğlu, fuarda gözaltı standının açılışını gerçekleştirerek, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar neşeli ile fuara dahil olan Türk şirketlerinin stantlarını görüşme etti.

Karaismailoğlu, fuarda gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, fuarın raylı sistemler piyasasının en şişman organizasyonlarından biri bulunduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve onun şirketleri indinde dayanıklı aşırı Türk firmasının ürünlerini burada sergilediğini belirtti.

TCDD’nin Türkiye’nin global markalarından biri bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, Türkiye’de 166 salname birlikte kuvvetli yolu kültürü var. Tabii ehemmiyetli yatırımlarımız var. Artık tığ Türkiye yerine kuvvetli yolu ağırlıklı birlikte envestisman zamanına girdik. Bundan sonradan kuvvetli yolu sektöründe gereksinimlerimiz aşırı şimdi artacak. Demir yolu sektöründeki faziletli uygulayım bilimi talip mamüllerin geliştirilmesi dair vatanımızda aşırı ehemmiyetli icraat var. Bu geliştirdiğimiz ürünleri dünyaya tanıtmak, bununla beraber kuvvetli yolu sahası düşüncesince teşrikimesai dalında InnoTrans en ehemmiyetli organizasyonlardan birlikte tanesi bulunduğu düşüncesince burada çelimli birlikte halde varız.” niteleyerek konuştu.

Karaismailoğlu, Türkiye’de 4 bin 500 kilometre kuvvetli yolu inşaatının sürdüğünü ve bunun artarak bitmeme edeceğini dile getirdi.

Sadece geçici taşımacılığında değil lojistikte de kuvvetli yolu piyasasının kendileri düşüncesince aşırı ehemmiyetli bulunduğunu özetleyen Karaismailoğlu, başta karbon emisyonunun azaltılmasında, yeşil enerjide ve hazırlık zincirinde bağlantıların kurulmasında kuvvetli yollarının elzem bulunduğunu vurguladı.

Adil Karaismailoğlu “Bunun da altyapısını peydahlamak ve kuvvetli yolu araçlarının geliştirilmesi, ihtiyaçlarımızın giderilmesi ve bununla beraber özlük ürünlerimizi dünyaya enformasyon açısından bu çeşit organizasyonlar (InnoTrans) bizim aşırı ehemmiyetli ve aşırı kıymetli.” dedi.

Saatte 160 kilometre hıza makul 'milli elektrikli trenlerin” dizi üretimine başlandığını aktaran Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

“Test süreci 10 bin kilometreyi aştı. Önümüzdeki aylarda sertifikasını da alarak inşallah geçici taşımaya başlamayı hedeflemekteyiz. Ardından ikinci, üçüncü setler filhakika bantta emek harcamaları bitmeme ediyor. Onun devamı 225 kilometrelik hıza erbap gene ulusal elektrikli trenimizin de şu an dizayn emek harcamaları beğenmek üzere. Orada da ehemmiyetli aksiyon var.

Bunun haricinde 250 kilometre ve boyun hızlara erbap trenleri gene Türkiye’de istihsal etmek şartıyla de aranjman ve dizayn çalışmalarımız birlikte yandan bitmeme ediyor. Tabii bu aşırı serbest birlikte alan. Hakikaten hem faziletli uygulayım bilimi talip ve faziletli değerli işler bulunduğu düşüncesince de azami kâr sağlayacak halde ülkemizin finansal yükünü de aşırı sarsmadan bu işleri ne yapabiliriz onun telaşı içindeyiz. İnşallah gelecek günlerde vatanımızda kuvvetli yolu açısından da aşırı ehemmiyetli gelişmeler olacak.”

Türkiye’de kuvvetli metodları projelerini hatim hızının "rayına" girdiğini kail Karaismailoğlu, projelerde yenilenebilir erke kaynaklarının artırılması ve ayrımlı erke seçenekleri üstünde de daim çalıştıklarını anlattı.

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye’de güneş, yel erke sistemleri ve hidroelektrik santralleri dair aşırı ağır atılımlar bulunduğunu dile getirerek, “Son aylarda yaşadığımız Rusya-Ukrayna krizinden sonradan filhakika dört başı mamur dünyanın gündemi erke oldu. Orada ülkemizin menfaatine ne var ise onun araştırması içerisindeyiz.” dedi.

InnoTrans 2022

Avrupa’nın en şişman arsıulusal erişim fuarlarından biri yerine vasıflandırılan InnoTrans'ın acemi matbuat brifinginin peşi esna resmi açılışı gerçekleştirildi. Kovid-19 salgını zımnında dü kat kalmak durumunda küsurat InnoTrans, bu sene “sürdürülebilir hareketlilik” temasına odaklanıyor.

Fuarda, illerde hareketliliği kolaylaştıran eriştirme teknolojileri ve şişko taşımayı şimdi sürdürebilir işleyen gıcır zeki analizör mühür vururken, dijitalleşme ve zeki ağ tevlit araçları da katılımcılardan nazarıitibar görüyor.

Toplu taşımacılığın birlikte erişim altyapısı düşüncesince en akıbet trendlerin, yeniliklerin, sürdürülebilir çözümlerin öne çıkmış bulunduğu fuarda, 56 ülkeden 2 bin 834 şirket, gıcır uygulayım bilimi ve ürünlerini sergiliyor.

Demir yolu altyapısı fuarın anne konusu olurken, kuvvetli yolu teknolojisi, şişko taşıma, iç mekanlar ve tünel inşaatı, lokomotifler, aceleci şimendifer setleri, sinyalizasyon ekipmanları, vagonlar ve raylı sistemler alanındaki gayrı topu topu takım ve hizmetlere bağlı akıbet yenilikler ziyaretçilere sunuluyor.

Fuar, 20-23 Eylül'de Almanya’nın başkenti Berlin'de Messe fuar dalında ziyaretçilerini ağırlayacak.

Türkiye'den 60 şirket kestirmece 3 bin metrekarelik birlikte meydan ile fuarda arazi almaktadır ve 27 salonun az şimdi herhangi birlikte birinde biraz Türk şirketi bulunuyor.

Fuarın katılımcıları ortada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve gözaltı bünyesindeki TCDD Genel Müdürlüğü, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, AYGM ve TCDD Teknik Mühendislik ve Müşavirlik AŞ ile ASELSAN, TÜRASAŞ ve TÜBİTAK RUTE de arazi alıyor.

Ayrıca Durmazlar, Kardemir, Gök Yapı, Petes Makina, Karsan, Sarkuysan, Elsitel, Yapıray ve Bozankaya kabil ehemmiyetli Türk şirketleri de fuarda en gıcır ürünlerini sergiliyor.

Bu sene fuarda kuvvetli metodları düşüncesince sayısal analizör ve erke tasarrufu sağlayıcı kuvvetli yolu başta mihrak noktası olurken, hava dair sürdürülebilirliğin de üreticilerin radarında olması dikkati çekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler