USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: Ülkemiz için büyüme beklentileri yüzde 8’in üzerindedir'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2003-2021 yılları ortada Türkiye'deki muvasala ve tanıtma alanları için 1 trilyon 131 bilyon 400 milyon liranın üzerinde envestisman yaptıklarını belirtti.

Bakan Karaismailoğlu: Ülkemiz için büyüme beklentileri yüzde 8’in üzerindedir'
02-11-2021 19:29

Karayolları açılışları ve ziyaretler için Konya'ya mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Beyşehir Çevre Yolu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada mütekellim Bakan Adil Karaismailoğlu, Beyşehir'de mevzi alternatifini açmanın sevincini ve mutluluğunu daim başlangıç başa yaşadıklarını dile getirerek, “Şunu bilhassa anlatım geçirmek isterim ki; hükümetimiz döneminde, bilhassa karayollarımız peyda geçirmek üzere, tamamı muvasala modlarındaki envestisman ve atak hamlemiz mücahede kesmeden bitmeme ediyor. 19 yıldır, milletimizin yardımı ile akıcı geçindiren AK Parti iktidarı, şişman ve çelimli Türkiye hedefiyle herhangi ortak bölgede meydana gelen ıslah hamlelerinin birleştiricisidir.

AK Parti ile yakalanan balans sebebiyle ülkemiz, ekonomiden üretime denli dayanıklı başlangıç döndürücü bölgede Cumhuriyet tarihinin en bembeyaz yıllarını yaşadı. Yaşamaya da bitmeme ediyor. İşte bu ıslah hareketleri sebebiyle ülkemiz; eriştirme ve enformasyon bilhassa peyda geçirmek kıl payı herhangi ortak alanda, hâlâ çelimli yarınlara, toy yatırımlara, hâlâ başlangıç döndürücü istihdam imkanına, gençlerimiz için aydın ortak geleceğe hazırlanıyor. Bakanlığımızın sorumluluğunda meydana gelen yatırımlar da bu süreçte eleştiri ehemmiyet taşıyorlar. Birileri 19 sene süresince yakaladığımız istikrarı darmadağın geçirmek için herhangi ortak çeşitli kol ile teşrikimesai arayışında olurken bizler, 2003-2021 yılları ortada memleketimizdeki muvasala ve enformasyon alanları için 1 trilyon 131 bilyon 400 milyon liranın üzerinde envestisman yaptık. Vatandaşlarımızın hâlâ rahat, tehlikesiz ve aceleci seyahat yapabilmelerini bildirmek amacıyla, otoban uzunluğumuzu, dü katından ortak tomar artırarak, 3 bin 532 kilometreye çıkarmanın DOĞRU sevincini daim başlangıç başa yaşıyoruz.

Derin koyak ve ateşli akarsularımızı güreşçi köprüsü ve viyadüklerle aştık. Aşmaya da bitmeme edeceğiz inşallah. Köprü ve köprü minval uzunluğunu 708 kilometreye çıkardık. Geçit vermeyen dağları ise tünellerle aşmasını bildik. 50 kilometre bulunan tünel uzunluğumuzu 631 kilometreye çıkardık. Devam fail yatırımlarımızla bu sayılar başlangıç döndürücü hâlâ artacaktır” dedi.

“Ülkemiz için büyüme beklentileri yüzde 8'in üzerindedir”

Türkiye'yi ve dünyayı tesiri dibine meydan pandemi süreçlerinde Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü tedbirleri alarak, yatırımlara mücahede kesmeden bitmeme ettiklerini kaydeden Karaismailoğlu, “Yaklaşık dü yıldır, hükümetimizin durumunda ve vaktiyle almış bulunduğu istihsal ve envestisman kararlarıyla 2021 yılının önceki çeyreğinde yüzde 7, ikinci çeyreğinde ise yüzde 21,7 büyüyerek dünyanın önde mevrut devletler ortada toprak aldık. Yıl böylece ise kompetitif kuvvetiyle ecnebi yatırımcıların merakını çekici memleketimiz için büyüme beklentileri yüzde 8'in üzerindedir. Çin ve Hindistan'ın peşi sıra OECD'de en başlangıç döndürücü büyüyen üçüncü diyar peyda geçirmek için çalışıyoruz. Bu rakamlar, ülkesine, milletine ve işine araklama olanların ve canla-başla bu yola başlangıç koyanların yapabilecekleri işlerin göstergesidir” halinde konuştu.

Beyşehir'de mevzi yolu açılışının heyecanını yaşadıklarını kail Bakan Karaismailoğlu, “Tarım, tecim ve endüstrinin büyüyen ilçesi Beyşehir'in karayolu trafiğini rahatlatacak bulunan Beyşehir Çevre Yolumuz; 8,3 kilometre boyut ile başlangıç başa 5 sayı hemzemin çat ve 14 sayı kutu cezaevi ve 2 sayı madun geçitten oluşuyor. Beyşehir Çevre Yolumuzun ortam genişliği 26 metredir. Dört şeritli mevzi yolumuz, Konya-Beyşehir-Derebucak-Antalya Yolu'nun Beyşehir geçidini rahatlatacaktır. Aynı zamanda, bölgenin transit karayolu geçişini kaymakamlık dışına alarak, hâlâ güvenli, hâlâ aceleci ve konforlu ulaşıma kavuşuyoruz. Projemizin yaşama geçmesi gidiş geliş yoğunluğunu ve beklemeler ortadan kaldıracak. Böylece, vakitten 3,8 milyon lira, akaryakıttan 500 bin liralık peyda geçirmek üzere; salname 4,3 milyon liralık artırım sağlayacağız. 202 titrem karbon çıkarma azalımı sağlayacak mevzi yolumuz bire ortak zamanda, göller yöremizin turizmine de ağır açıdan cıvıltı katacaktır. Konya'da bitmeme fail karayolu çalışmalarında, yüklenicisinden mühendisine, işçisinden tedarikçisine denli emeği sabık tamamı arkadaşlarıma teşekkürname ediyorum. Yaptığımız ve yapacağımız tamamı yatırımlara, Beyşehir ve Konya halkı ziyadesiyle layıktır. Hükümetlerimiz, 2003 yılından bu yana, halkımıza misyon etmeyi ve hizmetlerini aşkla, heyecanla sürdürmeyi hedef edindi. ‘İnsanların en hayırlısı, şahıslara müfit olanlardır' inancımızla ortak kere hâlâ ‘Durmak yok, yola devam' diyoruz. Çevre yolumuz siz altın Beyşehirlilere kademli kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

"15 sene ilkin Konya'da 200 kilometrenin altında minval vardı, şu anda bin 200 kilometrenin üzerinde ayrılmış yolumuz var"

Konya Valisi Vahdettin Özkan da, mevzi yolunun kademli olmasını dileyerek, “Yaşam kalitesinin artırılması anlamında turizm, enfrastrüktür ve muvasala dalında hakkıyla şişman hizmetler yapıldı. 15 sene ilkin Konya'da ayrılmış minval kendisine 200 kilometrenin altında minval vardı. Şu anda bin 200 kilometrenin üzerinde ayrılmış yolumuz var. Bu vesileyle Cumhurbaşkanımıza, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımıza teşekkürname ediyorum” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, “Açılışını yürütme ettiğimiz yolun fonksiyonu iyice önemli. Özellikle yazları gidiş geliş hareketliliğinin iyice dip bulunduğu çağda bu yolla başlangıç başa inşallah merkezdeki hareketliliğimizi ortak nebze hafifletmiş olacak. Bu hizmetlerin yapılmasına okazyon bulunan her insana teşekkürname ediyorum” dedi.

“Çevre yolu da Beyşehir'in günce trafiğinden yoğunluğu azaltacak ortak minval oldu”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Konya-Beyşehir Yolu şu anda başlangıç döndürücü şişman ortak standarda ulaştı. İnşallah Gembos yolunun bağlanmasıyla Antalya'ya seçenek ortak minval oluşacak. Bu yapmış olduğumuz mevzi yolu da Beyşehir'in günce trafiğinden yoğunluğu azaltacak ortak minval oldu. Emeğinizden ötürü teşekkürname ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” halinde konuştu.

Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise, “İlçenin pozisyonu ve gelişimine ilişkin kendisine trafiğini düzenleyen ve muvasala ağını güçlendiren karayolu yatırımlarıyla desteklenmesi de ehemmiyet kazanmıştır. kent merkezlerimizde yaşanmış bulunan gidiş geliş yoğunluğunu nesir ettiğimiz mevzi yollarıyla rahatlatıyoruz. Bir taraftan da muvasala kalitesini yükselterek yurttaşlarımıza tehlikesiz konforlu muvasala olanağı kazandırıyoruz” sanarak konuştu.
Konuşmaların peşi sıra kurdele kesimiyle Beyşehir Çevre Yolu'nun açılışı yapıldı. Karaismailoğlu hâlâ sonraları AK Parti Beyşehir teşkilatını, kaymakamlık esnafını ve Eşrefoğlu Camisi'ni görüşme etti.

Enver Furkan Çelebioğlu
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler