USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: Ulaştırma altyapıları yardımıyla 13,4 bilyon dolarlık salname tasarrufumuz var

Karaismailoğlu "Tamamen yerel mühendis arkadaşlarla projelerimize bitmeme ediyoruz. 19 yılda Cumhurbaşkanımız liderliğinde 160 bilyon dolarlık enfrastrüktür yatırımı yaptık. Ulaştırma altyapıları yardımıyla 13,4 bilyon dolarlık salname tasarrufumuz var" dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Ulaştırma altyapıları yardımıyla 13,4 bilyon dolarlık salname tasarrufumuz var
29-12-2021 22:59
Erzurum

Uzundere ilçesindeki Pirinkayalar Tüneli'nin açılışı dolayısıyla kente gelen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, partisinin İbrahim Erkal Kültür Merkezi'nde düzenlemiş olduğu Erzurum İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Karaismailoğlu, burada icra ettiği konuşmada, Türkiye'de ulaştırmada meydana getirilen yatırımların sonuç 19 yılda katlanarak arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde meydana getirilen yatırımların, hayalleri gerçeğe dönüştürdüğünü tabir fail Karaismailoğlu, "Birilerinin 'hayal' söylediği ve birilerinin görüntü fark edemediği projeleri sert baş döndürücü yatırımları yaparak yaşamımıza kazandırıldı. Bunların kararında vatandaşımızın hayat kalitesi, hayat standardı yükseldi. Özellikle afiyet ve iblağ dalında doğrudan yaşama raci baş döndürücü ehemmiyetli sunturlu işler yapıldı." dedi.

Karaismailoğlu, AK Parti hükümetleri öncesinde ülkenin baş döndürücü eneze ortak iblağ ağına eş bulunduğunu vurguladı.

Ulaştırmada enfrastrüktür eksikliğini baş döndürücü çelimsiz sürede bloke geçirmek düşüncesince meydana getirilen yatırımların önemine yer veren Karaismailoğlu, şu biçimde konuştu:

"Bu yatırımları yaparken ehemmiyetli ortak tarafını mevki bütçesinden doğrusu umumi bütçeden yaptık. Kendi ürettiğimiz kaynaklarla yap işlet devret projeleriyle, amme ortaklaşa iş projeleriyle ülkemizin enfrastrüktür yatırımlarını ehemmiyetli ortak seviyeye getirdik. Bundan sonrada bunu adına koyarak bitmeme edeceğiz. Ama bu yatırımlar bundan ahir asırlarca bu ülkeye işlev edecek projelerdir. Yani ortak tarafta elden girdisini planlamaya, ortak tarafta da önümüzdeki yüzyılı planlamaya etkin Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki Türkiye var. Bunun ne işe yaradığını vatandaşımıza gelişigüzel daim baş başa anlatacağız. Büyük çelimli Türkiye'yiz, bölgesinde önder ve dünyada uydurma sahibi bulunan ülkeyiz. Bu yatırımlar yardımıyla ülkemizi dünyanın mütekâmil en iri 10 ekonomisi arasına gelişigüzel daim baş başa getireceğiz."

"Son 2 senedir dört başı mamur evren sıkıntılı süreçle, doğrusu salgınla uğraşıyor"

Karaismailoğlu, Türkiye'nin durum nedeni ile dünyanın en ehemmiyetli durumunda bulunduğunu ve Avrasya'nın birlik ortasında olması dolayısıyla de evren tecim ağında hisse sahibi bulunduğunu aktardı.

Dünyada başta Uzakdoğu'dan, Avrupa'ya baş döndürücü ehemmiyetli ortak tecim kütlesi bulunduğunu anımsatan Karaismailoğlu, "Şu anda evren tecim kütlesi 12 bilyon titrem civarında. Bunun önümüzdeki 10 sene içinde 25 bilyon tona çıkması öngörülüyor. Bundan Türkiye'nin hisse almasının ne denli ehemmiyetli bulunduğunu görmemiz lazım. Pay kabul geçirmek düşüncesince de planlamalarımızı yaptık. Ona gereğince de yatırımlarımızı planladık ve namına getirdik." diyerek konuştu.

Karaismailoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Dünyada da doğudan batıya derneşik koridorlar var. Rusya üstünden getirilen yıldız geçenek şu anda Çin ile Avrupa arasındaki baş döndürücü ehemmiyetli ortak tecim hacmini sağlıyor. Ama ortak de ılımlı geçenek var. Özellikle Erzurum'u da içerisine alan. Çin'den türkiye üstünden Kars-Erzurum ve İstanbul'da Marmaray'ın yapılmasıyla bundan sonra Pekin'den Londra'ya okunabilen ortak gidiş geliş akışı var, doğrusu diri ipekyolu başladı. Biz de burada yıldız koridorundaki yoğunluğun minimum yüzdelik 30'unu ılımlı koridora kaydırma planı ve emek harcamaları içindeyiz. Son 2 senedir dört başı mamur evren sıkıntılı süreçle, doğrusu salgınla uğraşıyor. Etkileri bitmedi hemen ehemmiyetli etaplar kaydedildi. Salgın sürecinde hayattaki dört başı mamur sistemler kitlendi, sanayiler kapanmış oldu ve yatırımlar durduruldu hemen Türkiye dört başı mamur tedbirlerini aldı 2020 yılında, 2019'dan yüzdelik 50 şimdi ortak tomar envestisman yaptı. Bu da Türkiye'nin enerjisini gösteriyor. Tedbirlerimizi alarak şantiyelerimize ara vermeden meşgul biçimde bitmeme ettik."

Karaismailoğlu, müstevli döneminin 2022'de bitmesini beklediklerini ancak bu dönemin uzayacağını söyledi.

Salgına karşın Türkiye'de yatırımların bitmeme ettiğini aktaran Karaismailoğlu, "Tedbirlerimizi alacağız, ara vermek namevcut yola bitmeme edeceğiz. Güçlü Türkiye'nin hedefleri doğrultusunda çalışmalarımıza bitmeme edeceğiz. Bütün evren üreticilerine dayanaklık geçirmek verdi. Ülkemiz de bu destekleri çın ortak biçimde verdi. Destek ve heveslendirme vermeye bitmeme ettik. Son 19 yılda iblağ altyapısına 1 trilyon 200 milyara yaklaşan envestisman yaptık." dedi.

"Biz önümüzdeki 5-10 yılı değil 100 yılı planlıyoruz"

Karaismailoğlu, İstanbul'un ortak kesişme noktası durumuna geldiğini, tecim hacminde iri gösteriş oynadığını aktardı.

Yatırımları planlarken doğacak 100 yılı cezaevi önüne aldıklarını tabir fail Karaismailoğu, şunları kaydetti:

"İstanbul Boğazı'ndaki teessürat eskiden yaşanmış kazalar, şu an İstanbul'daki bekleme süreleri, Marmara Denizi'ndeki teessürat ve İstanbul'da bundan sonra bu yükü İstanbul Boğazı kaldıramadığı düşüncesince Kanal İstanbul Projesi de bu nedenden gündeme gelmiştir. Biz önümüzdeki 5-10 yılı değil 100 yılı planlıyoruz. 2035, 2053 ve 2071'in planlarını yaparken iri çelimli Türkiye düşüncesince hakeza projeleri gerçekleştirmek gereklidir. Kanal İstanbul'da ortak ihtiyaçtır. Dünyadaki ticari koridorların ve ticari hareketliliğin gelişme göstermesi dolayısıyla çağ 12 bilyon titrem bulunan tecim kütlesinin 25 milyara yükselmesi İstanbul Boğazı'ndaki tehlikenin boyutlarını şimdi da büyütecektir. Bu denli geminin İstanbul Boğazı'ndan geçmesi benzer bulunmadığı düşüncesince İstanbul Boğazı'na seçenek su yolu eğer olmazsa olmazlardandır. O nedenden de Türkiye bu projeyi planlamıştır."

"640 kilometrelik karayolu ağının açılışını yaptık"

Türkiye'deki tünel uzunluğunun gelişigüzel güzeşte çağ arttığını vurgulayan Karaismailoğlu, "Düşünün 2002 yılı öncesinde Türkiye genelinde 50

Karaismailoğlu, bugüne denli meydana getirilen 28 bin 450 kilometreye çıkan karayolu ağının, açılışı meydana getirilen Pirinkayalar Tüneliyle 640 kilometreye ulaştığını aktardı.

Türkiye'deki tünel uzunluğunun gelişigüzel güzeşte çağ arttığını vurgulayan Karaismailoğlu, "Düşünün 2002 yılı öncesinde Türkiye genelinde 50 kilometre tünel varken şu an kılıç elden Yusufeli Barajından ötürü 56 kilometre yapıyoruz. Türkiye genelinde kısaca 13 kata çıkmak ortak tünel ağıyla Türkiye'deki ulaşımı sağlıyoruz. Projeleri hepyek bitiriyoruz, yenilerine başlıyoruz. Bu planların bitmesi yardımıyla bu çoğalma paylarını elde ettik." dedi.

Karaismailoğlu, dünyanın en iri çoğalma rakamlarının çelimli iblağ enfrastrüktür sistemi dair kurulduğunu dile getirdi.

"Ana vatan, gökçe yurt ve gök vatanda Türkiye dört başı mamur dünyaya enerjisini hissettirmiştir"

Güçlü muvasala ağına eş olmanın, kalkınmayı hızlandırdığını tabir fail Karaismailoğlu, şu biçimde konuştu:

"Projelerimizin yüzdelik 80’nini devletimizin umumi bütçesinden yapıyoruz hemen buraya ek eşme istihsal kılmak düşüncesince de amme hususi işbirliğiyle ehemmiyetli planlar yaşama geçirdik. Bunlar birisi Avrasya Tünelidir. Burası biteli 5 sene ha hemen yılda elden 2 bilyon teklik Türkiye ekonomisine yardımı vardır. Siz bazılarının bu projeleri eleştirip balçık atmasına hiçbir aldırmayın. Bunlar Türkiye'ye asırlarca işlev verecek mega projelerdir. Bu projeleri evren baş döndürücü şimdi dobra görüyor hemen bizim vatandaşımız da baş döndürücü dobra görüyor. Artık kılıç plan ve mühendis ihraç fail diyar pozisyonuna geldik. Dünyanın sert baş döndürücü ülkesinde bundan sonra Türk müteahhitler iş alıyor, Türk mühendisler çalışıyor. Türk projeciler orada hal üretip oralar yardım verip bizlere de afiyet getiriyorlar."

Karaismailoğlu, muvasala dalında meydana getirilen yatırımlar yardımıyla gidiş geliş kazalarındaki çın bilançoların ortadan kalktığını söyledi.

Yıllık 12 bin ferdin yaşamını kurtaran karayolları yatırımları yardımıyla ayrımsız sürede 22 bilyon teklik artırım sağlandığı kaydeden Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Haberleşme dair baş döndürücü ehemmiyetli yatırımlar yapıldı. 19 sene önceleri deselerdi ki, 'Türkiye ortak yılda 2 pare uzaya peyk fırlatacak' kimesne size inanmazdı, gülerdi. Ama 2021 yılının başlangıcında Türksat 5A uydusunu uzaya fırlattık. Bir sene bitmeden Türksat 5B'yi uzaya fırlatıyoruz. Bütün dünyanın strateji ve imrenme etmiş olduğu ortak projedir. Bundan çoğumuz alım çalım duymalıyız. Hem de bunlar 35 sene ömrü bulunan dünkü soy sop uydulardır. Ana vatan, gökçe yurt ve gök vatanda Türkiye dört başı mamur dünyaya enerjisini hissettirmiştir."

"Vatana millete meydana getirilen hizmete hasımlık geçirmek aykırılık geçirmek değildir"

Karaismailoğlu, esmer yolu, diri yolu, iklim ve kükremek yolu ile haberleşmeyle 19 yılda toplamda 160 bilyon dolarlık enfrastrüktür yatırımı gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çelimli enfrastrüktür yatırımlarının bitmeme ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, "Tamamen domestik mühendis arkadaşlarımızla projelerimize bitmeme ediyoruz. 19 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 160 bilyon dolarlık çelimli ortak madun yapı yatırımı yaptık. Bizim iblağ altyapıları yardımıyla 13,4 bilyon dolarlık salname tasarrufumuz var. Bütün yatırımlar bitmeme ediyor, bu çelimli enfrastrüktür dair doğacak nesiller, çoluk çocuk iblağ ve enfrastrüktür diyerek plan yahut plan yapmayacaklar, bundan sonra uygulayım bilimi üretecekler inovasyon çalışacak ve dünkü sektörlerle ilgilenecekler." dedi.

Karaismailoğlu, planların yegâne hiçbir yaşama geçirildiği olgun birilerinin oturmuş olduğu yerden balçık attığını savundu.

Bunu tümüyle afiyet kabul geçirmek düşüncesince yaptıklarını ve projeleri lekelemeye çalıştıklarını tamlayan Karaismailoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Çünkü bunlar seneler süresince taş adına taş koymamış. Belki kucak fark gütmemişlerdir, o nedenden onların bu planlara lakırtı atmaya hakları yoktur. Bizim vatanımıza milletimize yaptığımız hizmeti artıracak gelişigüzel ayrışık eleştirinin başımızın üzerinde noktayı vardır. Vatana millete meydana getirilen hizmete hasımlık geçirmek aykırılık geçirmek değildir. O nedenden kendilerine gelmeleri lazım. Yani 1970 senesinde önce ortak numara Boğaz Köprüsü yapıldığında söylenen sözlerle çağ ki sözlere baktığımızda gerçekte anlayış değişmiyor, bu da Türkiye'nin kaderi. Onlar eleştirecekler hemen kılıç bunlara temerrüt hazırlamaya bitmeme edeceğiz, zira kılıç ülkemizi seviyoruz, ülkemizi dünyanın mütekâmil en iri 10 ekonomisi ortada sokmamız düşüncesince bu yatırımları yapmamız gerekiyordu ve yaptık, hazırlamaya da bitmeme edeceğiz."

Konuşmaların arkası sıra AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Karaismailoğlu'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını armağan etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler