USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu: “Karla mücadeledeki çalışmalarımız olağanüstü bir şekilde devam ediyor”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu karla mücadele çalışmalarına bağlı İstanbul Havalimanı'nda icra ettiği açıklamada, “Bütün ekiplerimizle karla mücadeledeki çalışmalarımız olağanüstü bir şekilde devam ediyor. İnşallah rastgele bir sıkıntıyı yaşatm

Bakan Karaismailoğlu: “Karla mücadeledeki çalışmalarımız olağanüstü bir şekilde devam ediyor”
11-03-2022 00:46

Ankara'dan uçakla İstanbul'a mevrut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, karla mücadele çalışmalarının devam etmiş olduğu İstanbul Havalimanı'ndaki Operasyon Kontrol Merkezi'ne (AOCC) gelmiş olarak araştırmalarda bulundu. Burada İstanbul Havalimanı Mülki yönetim Amiri Mehmet İlker Haktankaçmaz, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin ve İstanbul Havalimanı CEO'u Kadri Samsunlu'nun da aralarında bulunmuş olduğu hava meydanı yetkilileriyle derinti eden Bakan Karaismailoğlu, tedbirler kendince bilim aldı. İstanbul Havalimanı CEO'su Kadri Samsunlu da, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na Operasyon Kontrol Merkezi'ndeki icraat kendince türlü bilgiler verdi.

“Vatandaşlarımıza bir başağrısı yaşatmadan bu süreci atlatmanın çabası içindeyiz”

Toplantı sonrası İstanbul Havalimanında açıklamalarda mevcut Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bugün sabahleyin saatlerinde başlayıp Pazar sabahına denli devam edecek bulunan dip kar yağışı dolayısıyla saklık halindeyiz. Özellikle Marmara Bölgesinde halis muhlis ekiplerimizle karla mücadeledeki çalışmalarımız olağanüstü bir şekilde devam ediyor. İnşallah rastgele bir sıkıntıyı yaşatmamak düşüncesince özveren bir çalışma var. Türkiye genelinde 68 bin kilometrelik kere ağımızda 440 skor karla mücadele merkezimizde karayollarımızda 13 bin pare çalışma arkadaşımız ve 12 bine benzeyen iş makinemizle karla mücadele yapmış olup yollarımızı belirgin tutmaya çalışıyoruz. Özellikle zaman başlayıp Pazar haset sona erecek bulunan kar yağışının Marmara Bölgesinde olağanüstü tavır ediyoruz. Özellikle İstanbul'da Kuzey Marmara Otoyolu, TEM Otoyolunda bu sabahın er saatlerinde başlamış bulunan karla mücadelemiz devam ediyor. Sabahın er saatlerinde kamyonlar tırlar üzere ciddi vesait düşüncesince kontrollü bir intikal sağlamıştık. Şu an onu da ortadan kaldırdık rastgele bir hacir namevcut yollarımızda. Bir yandan karla mücadele ekiplerimiz yollarda, bir yandan merkezlerimizde ekiplerimizden bilim alarak mücadelemize devam ediyoruz. İnşallah bu kontrollü mücadelemizi Pazar sabahına denli devam edeceğiz. İnşallah yurttaşlarımıza bir başağrısı yaşatmadan bu süreci atlatmanın çabası içindeyiz” dedi.

“Sefer iptalleri bulunmadığı üzere seferlerde de gecikmeler yok”

İstanbul Havalimanındaki uçuşlarda bir problemin olmadığını kail Bakan Karaismailoğlu, “İstanbul Havalimanı dünyanın transit merkezi menfez bebeğimiz burada da olağanüstü bir mücadele var. Bütün arkadaşlarımız görevlerinin başındalar. Bizde az buçuk ilk Ankara'dan uçakla geldik, rastgele bir başağrısı yaşamadık. Sefer iptalleri bulunmadığı üzere seferlerde de gecikmeler yok. Bugün İstanbul Havalimanında 752 pervaz planlanmıştı. Bu saate denli 500'ü tamamlandı, devir içerisinde sayıyı tamamlayacağız. Yarın içre cumartesi içre planlarımızı yapmış durumdayız. Bugün bir mesele yaşamadık Cuma ve Cumartesi şeb ezanı 18.00'e denli rastgele bir mesele yaşayacağımızı zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.

“Cumartesi 18.00, Pazar sabahleyin 06.00 ortada sıkkın bir gidiş gözüküyor, tedbirlerimizi aldık”

“Bütün arkadaşlarımız nöbetteler” sanarak konuşmasını sürdüren Bakan Karaismailoğlu, “Cumartesi şeb ezanı vakit 18.00 ile Pazar sabahleyin vakit 06.00'ya denli sıkkın bir gidiş gözüküyor, onun içre tedbirlerimiz aldık. İnşallah orada da bir başağrısı yaşatmamak düşüncesince mücadele edeceğiz. Cumartesi şeb ezanı ile Pazar sabahı arasındaki sıkkın süreci inşallah halis muhlis ekiplerimizle süreci tamamlayacağız” dedi.

“Havayollarında yaşanabilecek teehhür düşüncesince ek şimendifer seferleri koyduk”

Ekiplerin Türkiye genelinde 7/24 görevde olduklarını tamlayan Bakan Karaismailoğlu, “7/24 Türkiye'nin halis muhlis noktasında arkadaşlarımız görevlerinin başında, havayolu, karayolu ve demiryollarında özveren bir mücadele var. Ayrıca havayollarında yaşanabilecek teehhür düşüncesince ek şimendifer seferleri koyduk. Vatandaşlarımız çabuk trenleri de yeğleme edebilirler. Söylediğim üzere şu an düşüncesince planlanan uçuşlarda sıkıntımız yok. Bütün arkadaşlarımıza, İstanbul Havalimanında, valilikteki, karayolları umumi müdürlüğümüze, AFAD, Kızılay ekiplerimize, Jandarma ve inanma umumi müdürlüğündeki arkadaşlarımıza şişman özveren icraat düşüncesince teşekkürname ediyorum. Bizlerde onlarla bu arada inşallah Pazar haset akşama denli süreci strateji edeceğiz. İnşallah bu süreci bir başağrısı ortada olmaksızın atlamanın çabası içre olacağız” halinde konuştu.

Ferhat Yasak - Murat Horoz - Gülşah Kahveci

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler