USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Karaismailoğlu: Hamzabeyli ve Kapıkule'de kapasitenin artırılması dair uygun kaldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hamzabeyli ve Kapıkule son kapısında çok derecede sıklık var. Bununla ilişik kapasitenin artırılması ve şartların iyileştirilmesi dair uygun kaldık." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Hamzabeyli ve Kapıkule'de kapasitenin artırılması dair uygun kaldı
17-02-2022 20:35
Edirne

Bulgaristan'daki temaslarının peşi sıra Kapıkule Sınır Kapısı'nda gazetecilere açıklamalarda mevcut Bakan Karaismailoğlu, Bulgaristan'a gerçekleştirdikleri değme ziyarette Bulgaristan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı ile fazla ehemmiyetli toplantılar yaptıklarını belirtti.

Öncelikli konuların başlangıcında Bulgaristan'a geçişte bulunan yağız yolundaki yaşanmış bulunan sıkıntıları görüştüklerini özetleyen Karaismailoğlu, şöyleki konuştu:

"Hamzabeyli ve Kapıkule son kapısında fazla derecede sıklık var. Bununla ilgilendiren kapasitenin artırılması ve şartların iyileştirilmesi dair uygun kaldık. Bulgaristan'ın acemi Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı mevzulara fazla vakıf ve güzel birlikte iletişime girdik. Kısa vadede kapılardaki intikal kapasitelerinde yüzdelik 30'a vasıl artışın yapılacağını bize kendileri söyledi. Kalıcı kendisine da arttırma intikal kapıları yapacakları dair da ehemmiyetli emekleri var. İnşallah 6 ay içerisinde temelli yapıların da yapılacağını ve ehemmiyetli gelişmeler olabileceği dair da kendileriyle oydaş olduk. Buradaki taşımacılarımızın yaşamış olduğu sorunları minimuma düşürmek düşüncesince el birliğiyle çalışacağız."

Karaismailoğlu, kapasite, üretim, istihlak ve dış satım arttıkça geri hizmet hareketin artarak bitmeme ettiğini, yağız yollarındaki kapasiteyi artırırken seçenek güzergahların da faaliyete geçirilmesi icap ettiğini vurguladı.

Özellikle kükremek ve güçlü yolunun deli dolu kendisine kullanılması icap ettiğini vurgulayan Karaismailoğlu, bu mevzuda Bulgar mevkidaşıyla da oydaş olduklarını anlattı.

Çerkezköy-Kapıkule aceleci katar hattında da ehemmiyetli çalışmaların yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Önümüzdeki dü sene zarfında Çerkezköy-Kapıkule hattını faaliyete alacağız. Çerkezköy-İstanbul ortada da tenkis ve imal emekleri bitmeme ediyor. Bu lojistiğin gelişim göstermesi itibarıyla fazla ehemmiyetli birlikte koridor, Ayrıca bura Çin'den Londra'ya güçlü harir yolunun da kalbinde bulunan birlikte yer. Burası gelecek senelerde fazla ehemmiyetli birlikte işlev üstlenecek zira yıldız koridordaki 710 bilyon dolarlık tecim kütlesinin bizim yüzdelik 30'unu ılımlı koridora kabul etme amacımız var. Burada tığ üzerimize sakıt planlamaları yaptık."

Çanakkale Köprüsü

Bakan Karaismailoğlu, Karasu-Varna, İstanbul-Varna Ro-Ro taşımalarının da önemini şahsen Bulgaristan tarafıyla danışma ettiklerini, Varna Ro-Ro hattının hızlıca açılması icap ettiğini dile getirdi.

Bulgar mevkidaşına Çanakkale Köprüsü'nün 26 Şubat'ta açılacağını dediğini anlatım fail Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Çanakkale Köprüsü güzergahı da bu geri hizmet koridorların ehemmiyetli birlikte güzergahı olacak açıldıktan sonraları zira Türkiye'nin batısı, Ege Bölgesi, Marmara Bölgesi'nin Avrupa'ya oluşturulan koridoru olacak Çanakkale Köprüsü, o da bu geri hizmet hareketler dair fazla ehemmiyetli birlikte işlev üstlenecek. Biz bu cumartesi ve haftaya açma gününde Çanakkale'de olacağız. Dünyanın geri hizmet hareketlerine doğrultu verecek dünyanın en iri teknolojik işlerinden birlikte tanesi 1915 Çanakkale Köprüsü. O da gene Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize kazandırdığımız fazla ehemmiyetli eriştirme projelerinden birlikte tanesi. Bütün dünyanın imren ile izleme etmiş olduğu en ehemmiyetli projelerden birlikte tanesi. İnşallah onu da gelecek hafta halis muhlis dünyanın hizmetine sunacağız."

Bulgaristan'la Türkiye'nin ilişkilerinin güzel ölçüde bulunduğunu aktaran Karaismailoğlu, dü diyar arasındaki istişarelerin bundan sonraları da bitmeme edeceğini vurguladı.

Ortak birlikte deklerasyon hazırladıklarını ve bildiride amaçları sıraladıklarını özetleyen Karaismailoğlu, "Bunların bundan böyle Bakanlar düzeyinde de takiplerini yapacağız. Yine bitişik ülkelerimizde ve güzergahımızdaki bu geri hizmet koridorlardaki ülkelerle güzel ilişkilerimiz artarak bitmeme edecek zira 225 bilyon dolar tecim hacmimizin 500 bilyon dolara çıkması düşüncesince bu geri hizmet koridorların iyileştirilmesi, kapasitelerinin artırılması fazla önemli. O nedenden dolayı tığ de üzerimize düşeni ziyadesiyle gerçekleştirmek düşüncesince canla başla halis muhlis ekibimizle çalışacağız." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler