USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: 'Dünyanın en büyük projelerini ülkemize kazandırdık'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "20 senedir Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kimilerinin fon fark edemediği baş döndürücü obje ile Türkiye tanıştı. Adeta müşterek zamanı kapattık müşterek zamanı açtık. Dünyanın en büyük projelerini ülkemize k

Bakan Karaismailoğlu: 'Dünyanın en büyük projelerini ülkemize kazandırdık'
23-04-2022 21:46

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ardahan ve Kars'taki programında sonradan yanında saf tetkikte mevcut olmak az daha Iğdır'a geldi. Bakan Karaismailoğlu geçmiş evvela Tuzluca ilçesine geldi. Burada partililer ve yurttaşlar kabilinden karşılanan Bakan Karaismailoğlu, AK Parti İlçe Başkanlığına geçti. Burada çelimsiz yanında müddet küsurat Bakan Karaismailoğlu, henüz sonradan esnaf ziyaretine çıktı. Esnafla ile yanında müddet geveze fail Karaismailoğlu, Tuzluca Belediyesini görüşme ederek ordan da Aralık ilçesine geçti. Aralık Belediye Başkanlığı ve AK Parti İlçe Teşkilatını görüşme fail Bakan Karaismailoğlu sonradan esnafı dolaşarak Iğdır merkeze geldi. Iğdır Valiliğine sabık Bakan Karaismailoğlu, Valilik onur Defteri'ni imzaladı. Valilik ziyareti sonrası Bakan Karaismailoğlu AK Parti İl Başkanlığını görüşme ederek burada açıklamalarda bulundu.

Bakan Karaismailoğlu konuşmasında, "20 senedir Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kimilerinin manzara fark edemediği baş döndürücü bilinçlilik ile Türkiye tanıştı. Adeta yanında dönemi kapattık yanında dönemi açtık. Dünyanın en büyük projelerini ülkemize kazandırdık. Vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırdık, avlu kalitesini yükselttik, ulusal geliri yükselttik. Ülkemizdeki ekonomiyi, istihdamı, turizmi canlandırdık. Sadece 6 bin kilometre bulunan mukassem minval uzunluğunu 26 bin 600 kilometreye çıkardık. Havalimanı sayımızı 57'ye çıkardık. Demiryollarına büyük yatırımlar yaparak 13 bin kilometre dair çıkardık. Saymakla bitmeyecek işler yaptık, 2023 hedeflerimiz vardı henüz bugünden 2023 hedeflerimizi gerçekleştirdik. Artık bundan böyle 2025, 2053 ve 2071 hedeflerimize odaklandık. Yaptığımız yatırımlar sebebiyle kısalan yollar, küsurat hızlar sebebiyle yılda 7 bilyon vakit kazanmışız. Yaptığımız yöntemler sebebiyle gidiş geliş kazaları yüzdelik 80 oranında azaldı bu da kısaca 9 bin 500 candır” niteleyerek konuştu.

"Iğdır'ın değişik yanında niteliği var"

Iğdır'ın konuş adına değişik yanında yerde bulunduğunu tamlayan Bakan Karaismailoğlu, “Iğdır'ın değişik yanında niteliği var. Üç ülkeye son yanında ilimiz. Onun düşüncesince henüz değişik ehemmiyet veriyoruz. Özellikle Nahcivan'da, Azerbaycan'da Karabağ'da bulunan gelişmeler geçenlerde bu alanı ilgilendiriyor. Özellikle bu Zengezur Koridoru hem kuvvetli yolu hem yağız yolu mevzusundaki gelişmeler ilerledikçe tığ de ilkin Kars-Aralık Dilucu demiryolu dair çalışmalarımıza, planlamalarımıza bitmeme ediyoruz. Bölgedeki gelişmeler doğrultusunda bu yatırımlarımızı yapacağız” dedi.

Karaismailoğlu, henüz sonradan Iğdır Belediye meydanındaki iftar zamanı vakti programına katıldı. İftardan sonradan Bakan Karaismailoğlu, açıklamasında, “Kıymetli Iğdırlılar, biliyorsunuz, ünlü ordumuz yanında süredir lodosluk sınırımız Irak'ın kuzeyinde yıldırı örgütüne, birliğimize kastedenlere dirlik yanında değerler dizisi eylem düzenliyor. ‘Pençe-Kilit' operasyonuyla hainlerin inlerine giriyor, hepsini biricik hiç ruhsuz hâle getirmekteyiz. İftarımızı sulh arasında milletimizle baş başa gerçekleştirdiysek, bunları Mehmetçiğimize verecekli olduğumuzu lütfen unutmayalım. Onlardan dualarınızı kalık etmeyin. Maalesef bu değerler dizisi eylem esnasında ateş duyum de alıyoruz. Harekatta, martir bulunan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acele şifalar diliyorum. Değerli kardeşlerimiz, bölgemizdeki birisi bitip gayrı başlamış bulunan savaşlara karşın birliğimizi koruyor, geleceğimizi düşünecek yatırımları hepyek yaşama geçiriyoruz. Üç kıta, dü büyük çokluk havzasının ortasında toprak meydan ülkemizin, afiyet ve muvazene zarfında büyümesi düşüncesince muttasıl mücahede ediyoruz. Biliyorsunuz, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ile baş başa harp bu kere Avrupa'nın gün doğusu kapısından akıntı etmeye başladı. Türkiye, Ukrayna cenginde nice Avrupa ülkesinin yapamadığını yaptı. Savaşı sona erdirmeye yönelik, barışçıl ve stabil yöntem ile tarafların arabulucu ülkesi olduk. Hamdolsun, 84 milyon yanında arada, erinçli yaşıyor, hepimiz de memleketin rastgele namına işlev götürüyor, en elleme bildiğimiz işi geçmiş günkü motivasyonla gerçekleştiriyoruz. Hep söylüyoruz, sevdamız millettir, işimiz 84 milyona hizmettir! Sevgili Iğdırlılar, Biliyorsunuz, 2003 yılından bugüne Türkiye, AK Parti iktidarı ile adeta yeniden, küllerinden doğdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adına baş döndürücü çalıştık zorla değdi. Hükûmetlerimiz döneminde; 6 bin 100 kilometreden aldığımız mukassem minval uzunluğunu 4,5 kıvrım artırarak, 28 bin 647 kilometreye çıkardık. Cumhuriyetimizin 100. yapılış yıldönümünde de 29 bin 500 kilometreye ulaştıracağız. " ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, laflarına şöyleki bitmeme etti: "Karayollarındaki tünel uzunluğunu 13 kıvrım artırarak 651 kilometreye çıkardık. Asrın projesi ve ecdada hürmet nişanesi bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü'nü hizmete açtık. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını açarak Asya'dan Avrupa'ya okunabilen demiryolu bağlantısı sağladık. Havayollarını ‘halkın yolu' yaptık. 2021 senesinde 26 milyon 500 bin yolcusuyla İstanbul Havalimanımız evren ikincisi oldu. Yakın sürede Rize-Artvin Havalimanı'nı da açacağız. Türksat5A ve Türksat5B danışma uydusunu muvaffakiyet ile uzaya gönderdik. Aynı sene 2 peyk ansızın gönderen bulunmaz ülkelerden olduk. Gördüğünüz gibi, baş döndürücü çalıştık, fakat henüz da baş döndürücü çalışacağımız günleri de yanında taraftan planlamayı boşlama etmedik. Ulaştırma 2053 Vizyonu ile, henüz çelimli yanında Türkiye'nin minval haritasını çizdik. Ülke genelindeki bu denli elleme hizmetler olurken, serhat şehrimiz Iğdır da nasibini alıyor. Iğdır'ın ulaşımı ve iletişimi düşüncesince 2 milyara DOĞRU envestisman yaptık. Iğdır'ın mukassem minval uzunluğu sadece 10 kilometre idi. Bunu 16 kıvrım artırarak, 172 kilometreye çıkardık. Iğdır'ı mukassem yollarla Kars ve Ardahan'a bağladık. Iğdır'daki karayolu ağımızın %81'i mukassem minval standardındadır. Iğdır'da inşası bitmeme fail 5 karayolu projesinin tamamlanması düşüncesince büyük güç gösteriyoruz. Bizim Iğdır'a bulunan sevgimiz, Ağrı Dağı denli büyüktür. Bizim basiret ve hoşgörümüz Iğdır Ovası denli geniştir. Bizim işlev yarışımız Aras denli aceleci ve gürdür. Biz sevdik mi, teklifsizce ve yürekten, ‘Iğdırlı' denli severiz. Yarınlar düşüncesince Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı adına hedeflerimiz bellidir. 2053 yılına kadar; otoban uzunluğumuzu 8 bin 325 kilometreye yükseltecek. Demiryolu ağımız 13 bin 22 kilometreden 28 bin 590 kilometreye çıkacak. 2023, 2035, 2053 ve 2071 hedeflerimizi sizlerle baş başa gerçekleştireceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi hâline çiğin omuza fiilen yükselteceğiz. Ramazan ayınızı kutlama ediyor, sağlık, büyüklük ve esenlikler zarfında Bayrama ulaşmamızı, Ramazan bayramınızı bugünden kutlama ediyorum."

Sebahattin Yum

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler