USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: BTK işçilerimize yüzdelik 20-70 aralığında bindirim yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kaygı emek vermesi ve iyileştirmelerle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işçilerine bu senenin esasen itibaren yüzdelik 20-70 bindirim yapıldığını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu: BTK işçilerimize yüzdelik 20-70 aralığında bindirim yapıldı
07-12-2021 14:27
Ankara

Karaismailoğlu, BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası ortada imzalanan "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokol İmza Töreni"nde meydana getirdiği konuşmada, bahis konusu ek protokolün, BTK içerisinde misyon sağlayan işçilerin ecir ve içtimai haklarının iyileştirmesini içerdiğini belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, "Yapılan hüzün çalışma vermesi ve iyileştirmelerle BTK işçilerimize bu senenin kökeninden itibaren, günün sonunda, yüzdelik 20 ile yüzdelik 70 aralığında zamlar yapıldı." dedi.

İşçileri enflasyona ezdirmediklerini özetleyen Karaismailoğlu, bünyelerinde etkin işçilerle bu sene yeniledikleri anlaşmalarla Bakanlık yerine cemaat oldukları tutumu gösterdiklerini bildirdi.

Bakanlığın imza attığı şişman iş sözleşmelerinin içtimai büyüklük anlayışının örneği bulunduğunu tabir fail Karaismailoğlu, Türkiye'nin büyümesiyle artacak refahın rastgele haneye kavuşması düşüncesince çalıştıklarını, yolları, köprüleri düz yazı ettiklerini, pörsümemiş yollarını geliştirdiklerini, Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına oyulgamak düşüncesince ulusal müşterek uğraş verdiklerini kaydetti.

Türkiye'yi danışma ve muhabere yetkinlikleri açısından da dünkü müşterek döneme hazırladıklarına ayraç fail Karaismailoğlu, "Baş döndürücü çabucak gelişen teknolojilerin altyapısını sağlayarak dönemin ötesindeki hizmetleri milletimizin kullanımına sunuyoruz." sanarak konuştu.

Karaismailoğlu, ulaşımın rastgele modunda bulunduğu denli muhabere ve enformatik sektöründeki gelişimde de 2003'ten itibaren iri ivme kazandığına dikkati çekerek, enformatik sektörüne meydana getirilen yatırımlar karşı bilgelik verdi.

Bilişim alanındaki hedeflerinin "teknolojik gelişimleri izleme fail değil, istikamet sağlayan dünya olmak" istediklerini tamlayan Karaismailoğlu, ilkin 5G teknolojileriyle sektördeki evcil ve millilik rakamlarını baş döndürücü şimdi yukarıya çıkaracaklarını söyledi.

Türkiye'ye mahsus güveni, dünkü envestisman haberleriyle durumunda belirleme ettiklerini tabir fail Karaismailoğlu, sabık hafta ihalesi meydana getirilen Antalya Havalimanı'nın güzel örnekler ortada yerini aldığını ve ecnebi yatırımcıların Türkiye'ye duyduğu itimatı gösterdiğini anlattı.

Bugüne derece uyguladıkları yap-işlet-devret, kamu-özel teşrikimesai modellerine gereksiz laflarla itiraz edenlere bu ilginin, anlaşmanın ve kazancın ibret bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, bu başarılara katkılarından dolayı, amme kesimi, gerçek sektör, çalıştıran ve işçiler engelleme her insana teşekkürname etti.

"Beklentilere yavaş yavaş yaklaşıyoruz"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, "Küresel güçlerin kamuyu küçültün demesine karşın Cumhurbaşkanımız, taşeron sisteminin kamuyu taşıyamaz duruma getirdiğini görmüş oldu ve çöpe attı." dedi.

Merdivenleri derece ayar çıktıklarını dile getiren Arslan, kurumun gayretleriyle şişman iş sözleşmesini senenin önce 6 ayında imzalandığını kaydetti.

Beklentilerin şimdi müşterek tomar bulunduğunun bilincinde olduklarını özetleyen Arslan, bunlara yavaş yavaş yaklaştıklarını söyledi.

"İyileştirmeler son teşrin maaşıyla ödendi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da amaçlarının işçilerin doğruluk ettikleri tutarı almaları bulunduğunu belirterek, "Oluşturulan hüzün ve sunulan zamlarla çalışanlarımız lehine meydana getirilen bu iyileştirmeler son teşrin maaşıyla ödenecek biçimde aranjman yapıldı. Dün bakımından bindirimli maaşlarını aldılar." ifadelerini kullandı.

Ülke yerine rastgele bölgede evcil ve ulusal üretimle şimdi da çelimli Türkiye uğrunda ilerlediklerini aktaran Sayan, istihsal ve istihdamı artırmanın rastgele devir öncelikleri bulunduğunu dile getirdi.

İş ortamındaki huzur, kut ve faziletli motivasyonun, verimliliği direkt etkileyen unsurlar bulunduğunu özetleyen Sayan, "Güçlü ve iri müşterek Bakanlık ve BTK yerine çalışanlarımıza rastgele mevzuda en güzel koşulları gelmek düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz." sanarak konuştu.

"Ülkemizi şimdi da güzel noktalara çekmek esas gayemiz"

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da gurur yerine en ehemmiyetli sermayelerinin insanoğlu deposu bulunduğunu belirterek, "Alın teriyle ve beyin teriyle mesai sağlayan hepsi çalışanlarımızla bilgelik ve muhabere teknolojileri dalında ülkemizi şimdi da güzel noktalara çekmek esas gayemiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan rastgele işte, çalışanların emeği ve delik nurunun bulunduğunu dile getiren Karagözoğlu, sözleşmenin çalışanlara ve ulusal ekonomiye faydalı olmasını diledi.

Konuşmaların peşi sıra BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası ortada "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokolü" imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler