USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Karaismailoğlu: BTK işçilerimize yüzdelik 20-70 aralığında bindirim yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, meydana getirilen tasa emek vermesi ve iyileştirmelerle Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işçilerine bu senenin kökeninden itibaren yüzdelik 20-70 bindirim yapılacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu: BTK işçilerimize yüzdelik 20-70 aralığında bindirim yapılacak
07-12-2021 13:30
Ankara

Karaismailoğlu, BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası ortada imzalanan "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokol İmza Töreni"nde icra ettiği konuşmada, bahis konusu ek protokolün, BTK içerisinde görev verici işçilerin ecir ve toplumsal haklarının iyileştirmesini içerdiğini belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, "Yapılan kaygı iş harcaması ve iyileştirmelerle BTK işçilerimize bu senenin esasen itibaren, günün sonunda, yüzdelik 20 ile yüzdelik 70 aralığında zamlar yapılacak." dedi.

İşçileri enflasyona ezdirmediklerini özetleyen Karaismailoğlu, bünyelerinde etkin işçilerle bu sene yeniledikleri anlaşmalarla Bakanlık kendisine erbap oldukları tutumu gösterdiklerini bildirdi.

Bakanlığın imza attığı dolgun iş sözleşmelerinin toplumsal bereket anlayışının örneği bulunduğunu tabir fail Karaismailoğlu, Türkiye'nin büyümesiyle artacak refahın gelişigüzel haneye kavuşması düşüncesince çalıştıklarını, yolları, köprüleri düz yazı ettiklerini, kuvvetli yollarını geliştirdiklerini, Türkiye'yi dünyanın en şişman 10 ekonomisi arasına saplamak düşüncesince ulusal birlikte savaş verdiklerini kaydetti.

Türkiye'yi enformasyon ve muhabere yetkinlikleri açısından da dünkü birlikte döneme hazırladıklarına ayraç fail Karaismailoğlu, "Baş döndürücü çabucak gelişen teknolojilerin altyapısını sağlayarak dönemin ötesindeki hizmetleri milletimizin kullanımına sunuyoruz." sanarak konuştu.

Karaismailoğlu, ulaşımın gelişigüzel modunda bulunduğu kabilinden muhabere ve enformatik sektöründeki gelişimde de 2003'ten itibaren şişman ivme kazandığına dikkati çekerek, enformatik sektörüne meydana getirilen yatırımlar üzerine bilim verdi.

Bilişim alanındaki hedeflerinin "teknolojik gelişimleri izlem fail değil, taraf verici yurt olmak" istediklerini tamlayan Karaismailoğlu, ilkin 5G teknolojileriyle sektördeki domestik ve millilik paylarını baş döndürücü elan yukarıya çıkaracaklarını söyledi.

Türkiye'ye mahsus güveni, dünkü envestisman haberleriyle durumunda belirleme ettiklerini tabir fail Karaismailoğlu, güzeşte hafta ihalesi meydana getirilen Antalya Havalimanı'nın güzel örnekler ortada yerini aldığını ve ecnebi yatırımcıların Türkiye'ye duyduğu itimatı gösterdiğini anlattı.

Bugüne derece uyguladıkları yap-işlet-devret, kamu-özel teşrikimesai modellerine gereksiz laflarla itiraz edenlere bu ilginin, anlaşmanın ve kazancın ibret bulunduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, bu başarılara katkılarından dolayı, amme kesimi, gerçek sektör, çalıştıran ve işçiler engelleme her insana teşekkürname etti.

"Beklentilere yavaş yavaş yaklaşıyoruz"

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, "Küresel güçlerin kamuyu küçültün demesine karşın Cumhurbaşkanımız, taşeron sisteminin kamuyu taşıyamaz bir duruma getirdiğini görmüş oldu ve çöpe attı." dedi.

Merdivenleri aşama derece çıktıklarını dile getiren Arslan, kurumun gayretleriyle dolgun iş sözleşmesini senenin evvel 6 ayında imzalandığını kaydetti.

Beklentilerin elan birlikte tomar bulunduğunun bilincinde olduklarını özetleyen Arslan, bunlara yavaş yavaş yaklaştıklarını söyledi.

"İyileştirmeler teşrinisani maaşıyla ödendi"

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da amaçlarının işçilerin doğruluk ettikleri tutarı almaları bulunduğunu belirterek, "Oluşturulan kaygı ve sunulan zamlarla çalışanlarımız lehine meydana getirilen bu iyileştirmeler teşrinisani maaşıyla ödenecek biçimde kombinezon yapıldı. Dün bakımından bindirimli maaşlarını aldılar." ifadelerini kullandı.

Ülke kendisine gelişigüzel bölgede domestik ve ulusal üretimle elan da çelimli Türkiye önünde ilerlediklerini aktaran Sayan, istihsal ve istihdamı artırmanın gelişigüzel devir öncelikleri bulunduğunu dile getirdi.

İş ortamındaki huzur, bereket ve faziletli motivasyonun, verimliliği aracısız etkileyen unsurlar bulunduğunu özetleyen Sayan, "Güçlü ve şişman birlikte Bakanlık ve BTK kendisine çalışanlarımıza gelişigüzel mevzuda en güzel koşulları getirmek düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz." sanarak konuştu.

"Ülkemizi elan da güzel noktalara giymek asliye gayemiz"

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da kasıntı kendisine en ehemmiyetli sermayelerinin insanoğlu deposu bulunduğunu belirterek, "Alın teriyle ve beyin teriyle iş verici tamamı çalışanlarımızla bilim ve muhabere teknolojileri dalında ülkemizi elan da güzel noktalara giymek asliye gayemiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yapılan gelişigüzel işte, çalışanların emeği ve delik nurunun bulunduğunu dile getiren Karagözoğlu, sözleşmenin çalışanlara ve ulusal ekonomiye hayır olmasını diledi.

Konuşmaların peşi sıra BTK ile Öz İletişim-İş Sendikası ortada "Toplu İş Sözleşmesi 2. Ek Protokolü" imzalandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler