USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Karaismailoğlu: Afetlere mücehhez olmak, kendimizi daim yükseltmek zorundayız

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, saf afetlerin hepsi dünyayı zılgıt ettiğini belirterek, "O sebeple afetlere tedarikli olmak, kendimizi sonsuz imar etmek zorundayız." dedi.

Bakan Karaismailoğlu: Afetlere mücehhez olmak, kendimizi daim yükseltmek zorundayız
02-12-2021 13:06
Bartın

Bakan Karaismailoğlu, Kumluca-Abdipaşa talih karaca yolu üstünde mevcut ve ağustosta meydana mevrut selde yıkılan Kumluca-2 Köprüsü'nün namına baştan meydana getirilen köprünün açılışına katıldı.

Karaismailoğlu, burada icra ettiği konuşmada, kâffesi dünyada yer aldığı kabil Türkiye'de de bu yaz afetlerle savaşım edildiğini söyledi.

Küresel ısınmanın kararı adına lodos ve gündüz batısı alanlarda orman yangıları, Batı Karadeniz Bölgesi'nde sonuç yılların en şişman su taşkını felaketinin yaşandığını tamlayan Karaismailoğlu, taşkınların Sinop, Kastamonu ve Bartın'da şişman tahribata hastalık bulunduğunu anlatım etti.

Karaismailoğlu, semt genelinde yollarda hasar oluştuğunu, köprülerin yıkıldığını anımsatarak, "Devlet ve kavim dal omuza vererek 11 Ağustos'tan bugüne derece yaraların sarılması ve yaşamın en endamsız müddette normale dönebilmesi düşüncesince adeta vakte huzur yarıştık. Tüm birimlerimizle selde dokunca gören yurttaşlarımıza iane düşüncesince seferber olduk. Bu seferberliği, ait kâffesi bakanlıklarımızla güzel birlikte koordinasyonla gerçekleştirdik. Yalnızca fen konulardaki sorunları çözmedik, biberli sakıt kâffesi hanelerimizin, canı yanan eksiksiz yurttaşlarımızın birlikte an olsun yanlarından ayrılmadık." sanarak konuştu.

İhtiyaç mahsus herhangi birlikte ayrışık personel, araç-gereç ve teçhizatı hayli endamsız müddette kıyamet bölgelerine ulaştırdıklarını, kıyamet sırası ve sonrasında kurumsal ve hevesli yaklaşım ve çözümlerle süreçlere acele engelleme ettiklerini, afetin önceki gününden itibaren Sinop ve Kastamonu'da yer aldığı kabil Bartın'da da afetten etkilenen yollara ekipleri irsal ettiklerini özetleyen Karaismailoğlu, hasar gören kesimleri çabucak muvakkat adına trafiğe açarak bölgenin herhangi birlikte ayrışık ihtiyacının karaca yolu ulaşımıyla da hızlıca gerçekleştirilmesini sağladıklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, yıkılan 33 m. uzunluğundaki Kumluca-2 Köprüsü'nün bulunmuş yer aldığı noktada nehir debisinin düşmesinden sonradan 12 saatlik çalışmayla 110 metrelik servis yolu nesir ettiklerini, elden arkası sıra da 40 m. uzunlukta açık oturum güreşçi köprüsü kurarak 24 Ağustos'ta yolu hizmete sunduklarını belirterek, o çağda en endamsız müddette devamlı alternatifleri ve köprüleri nesir edeceklerinin de sözünü verdiklerini söyledi.

"Kumluca-2 Köprüsü'nü hayli elan dobra standartlarda nesir ettik"

Selde bozma bulunan emektar köprünün namına alanda ulaşımı sağlayacak toy Kumluca-2 Köprüsü'nü hayli elan dobra standartlarda nesir ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, şöyleki bitmeme etti:

"Eski güreşçi köprüsü 33 metreyken toy köprümüzü 3 açıklıklı, 67 m. uzunluğunda, 13 m. denli projelendirdik. Önceki köprüye mucibince uzunluğunu 2 kıvrım artırdık, yüksekliğini 7 metreye çıkardık. Böylece birlikte elan baş döndürücü yağmur etkisiyle oluşabilecek menfi durumların önüne geçtik. Proje kapsamında başkaca 316 m. uzunlukta bağlanak yolu da nesir ettik ve kâffesi bunları 69 çağ kabil endamsız birlikte müddette tamamladık. Kumluca-2 Köprüsü ile il genelinde ulaşımı sağlayıcı yöntemler arasındaki Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa önünde kesintiye uğrayan ve muvakkat köprülerle organizasyon edilen ulaşımın akıcı akışı sağladık."

Bakan Karaismailoğlu, 10 Aralık'ta Bartın-Safranbolu yolu üstündeki toy Kavlakdibi Köprüsü'nü hizmete açacaklarını, bunun beraberinde Bartın-Safranbolu-Karabük-Kastamonu Ayrımı Yolu'ndaki Kirazlı-1, Kirazlı-2 köprüleri ile Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa yolundaki Kumluca-1 plan çalışmalarına da bitmeme ettiklerini, en endamsız vakitte onları da tamamlayıp hizmete sunacaklarını söyledi.

Selin arkası sıra alanda başlattıkları seferberlik ruhunun çaba kesmeden bitmeme ettiğini, 3 çağ önce, Sinop'ta Ayancık Terminal Köprüsü'nü hizmete açtıklarını, Türkeli-Çatalzeytin arası bağlantıyı sağlayıcı Çatalzeytin Köprüsü'nün namına yenisini de 52 çağ kabil üstün dereceli vakitte tamamlayarak 28 Ekim'de hizmete açtıklarını anımsatan Karaismailoğlu, bugün de Kumluca-2 Köprüsü'nü açtıklarını, 20 Aralık'ta Sinop Ayancık'ta Şevki Şentürk Köprüsü'nü ve 30 Aralık'ta da Kastamonu'da Azdavay Köprüsü'nü hizmete alacaklarını dile getirdi.

Karaismailoğlu, Türkiye'de meydana mevrut su taşkını felaketlerinin benzerlerinin Belçika, Hollanda, Lüksemburg, İsviçre ve Almanya'da da yaşandığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Almanya'da su taşkını felaketinin yaşandığı yerler levent boylu müddet balçıktan temizlenemedi. İçme suyu, çarpıcılık ve lağım döşemi kabil asliye mesail endamsız müddette çözüme kavuşamadı. Bölgede 200 bin isim günlerce elektriksiz kaldı. 40 haset fazla birlikte müddet içmece suyu problemi çözümsüz kaldı. Hiçbir ülkenin, biricik birlikte insanoğlunun güçlü hakeza acılarla sınanmasını istemeyiz. Her devir yer aldığı gibi, bu devletlere de arkadaş elimizi uzattık. Acılarını paylaştık. 'Türkiye iane düşüncesince herhangi birlikte sonsuz hazırdır.' dedik. Uluslararası dayanışmanın 'doğru' birlikte örneğini sergiledik.

Doğal afetler kâffesi dünyayı zılgıt ediyor, diyar ayrımı yapmıyor. O sebeple afetlere mücehhez olmak, kendimizi devamlı yetiştirmek zorundayız. 'Biz neyi akla yatkın yaptık, onlar neyi hata yaptı.' sanarak sorguladığımızda ise şurası gördük; kıyamet sonrası herhangi birlikte ayrışık proses yönetiminde eş olduğumuz sınama ve profesyonellik ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin değişmeyen kabul etme dair getirmiş yer aldığı hız."

"Vatandaşımız kıyamet sonrasında devletini cümle beraberinde ve yakınında hissetti"

Hükümet adına kâffesi büyüklenme ve kuruluşlarla, hususi sektörle, taharri memuru polis örgütlerle, kâffesi iyilikçi vatandaşlarla seferber olduklarını vurgulayan Karaismailoğlu, "Bir de 17 Ağustos'u, Düzce depremini hatırlayın… Bu başarıları elan ilkin yaşadığımız afetlerde fariza düzlük hükümetler gösteremediği düşüncesince yaşanmış bulunan acılar, ödenen bedeller hayli elan şişman olmuştu. Peki, o günlerle bugünler ortada ne ayırt var? Tabii ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve AK Parti farkı var. Bizim kavim sevdasından, Türkiye sevdasından bambaşka sevdamız yok. Biz göz boncuğu devir ideoloji siyaseti yapmadık. Biz fonksiyon düşüncesince yöntem yapıyoruz ki şehirlerimiz gelişsin, memleketimiz gelişsin, yurttaşlarımız geleceğe güven içinde bakabilsin." dedi.

Karaismailoğlu, bağımsız ideoloji siyaseti yapanların bu ülkeyi cümle uçuruma sürüklediğini, halkın suyu getirenle testiyi kıranları hayli dobra bildiğini, dü anlayış arasındaki farkı hayli dobra gördüğünü belirterek, "Vatandaşımız kıyamet sonrasında devletini cümle beraberinde ve yakınında hissetti." ifadesini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu ve beraberindekiler, elan sonradan açılışı kaynaklanan köprüyü inceledi.

Bakan Karaismailoğlu'na, Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ile gayrı ilgililer zevcelik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler