USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Gül Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Başkanlık girişinde dolaştığı zanaat sergisine ‘muhteşem' yorumunu yapan, şehirde meydana getirilen zamanı kazıları ‘çok cümbüş verici' kendisine nit

Bakan Gül Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti
18-10-2021 13:20

Bir paradigma ziyaret ve programlar düşüncesince kente mevrut Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, Bakan Gül'ü kapıda çiçeklerle karşılarken Bakan Gül, Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Giriş Salonu'nda ziyarete oluşturulan eş kursiyerlerin hazırladığı el emeği, cezaevi nuru eserlerin arazi almış olduğu sergiyi gezdi.

Başkan Büyükkılıç, Bakan Gül'e 150. Yılda 150 plan kapsamında intihap vaatlerinden bir tanesi bulunan E-38 mevhum pazarda arazi düzlük 25 el sanatı branşı ile mücehhez 185 nüsha eserin bulunmuş olduğu işporta karşı bilgiler verdi.

Bakan Gül, eserleri candan inceleyerek, “Muhteşem. El emeği, cezaevi nuru” yorumunu yaptı. Sergi gezisinin arkası sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve beraberindeki astronomi ile baş başa riyaset makamına geçti. Burada gerçekleşen ziyarette Başkan Büyükkılıç, Bakan Gül'e şehirde meydana getirilen ve yapılacak bulunan hizmetler ve planlar ile ait etraflıca bilim verdi. Bakan Gül'e ziyaretlerinden çevre teşekkürlerini ileterek laflarına başlamış bulunan Başkan Büyükkılıç, “Kayseri'mize herhangi nezdinde devir erbap çıkan, hakkıyla fiziksel namına Kayseri'mizde hepsi adli yapıların yenilendiğini paylaşarak, ister hükümetimize, ister sizlere, gerekse Kayseri'mizdeki öteki bakanlara, huzurlarınızda cumhurbaşkanımızın eğer olmazsa olmazı bulunan destekleriyle teşekkürname ediyoruz” dedi.

Büyükkılıç, şehrin kestirmece nezdinde buçuk milyonluk popülasyon potansiyeli bulunduğunu anlatım ederek, “Dolayısıyla bu nezdinde buçuk milyonluk nüfusumuzun nezdinde de hasiyet sektörü var. 8 yandaki il; şöyleki baktığımızda, Niğde'miz, Kırşehir'imiz, Nevşehir'imiz, Yozgat'ımız, Sivas'ımız, Malatya'mız, Kahramanmaraş'ımız, Adana'mız. Kayseri'mizin etrafını çevreleyen Kapadokya ile baş başa birbirinden ayrılmaz kavrayış içinde ayrıca Aksaray'ımızı üstelik içeri edecek durumdayız. Böyle nezdinde potansiyelimiz var” diye konuştu.

Büyükkılıç Kayseri'yi anlattı

Başkan Büyükkılıç, 6 bin salname tarihe erbap medeniyetlerin beşiği reşit Kadim Kent Kayseri'de Kapuzbaşı Şelaleri'nden, Koramaz Vadisi'ne, kesin korunması gereken, nice kuşun barınmasını sağlayıcı Sultan Sazlığı'ndan Kaniş Karum'a denli zamanı ve natür güzelliklerin arazi almış olduğu mekânları ve Bizans ve Roma devri ile Selçuklu'ya denli uzanan Kayseri Kalesi, Hunat Hatun Külliyesi, Hacı Kılıç Camii, ilkin tababet fakültesi namına anılan Gevher Nesibe Sultan Şifahanesi ve Roma Mezarı kabil zamanı eserleri anlattı. Kayseri'nin minimum iptidai medeniyetin farklı eserlerinin ferah ferah görülebileceği nezdinde şehir bulunduğunun altını çizen Büyükkılıç, şöyleki konuştu:

“Ortada biblo kabil aşırılmak çevre Abdulhamid Han hazretleri vaktiyle mamul bulunan dakika kulesiyle simgelenmiş nezdinde Kayseri'den lakırtı etmiş oluyoruz. Sizlerin de izleme etmiş olduğu ve herhangi nezdinde devir ölçüm etmiş olduğu kabil evcil ve ulusal anlayışın değerlerine erbap çıkacak duygusunun eğer olmazsa olmazı nezdinde şehirden lakırtı ediyoruz. Geçmiş dönemden bu yana düzenlenen nezdinde gelişme göstermesi bulunan hepsi şehremaneti başkanlarımıza farklı teşekkürname ederken, ölenlere yağmur dilerken, kılıç de bunları koruyarak, bu düzenlenen süreci geliştiren nezdinde yaklaşım içinde şehrimizi hâlâ dobra noktaya taşımaya çalışıyoruz. 5 adet üniversitemiz var, bin 600 adet uran merkezi var. 3 organize, 1 başıboş bölge, 1 teknoparkımız var. İnşallah toy organizelerimiz, Sayın Valimizle baş başa yaşama geçilecek halde çalışmalarımız lakırtı konusu.” Başkan Büyükkılıç'ın konuşmasının ardından, Bakan Gül ile misafirler Zenginlikler Şehri Kayseri'nin lansman videosunu izledi.

Daha sonradan Bakan Gül, hepsi Kayseri halkına sevgilerini, teşekkürlerini ve saygılarını ileterek, “Memduh Bey siyasal yaşamımızda aşırı görmüş geçirmiş isimlerimizdendir. Duruşuyla, siyasal ahlakıyla herhangi nezdinde devir sağlam reşit nezdinde şahsiyetimiz, büyüğümüz, Kayseri'nin altın evlatlarındandır. Bu duruşunu da gine Büyükşehir Belediyesi'nde şehrimize işlev ederek sürdürmektedir. Tüm bu hizmetlerde başarılar diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'ye hususi hevesi ve yakınlığı bulunduğunu vurgulan Gül, laflarını şöyleki sürdürdü;

“Bu çerçevede herhangi nezdinde devir evcil yönetimlerin ne gereksinimi var ise hükümetimiz de dayanak noktası olmuştur, olmaya bitmeme edecektir. Hem merkezi, hem evcil hizmetleri sürdürmeye bitmeme edeceğiz. Kayseri'de olmaktan duyduğum mutluluğu anlatım geçirmek istiyorum. Belediyecilikte, evcil yönetimlerde başarılar diliyorum. Tabi seçimlerden sonradan eksiksiz Kayseri'nin şehremaneti reisi namına fırka ayrımı yapmaksızın, bizim siyasal ahlakımız, anlayışımız budur, herhangi nezdinde yere hizmeti götürüyorsunuz. Tüm Kayseri'ye esenleme ve hürmetlerimi sunuyorum.”
Başkan Büyükkılıç, ziyaret anısına Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e Kültepe Kaniş Karum'dan çıkarılan 6 bin sene ilkin çek, senet, ticari ve toplumsal anlaşmaların yapıldığını yayınlayan tabletlerin replikasını armağan etti.

Başkan Büyükkılıç, 24 bin yöresinde tablet çıktığını, halen kazıların bitmeme ettiğini belirterek, bu kapsamda müzenin de hazırlığını yaptıklarını, Kayseri'yi müzeler şehri biçimine iletmek düşüncesince çalışmaların süreceğini anlatırken, Bakan Gül de bu emek harcamaları “Çok altın ve coşku verici” diye nitelendirdi. Ziyaret böylelikle Bakan Gül, günün ağıt ve önemine binaen önsezi ve düşüncelerini yazdığı Büyükşehir Belediyesi ziyaretçi defterini imzaladı.

Bakan Gül'e, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Atçı Nergis, AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın ile öteki ilgililer zevcelik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler