USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bakan Ersoy: Türkiye destinasyon düğünleri dalında da ehemmiyetli ortak piyasa durumuna geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin arsıulusal kurultay ve derinti etkinliklerinin beraberinde destinasyon düğünleri dalında da sonuç zamanlarda tesirini artırarak ehemmiyetli müşterek alışveriş biçimine geldiğini söyledi.

Bakan Ersoy: Türkiye destinasyon düğünleri dalında da ehemmiyetli ortak piyasa durumuna geldi
21-11-2021 22:15
Antalya

Bakan Ersoy, Antalya'da birlikte otelde planlı Uluslararası Toplantı ve Düğün Turizmi Forumu'nun (International MICE & Wedding Forum-IMWF'2021) kapanış galasında, gezim olgusunun çabucak birlikte tane birlikte amaca fariza fail ve hudutlu yıllarda meydana gelen birlikte aktiflik olmaktan baş döndürücü öteye geçtiğini vurguladı.

Farklı yaklaşım ve beklentilerle gerçekleşen arsıulusal insanoğlu hareketinin rotalarına bakılınca Türkiye isminin öne çıktığını kıvançla gördüklerini dile getiren Ersoy, "Ülkemiz, arsıulusal MICE sahasının önder ülkelerinden bir tanesi konumunda. Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği istatistiklerinde İstanbul, arsıulusal kongre, güruh ve etkinliklere ev sahipliği önleyen dünyanın evvel 10 destinasyonu ortada toprak almış, kılavuz şehirlerden biri." dedi.

İstanbul'un 2011'de 500'den birlikte tomar ferdin katılmış olduğu kongrelere ev sahipliği önleyen kentler ortada evren birincisi bulunduğunu hatırlatan Ersoy, plan ve yatırımlarla İstanbul'u gene bu bölgede doruk yarışının stabil birlikte parçası durumuna getireceklerini anlatım etti.

Tek birlikte maksata odaklanmadıklarını aktaran Ersoy, "Ülkemizin potansiyeli bunun baş döndürücü üstünde olanaklar sunmakta. Türkiye arsıulusal kongre, toplantı, insentive (özendirme-teşvik) etkinliklerinin birlikte destinasyon düğünleri dalında da sonuç yıllarda topu topu dünyada tesirini artırarak ehemmiyetli birlikte alışveriş durumuna geldi." sanarak konuştu.

"Dünyanın dernek evi Türkiye"

Ersoy, destinasyon düğünleri pazarının global ölçekte kısaca 300 bilyon dolar kütlesi bulunduğunu ve bu rakamın evren çapında planlı topu topu dernek organizasyonlarının yüzdelik 25'ine mukabele ettiğine ayraç ederek şöyleki bitmeme etti:

"Her 4 düğünden bir tanesi destinasyon düğünü yerine gerçekleşiyor. Böyle birlikte oranın üzerine, pazarın rastgele sene yüzdelik 10 oranında yetiştiği öngörüsünü de eklediğimizde bu sektörün taşımış olduğu koskoca potansiyeli baş döndürücü açık birlikte biçimde görebiliyoruz. Burada da bitmiyor. Balayı ile duygusal yolculuk yerine öne çıkan dinlence bölgeyi de 2019 bakımından 12 bilyon dolara erişmiş durumda."

Bir dernek organizasyonunun eş başı, günce minimum 500-600 dolar gider hacmine cemaat bulunduğunu kaydeden Ersoy, bu düğünlerin topu topu dünyada en spesifik ve alıntı gücü faziletli gezim bölgeyi yerine onama edildiğini belirtti.

Türkiye'de rastgele yıl, şişman denilebilecek 500'den birlikte tomar destinasyon düğünü gerçekleştiğini aktaran Ersoy, "İstanbul ve Antalya ilkin edinmek kadar Bodrum, Kapadokya ve İzmir müdahale nice gezim bölgemiz, dünyanın eksiksiz bölgelerinden mevrut çiftlerin organizasyonlarına ev sahipliği yapmakta. Türkiye'nin, dernek davetleri zımnında en baş döndürücü misafir ağırladığı devletlere baktığımızda mahsus birlikte bölgenin değil dünyanın dernek evi konumunda olduğumuzu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"V tipi yükselişte sakıncasız gezim şehadetname programımız baş döndürücü ehemmiyetli birlikte paya sahip"

Türkiye'de rastgele sene kısaca 25 Hint düğünü düzenlendiğini ve 3 ve ya 4 devir devam eden bu düğünlerin faziletli birlikte etkiye cemaat bulunduğunu tamlayan Ersoy, Türkiye'de Ocak 2022 devri düşüncesince doğrulanmış edilen Hint düğünleri ve destinasyon düğünlerinin sayısının enine boyuna birlikte tomar bulunduğunu bildirdi.

Toplantı ve dernek destinasyonu sahasının çöküntü zamanında en aceleci küçülen, ayrıca eğleşme noktasına mevrut birlikte kol bulunmasına rağmen, normalleşme sonra sektörde istem artışı yaşandığına dikkati çekici Ersoy, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Taleplere bu istisnai zamanın gereklerince yanıt verebilmek, konfor ve hürriyet imkanlarını hıfzıssıhha ve keyif güvenliğiyle sunabilmek baş döndürücü önemli. Türkiye'nin turizm, davet, dernek ve organizasyonlar düşüncesince önder destinasyonlardan bir tanesi olmasında ve 'V' tipi yükselişinde sakıncasız gezim şehadetname programımız baş döndürücü ehemmiyetli birlikte paya sahip. Söz konusu onaylama programımız kapsamında, gezim hareketinin rastgele adımında baş döndürücü şümullü teftiş ve uygulamaları yaşama geçirdik. Etkinlik merkezlerine müteveccih onaylama kriterleri de müstahzar ve sonuç adım disiplinli birlikte biçimde uygulanmıştır. Dünyadaki en değerli örneklerden bir tanesi bulunan onaylama programımız, gerçekleşen arsıulusal MICE ve dernek etkinliklerine katılımın artmasında ve misafirlerin güvenliğinin sağlanmasında baş döndürücü ağır birlikte etken."

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı içerisinde çabucak destinasyon düğünleri dalında çalışkanlık yayınlayan hususi birlikte büro oluşturulduğuna yer veren Ersoy, bu ekibin dernek konferanslarına ve forumlara katıldığını, lansman gezileri örgütlü ederek dünyanın rastgele yanından dernek planlamacılarına türlü lokasyonları tanıtıp aktiflik alanları kendisince bilgelik verdiğini kaydetti.

Konuşmaların arkası esna International MICE & Wedding Forum Yönetici Ortağı Necip Fuat Ersoy kabilinden Bakan Ersoy'a onurluk arz edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler