USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Ersoy: Turizmde 2021 yılı hedeflerinin adına çıktık

Bakan Ersoy, "​​​​Hem 'Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı kalburüstü müşterek biçimde uygulayarak aynı zamanda diyar haricinde akla yatkın lansman adımlarını atarak turizmde 2021 yılı hedeflerinin hesabına çıktık." dedi.

Bakan Ersoy: Turizmde 2021 yılı hedeflerinin adına çıktık
09-02-2022 20:16
İstanbul

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin tanıtımı düşüncesince meydana gelen emek harcamaları ve bu yılın turizm hedeflerini değerlendirdi.

Dünya turizm profesyonellerini ve tatil tüketicilerini 25'inci kat İstanbul'da nezdinde araya getiren Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) başladı.

İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılışta mütekellim Ersoy, EMİTT'in turizm sektörüne toptan ölçekte taraf sağlayan ehemmiyetli nezdinde düzenleme bulunduğunu söyledi.

Türkiye turizminin çetince sabık 2020 yılının arkası sıra 2021 senesinde muştulu nezdinde ivme yakaladığına dikkati çekici Ersoy, şunları kaydetti:

"​​​​Hem eski sene yaşama sabık 'Güvenli Turizm Sertifika Programı'nı kıymetli nezdinde biçimde uygulayarak bununla beraberinde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın (TGA) koordinasyonunda dünya haricinde akıllıcasına lansman adımlarını atarak, turizmde 2021 yılı hedeflerinin hesabına çıktık. Bu başarıyı rakamlarla değerlendirirsek, 2021 senesinde nezdinde eski yıla kıyasla yüzdelik 88'lik artışla yekûn 30 milyon 38 bin ziyaretçi ağırladık ve 30 milyon ruh bilimsel sınırının hesabına çıkmak olduk. 2021 senesinde turizm gelirimiz ise gene nezdinde eski yıla kıyasla yüzdelik 103 artışla yekûn 24,5 bilyon dolara başarmış oldu."

Ersoy, 2022'de TGA'nın koordinasyonunda Orta Avrupa, İngiltere, Baltık ülkeleri, Körfez devletleri ve ABD'den gezgin profillerine müteveccih hususi tanıtımlar gerçekleştireceklerini aktararak, "Bu sene 21 ülkede televizyon, 86 ülkede dijital, 15 ülkede 200'ün üstünde matbu yayında reklam kampanyalarımız bitmeme edecek. En az 60 ülkeden matbuat mensubu, tatmin lideri ve tur operatörünü vatanımızda ağırlayarak PR faaliyetlerimize de himmet vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu yılın önce 40 günce sayıları incelediğinde günce uç verilerinin sabık yılın 2 katından nezdinde tomar olduğuna ayraç fail Ersoy, 2022 düşüncesince hedeflenen 35 bilyon dolar hedefini hâlâ da fevk çekmek gerektiğine aksan yaptı.

"İstanbul'un dünyaca adlı sanlı gastronomi şehri olabilmesi aşırı önemli"

Bakan Ersoy, İstanbul'un Yeni Havalimanı ve Galataport ile müstevli sonrası aceleci gezgin artışı düşüncesince gerekseme mahsus arsıulusal muvasala altyapısının en iyisine eş bulunduğunu belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Eşsiz nezdinde turizm merkezi bulunan İstanbul'un dünyaya hoppadak doğası ve coğrafyasıyla değil eş yer aldığı zamanı değerler, kazı bilimsel eserler, tescilli binalar ve firez varlıklarıyla tanıtılması bizim düşüncesince şişman ehemmiyet bildirme etmektedir. Bu çerçevede, turizmin en ek giranbaha yönlerinden birisi bulunan firez ve söyleme sahasından mimariye, edebiyata, resimden müziğe, tasarımdan tiyatroya nice değişik disiplini nezdinde araya getiren, binlerce domestik ve ecnebi artist ile eserini topluluğun değme kesiminden insanımızla buluşturduğumuz Uluslararası Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin ilkini de gene sabık sene gerçekleştirdik. 2 bin 800'den nezdinde tomar artist ve 7,8 milyon ziyaretçi ile Türkiye'nin en şişman firez ve söyleme etkinliği bulunan festivalin ikincisini 28 Mayıs-12 Haziran tarihlerinde aşırı hâlâ şişman nezdinde arsıulusal katılımla gerçekleştireceğiz. İstanbul'un dünyaca adlı sanlı nezdinde gastronomi şehri olabilmesi de bizim açımızdan aşırı önemli. Bu amaçla TGA aşırı dip çalışıyor. İnşallah mayıs kocaoğlan bakımından ehemmiyetli kazanımlar elde edeceğiz."

EMİTT Fuarı'nın dünyanın önde mevrut turizm temsilcilerini bire nezdinde bina altında buluşturmasının Türkiye düşüncesince şişman kazanım bulunduğunu anlatım fail Ersoy, sakıncasız turizm terimini uygularken nezdinde taraftan da bu algılama dünkü nezdinde ebat vermek düşüncesince çalıştıklarının altını çizdi.

Salgın devrinde yaşama geçirilen "Güvenli Turizm Sertifikası"nı "Güvenli ve Yeşil Turizm Sertifikası" namına ikinci nezdinde evreye taşıdıklarını da tamlayan Ersoy, dalında velayet onama edilen akredite firmalarından Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (Global Sustainable Tourism Council) ile barışma imzaladıklarını ve bunu hepsi dünyaya duyurdukları bilgisini paylaştı.

"Güvenli Turizm Sertifikası ile kusursuz nezdinde projeye imza atıldı"

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, EMİTT Fuarı'nın Türkiye'nin ve İstanbul'un turizmine hayır ve kademli olmasını dileyerek başladığı laflarını şu biçimde sürdürdü:

"2019 senesinde İstanbul namına turizmde kusursuz nezdinde rakama ulaştık. Ancak 2020 senesinde başlamış bulunan salgınla bu arada halis muhlis dünyada ilkin üretim, tedarik, lojistik, bildiğimiz, bilmediğimiz değme bölgede değme bilinçlilik değişti. Bakanımızın piyasanın içerisinden mevrut olması, arsıulusal turizmle ilişik rekabetin ne işe yaradığını aşırı güzel bilmesi ve salgınla mücadelede devletimiz, milletimiz ve halis muhlis afiyet çalışanlarımızın kahramanlığı bizlere hakeza nezdinde vakfe getirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Güvenli Turizm Sertifikası isminde kusursuz nezdinde projeye imza attı."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 2019'da İstanbul'un 15 milyon turiste ev sahipliği yaptığına ayraç ederek, müstevli sonrası çağda bu rakamın aşılması düşüncesince uğraş edilmesi icap ettiğini dile getirdi.

Kültür Turizm Bakanlığı'nın Türkiye'nin lansman ve pazarlaması düşüncesince levent boylu senelerdir ehemmiyetli icraat yaptığına aksan karşılayıcı İmamoğlu, "Özellikle İstanbul Turizm Platformu'nu ihdas etmek ve halis muhlis paydaşlarla nezdinde arada beyin birliği, düşün donanması ortaya ayırmak ve turizme yardım ağırlama dair hepimiz ne yapabiliriz göz açısıyla bu sürecin mücadelesine hararetli düzen nezdinde hissedar olmayı önemsedik, önemsemeye bitmeme ediyoruz." diyerek konuştu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır ise EMİTT'in Türkiye'nin tanıtımına ve turizm sektörüne görev sağlayan dünyanın şişman fuarlarından birisi olduğuna dikkati çekerek, turizmde müstevli önceleri sayılara ulaşmanın önemini vurguladı.

Çorabatır, Kovid-19 salgını devrinde turizm sektörünü iç pazarın desteklediğinin altını çizerek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"2022'de aut pazarların devreye girmesinden çevre iç sektöre ayrılan kontenjanlarımıza ve fiyatlarımıza lütfen özen edelim. Rakiplerimiz İspanya, Fransa ve Almanya'da iç piyasa hareketleri bizlerden aşırı hâlâ nezdinde tomar seyrediyor. Turizm nezdinde görev sektörüdür ve görev alanının önümüzdeki zamanlarda en şişman problemi insanoğlu deposu olacaktır. Geçtiğimiz sene böylecene Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı beraberce nezdinde plan gerçekleştirdi. Bu plan kapsamında iş güvenceli ve anahtar eğitimi ağırlıklı görgü bilimi bilimi verilmeye başlandı. Pilot plan namına İstanbul'da bunun imzasını attık. Bu dayanıklı çağda etkin turizm personellerimize ve profesyonellerimize özveren faaliyetlerinden çevre teşekkürname ediyorum."

Açılışta ayrıca, EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın, Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin ve Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur musahabe yaptı.

Açılış konuşmalarının arkası sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz ve beraberindekiler fuarı dolaşarak yetkililerden bilim aldı.

Bakan Ersoy, Bodrum, Çanakkale, Midyat, Marmaris, Hatay ve Aksaray'ın da aralarında bulunmuş yer aldığı stantları görüşme ederek dernekevi gösterileri takip etti ve fuarın ziyaretçileriyle hatırat fotoğrafı çektirdi.

EMİTT hakkında

Hyve Group kabilinden düzenleme edilen EMİTT, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları'nın kurumsal sponsorluğunda, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında gerçekleştiriliyor.

Bu sene 25'incisi planlı fuar, Rusya, Malta, Bulgaristan, Şeyşeller, Sırbistan, Kosova, Pakistan, Ürdün, KKTC, Filistin, Azerbaycan, Güney Afrika, Makedonya, Bosna Hersek kazanmak kıl payı 14 ülkeye ev sahipliği yapıyor.

Detaylı bilgilere "www.emittistanbul.com" adresinden ulaşılabilen fuar 12 Şubat'a derece bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler