USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde aşırı ağır artma öngörüyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Özellikle Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde aşırı ciddi, çabuk birlikte artım öngörüyoruz. Gelen turistler güzeşte seneki önceki aylarla kıyaslanamayacak derece yüksek." dedi.

Bakan Ersoy: Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde aşırı ağır artma öngörüyoruz
22-04-2022 16:42
Rize

Ersoy, türlü temaslarda mevcut olmak neredeyse geldiği Rize'de Valiliği görüşme etti, Vali Kemal Çeber'den bilim aldı.

Rize Kalesi düşüncesince meydana getirilen bin merdivenlik piyade alternatifini inceleyici Ersoy, kaleyi dolaşarak yetkililerle görüştü.

AK Parti İl Başkanlığını da görüşme fail Ersoy, yayan Rize Belediye Başkanlığına geçti. Ersoy, burada şehrin gezim ve firez yatırımlarıyla ait toplantıya katıldı.

Toplantı ondan sonra değerlendirmelerde mevcut Ersoy, Rize'de gezim merkezi duyuru edilen üç ehemmiyetli derece bulunduğunu söyledi.

Kuspa, Senoz ve Andon dalında gezim merkezi planlaması yapılacağını tamlayan Ersoy, planların Bakanlık aracılığıyla gerçekleştirileceğini dile getirdi. Ersoy, Denizcilik Müzesi yapmayı planladıklarını, buna finansal dayanak sağlanacağını kaydetti.

Rize'nin yaylalar açısından kendisini aşırı dobra koruduğuna ayraç fail Ersoy, "Yaylalar amme arazilerinin aşırı bulunduğu yerler. Doğasını korumuş olmanın özelliğiyle, doğası ile ahenkli projelerle turizmden şimdi aşırı hisse edinmeyi adalet fail müşterek şehrimiz. Kültür merkezi eksiği var. Bununla ait de müşterek plan yapacağız. Oluşturulan bölgeye dayanak vereceğiz. Bütün bunları 1 sene bünyesinde bitirmeyi planlıyoruz." sanarak konuştu.

Salgın periyodunun peşi sıra gezim gelirleri ve gezmen sayısında aceleci V çıkışları (hızlı düşüşün peşi sıra aceleci gezim artışı) olacağına yer veren Ersoy, "Geçen sene önce V çıkışı gerçekleştirdik. Bu sene de aceleci çıkışlar bitmeme edecek Türkiye genelinde. Özellikle Körfez ülkelerinden mevrut turistlerde aşırı ciddi, aceleci müşterek artma öngörüyoruz. Gelen turistler güzeşte seneki önce aylarla kıyaslanamayacak denli yüksek. Uçak taleplerini görüyoruz. Çok müşterek tomar sayıda hem charter hem tarifeli kere aracısız diyar dışından talepler var." ifadelerini kullandı.

Rize'nin, mayısta açılması planlanan havalimanıyla şansının faziletli bulunduğunu tamlayan Ersoy, "Birçok istem bu noktaya yönlendirilecek. Estetik olarak, yarışlık adına güzel. Artvin ve Rize'nin ortasında. Doğru müşterek konumlamayla yapıldığı düşüncesince gezinsel manada aşırı müşterek tomar ayırtma alacağını, sayılarda ağırbaşlı artma olacağını öngörüyorum." dedi.

"Pandemiden sonradan huy ve kepez turizminin popülaritesi arttı"

Doğu Karadeniz'e alakanın arttığına ayraç fail Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Pandemiden sonradan huy ve kepez turizminin popülaritesi arttı. Rize'nin kendine başmaklık heliski faaliyeti var. Heliskiye makul envestisman nite yapılabilir, ona da beslemek istiyoruz. Çünkü hayattaki mahdut heliski bölgelerinden biri. Hatta önce 5 zarfında en iyilerden birisi adına ikrar ediliyor. O gözle bakıp bölgenin o potansiyelini kıymetlendirmek istiyoruz. Trabzon ve gün batısı kısmına layıkıyla şimdi az gezmen alıyordu. Havalimanıyla baş başa bu tarafa akıllıcasına sıklık düşüncesince müşterek düzentileme yapacağız. Rize'nin en şişman şansı doğasının nice noktada mahfuz olması. Korunmuş bulunan doğaya makul projelendirmelerle baş başa süreci bitmeme yol açmak istiyoruz. Bu sene ağırbaşlı müşterek artma göreceksiniz. Özellikle Rize'ye mevrut gezmen sayısında yüzdelik 100'lük müşterek çoğalma öngörüyoruz."

Ersoy, ski turizmi düşüncesince alanda düzentileme yürüteceklerini anlatarak, "Karın kalma süresi derinliğine bölgede. İkincisi, havalimanıyla baş başa ski sahasına iktiran etmek aşırı hafif bir duruma geldi. Potansiyel aşırı yüksek. Bölgenin rakımı ve rahim kalma süresinin derinliğine olması esasta bizim ve hususi bölüm düşüncesince envestisman yapılabilir müşterek hasiyet sunma ediyor. Bütün bunları birleştirdiğimizde hususi sektörden de yatırımcı bulabileceğimize inanıyorum. Doğru noktayı belirleme edebilirsek hızı müşterek biçimde akıbet alacağımızı düşünüyorum." sanarak konuştu.

Bölgede doğaya ahenkli tesislilerin hizmete alınmasıyla ziyaretçi sayısının artacağını dile getiren Ersoy, mayısta alanda açıktan tetkik yapacağını söyledi.

Yaylaları birbirine bağlayan Yeşil Yol'a da yer veren Ersoy, bunun mükemmel anlamıyla doğaya makul adına tamamlandığında turizme şimdi şişman yardım sağlayacağına ayraç etti. Bakan Ersoy, "Turizm ektiğinizi biçebileceğiniz müşterek sektör. Ancak ehemmiyetli bulunan doğayla ahenkli planların ön planda olması gerekiyor. Yoğunluğun değil ihtiyaca makul müşterek biçimde çevreyi esirgeyici projelerle desteklenmesi lazım. Karadeniz'in en şişman ayrıcalığı bu. Yeşiliyle ön planda bulunan müşterek bölgemiz. Ulaşım problemi çözüldüğünde Yeşil Yol ile baş başa ikisi birbiriyle örtüşecektir. Sadece beş altı alanda doğaya ahenkli gezim alanlarının projelerini gerçekleştirebilirsek Rize, Karadeniz zarfında çekicilik noktası durumuna gelir." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler