USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Dönmez'den enerjide bağımsızlık vurgusu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, akıbet çağda dünyada yaşanmış olan enerji darboğazının “Daha aşkın yerli, şimdi aşkın yenilebilir” ilkesiyle yürüttükleri politikaların Türkiye düşüncesince dirimlik ciddiyete eş bulunduğunun birlikte kere şimdi kanıtlan

Bakan Dönmez'den enerjide bağımsızlık vurgusu
28-04-2022 01:16

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Nallıhan İlçe Başkanlığının rastgele sene düzenlemiş olduğu anadan görme iftar vakti vakti programında madenciler ve Nallıhanlılar ile birlikte araya geldi. İftar programına Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, AK Parti Milletvekili Nevzat Ceylan ve AK Parti Nallıhan İlçe Başkanı Ertunç Güngör de katıldı.

Bakan Dönmez burada icra ettiği konuşmasında, Çayırhan'ın enerji bağımsızlığı düşüncesince ehemmiyetli birlikte arazi olduğuna vurgu yaparak, “Çayırhan Termik Santrali 620 megavat müesses kuvvetiyle ülkemizin en iri santrallerinden birisi. Yerli kömür santrallerimiz içinde de en iri 6'ncı santralimiz. Maden tarafında bin 568, santralde ise 736 iktisap buyurmak az daha toplamda 2 bin 304 çalışanımız burada geceli gündüzlü iş veriyor” dedi.
Öz kaynaklarından meydana getirilen cazibe üretimiyle enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasını ele alarak Çayırhan'ı ayraç fail Bakan Dönmez, “'Bağımsız Enerji, Güçlü Türkiye' hedefimize böylecene elan da yaklaşmış olacağız” sanarak konuştu.

“Çayırhan özelleştirilse fark etkin arkadaşlarımızın hakkını, hukukunu korumaya bitmeme edeceğiz”

Bakan Dönmez, 2 sene geçmiş sözleşmenin biterek işletmenin devralındığını hatırlatarak, “O devir gene buraya gelip size uydurma vermiştik. Hiç kimseyi kıygın etmeyeceğiz. Aynı doğruluk ve hukuku her neyse koruyacağız demiştik. Şimdi de bundan sonrası düşüncesince bunu bariz birlikte halde anlatım buyurmak istiyorum. Burası özelleştirilse fark etkin arkadaşlarımızın hakkını, hukukunu korumaya bitmeme edeceğiz. Kimse iptila etmesin Çayırhan bizlere emanet” ifadelerini kullandı.

Çayırhan'da sadece cazibe istihsal tesisi olmadığına dikkati çekici Bakan Dönmez, “Ayrıca arazi altı kömür işletmemizle de santralimizin gerekseme duyduğu deposu gene bu bölgeden karşılıyoruz. Bu ne buyurmak oluyor? Bölgemiz düşüncesince elan çok yatırım, elan çok istihdam ve elan çok dirimlik kapısı demek” dedi.

“Enerji bağımsızlığımız yapılmaksızın ekonomide, diplomaside ve düzenlilik meselelerinde bağımsız adımlar atmamız beklenen değil”

Son devirde dünyada yaşanmış bulunan enerji darboğazının “Daha çok yerli, elan çok yenilebilir” ilkesiyle yürüttükleri politikaların Türkiye düşüncesince dirimlik ciddiyete ehil bulunduğunun birlikte el elan kanıtlandığını tamlayan Dönmez, “Enerji bağımsızlığımız yapılmaksızın ekonomide, diplomaside ve düzenlilik meselelerinde bağımsız adımlar atmamız beklenen değil” sanarak konuştu.

“Projelerimize bariyer olmaya etkin ismi neymiş çevreci birtakımı gruplar, nerede bu projeleri imar yapmak istersek karşımıza çıkıyor, bariyer olmaya çalışıyor”

Enerjide birlikte ülkeye ve ya birlikte kaynağa ilişkin olmanın ülkenin öz menfaatlerinden edim özgülemek anlamına geldiğini kail Dönmez, şu halde bitmeme etti:

“Bizler ne Türkiye'nin evcil kaynaklarından vazgeçeriz ne de ülkemizin ulusal menfaatlerinden. O sebeple Çayırhan kadar evcil kaynaklarımızdan cazibe üretimi karşılayıcı santrallerimiz, bizim adeta düzenlilik sigortamız. Ama bu planlara bariyer olmaya etkin ismi neymiş çevreci birtakımı gruplar, nerede bu projeleri imar yapmak istersek karşımıza çıkıyor, bariyer olmaya çalışıyor. Onların gerisinde ne güçlerin ne örgütlerin bulunduğunun da farkındayız. Birçoğu diyar dışından kumandalı, kontrollü örgütler. Dışarıda ne fırtınalar koparsa kopsun, pınar bizim oldukça, pınar bizlerden enine boyuna tığ yolumuza emniyetli adımlarla ilerleyeceğiz Allah'ın izniyle.”

“Ziyaretin yapıldığı 23 Nisan haset evde devir boyu elektrikler kullanılıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz borcundan çevre 4 aydır elektriklerinin çökelek bulunduğunu tez etmiş olduğu birlikte evi görüşme ettiğini hatırlatan Dönmez, “Biz de gerçekleri belgeleriyle yayınladık. Evin elektrikleri borcundan çevre çökelek dediler. Sadece 5 devir o da 31 Mart-5 Nisan ortada çökelek kaldı. Daha sonraları satmaca ödemesi yapılmış, elektriği kullanmaya bitmeme etmişler. Ziyaretin yapıldığı 23 Nisan haset ise evde devir boyu elektrikler kullanılıyor. Hiçbir başağrısı yok. Biz bunu kurnaz sayaçtan arama ettik” dedi.

“Bu evde elektrikler namevcut buyurmak düşüncesince görüşme saati elektrikleri bazıları tarafından kesmişler”

Kılıçdaroğlu'nun görüşme saati bulunan 18.18 ile 21.31 ortada birilerinin elektriği kestiğini korumak için çaba sarfeden Bakan Dönmez, “Dağıtım şirketine sorduk nelerdir bu kaynağın kesintisi dedik. Bizden kaynaklı birlikte aralık değil dediler. Düşünebiliyor musunuz bu evde elektrikler namevcut buyurmak düşüncesince görüşme saati elektrikleri bazıları tarafından kesmişler.
Bunların hepsinin kaydını yayınladık. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin doğrudan peşi sıra sayaç 21.31 yakınlarında bölük cazibe kullanımına kalmış olduğu yerden bitmeme etmiş. Bunu da gene kurnaz sayaçtaki bilgilerden aldık.
Herkes ne derse desin, ki neyi söylerse söylersin tığ rastgele devir doğruları söyleyeceğiz. Biz rastgele devir Hakk'ın ve hakikatin tarafında arazi almaya bitmeme edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

İftar programı, Güngör ve Ontaş'ın Bakan Dönmez'e bağış sunma etmesi ile sonuç buldu.

Mustafa Cenik - Hakan Karaduman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler