USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Dönmez: "Karadeniz gazını 2023’e yetiştirmek düşüncesince çalışıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını 2023'e yetiştirmek düşüncesince ekiplerin iri ortak gayretle sahada çalıştıklarını belirterek, “Yavuz'un göreve başlamasıyla sonunda 3 gemimiz de ayrımsız anda Karadeniz'de çalışmaya başladı" dedi.

Bakan Dönmez:
22-04-2022 23:35

Bir kol ziyaretler düşüncesince dede ocağı Bilecik'e mevrut Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vilayet kabilinden Konak Restoran'da dizgi edilen iftar zamanı vakti programına katıldı. Ramazan'ın içsel havasını ağababa toprağında olmaktan şişman ortak sevinme duyduğunu özetleyen Bakan Dönmez, "Bilecik biz düşüncesince ortak şehirden, ortak arazi parçasından baş döndürücü elan mavera ortak yer. Her insanoğlu zat memleketinin toprağından mevcut olur, hamur harcını ve karakteri o toprağa mucibince yoğurulur. Bizlerin şahsiyeti ve kimliği de Bilecik'in yiğit ve şehitler kanıyla boyanmış toprağıyla şekillendi. Ertuğrul Gazi'nin, Şeyh Edebali'nin, Osman Gazi'nin, Hayme Ana'nın ve birçok alperenlerin Osmanlı'nın ruhuna üflediği acıma ve doğruluk çınarları bu topraklardan köken salarak 3 cihana yayıldı. Kuruluşun şehri Bilecik, Osmanlı'nın en güç senelerde eş bulunduğu bu içsel usul sebebiyle kurtuluşun, baştan dirilişin bayrak şehirlerin bir tanesi oldu. Bizler bu topraklarda mevcut oldukça; irfanı, ufku ve aydın kişiliğiyle ortak milletin canlanma tohumlarını atan ecdadın mutlu varisleri olmaya bitmeme edeceğiz. Bizler bu topraklarda mevcut enikonu bizi kılıç karşıcı bu esans tek devir silinmeyecek" dedi.

"Bilecik'e sonuç 20 yılda tahminî 20 milyarlık envestisman yaptık"

Bakan Dönmez açıklamasının devamında, Son 20 yılda Türkiye'nin gelişigüzel ortak köşesinde dev bütçeli yatırımları yaşama geçirdiklerini anlatarak, "Bilecik'imizde de sonuç yıllarda bu manada şişman ortak çabukluk yaşanıyor. Sağlık, ulaştırma, eğitim, erke ilkin peyda etmek neredeyse şehrimiz bedel bölgede şişman ortak hareket ve değiş yaşanıyor. Yapılan yatırımları önemsiz ifşa etmek talip ortak toplantı var. Bunları biliyoruz. Ancak milletimiz de gerçekleri görüyor. Bilecik'in 20 yıl, 30 sene geçmiş durumunu hatırladığımızda nereden nereye geldiğimizi elan güzel görüyoruz. Bilecik'e sonuç 20 yılda tahminî 20 milyarlık envestisman yaptık. Hızlı trenle şehrimizi İstanbul ve Ankara'ya bağladık. Duble metodlar ve tünellerle, Bilecik'i gayrı şehirlere çabuk ve konforlu ortak erişim ağıyla bağladık. Bilecik Bozüyük Lojistik Merkez Projesi 2022 envestisman planına karışma edildi. Merkezin tamamlanmasıyla, fabrikalara kabak husus teminiyle, kenarlı maddelerin taşınmasını kolaylaşacak. Bilecik ehemmiyetli ortak geri hizmet merkezi durumuna gelecek. Şeyh Edebali Üniversitesi'ni 2007 senesinde kurduk. Yaklaşık 16 bin öğrencimiz burada görgü bilimi bilimi görüyor. Yeni okullar ve çaylaklık merkezleri düz yazı ettik. TOKİ'nin meydana getirdiği toy yerleşme yerleriyle yurttaşlarımıza akla yatkın değerli ikametgâh olanağı sunduk. Bilecik'in bayındır olması için, canlandırma olması düşüncesince şişman ortak seferberlik başlattık" ifadelerine arsa verdi.

"2022-2026 envestisman zamanında İnhisar'ı ve Yenipazar'ı doğalgaz envestisman programına aldık"

2002 senesinde Bilecik'e hoppadak 1,1 milyon TL'lik envestisman yapıldığını kail Bakan Dönmez, "2021 senesinde Bilecik'e 508,8 milyon TL'lik ortak envestisman yaptık. Aradaki koskoca farkı görüyorsunuz. Son 19 yılda ise toplamda 1,75 bilyon TL'lik envestisman yaptık. 2006 senesinde Bilecik'i katıksız gazla buluşturduk. Bozüyük, Dodurga, Gölpazarı, Merkez, Osmaneli, Pazaryeri ve Söğüt'te halihazırda yurttaşlarımız katıksız gaz kullanıyor. İnhisar ve Yenipazarlı hemşehrilerimize de buradan beşaret özgülemek istiyorum. 2022-2026 envestisman zamanında İnhisar'ı ve Yenipazar'ı envestisman programına aldık. İnşallah kabil bulunan en endamsız müddette bu dü ilçemizi de katıksız gazla buluşturacağız" dedi.

"Karadeniz gazını 2023'e yetiştirmek düşüncesince ekiplerimiz şişman ortak gayretle sahada çalışmaya bitmeme ediyor"
Mart kocaoğlan nedeni ile bütün müesses gücümüz 100 bin megavatı aştığını özetleyen Bakan Dönmez, "Yenilenebilir enerjiye yaptığımız koyu yatırımlar sebebiyle bütün müesses gücümüz içindeki yenilenebilir oranı yüzdelik 54'e ulaştı. Güneş enerjisinde 8 bin, kavara enerjisinde 10 bin MW'ı aştık. Bu sene yapacağımız toy YEKA yarışmalarımızla yenilenebilir enerjinin payını artırmaya bitmeme edeceğiz. 850 MW'lık YEKA RES-3, bin MW'lık YEKA GES-4 ve bin 500 MW'lık YEKA GES-5 yarışmalarımızı bu sene yapacağız inşallah. Öte yandan, Karadeniz gazını 2023'e yetiştirmek düşüncesince ekiplerimiz şişman ortak gayretle sahada çalışmaya bitmeme ediyor. Geçtiğimiz hafta Yavuz'u kuyu başı ekipmanını deniz tabanına yerleştirmesi düşüncesince Türkali-2 kuyusuna gönderdik. Açtığımız gayrı 10 kuyunun kuyu başı ekipmanlarının yerleştirilmesi de gene Yavuz kabilinden gerçekleştirilecek. Yavuz'un göreve başlamasıyla böylecene 3 gemimiz de ayrımsız anda Karadeniz'de çalışmaya başladı" ifadelerine arsa verdi.

"2023 senesinde Sakarya Gaz Sahası'ndan geçmiş safha gaz üretimini gerçekleştirmek"

Bakan Dönmez açıklamasının devamında, "Deniz ile kişmiri bağlantısını sağlayacak boruların teslimatı da peyderpey bitmeme ediyor. İnşallah bu yaz orada da geçmiş deposu vurmuş olacağız. Bütün çabamız 2023 senesinde Sakarya Gaz Sahası'ndan geçmiş safha gaz üretimini gerçekleştirmek. Sahadaki üretimin en faziletkâr devre ulaşmasıyla baş başa katıksız gaz talebimizin üçte birtanesini Sakarya Sahasından karşılayacağız inşallah. Yeni gemimiz de yolda. O da inşallah beş altı ay içinde Türkiye'de olacak. Diğer gemilerimizden ayrımlı namına 7. evlat ortak sefine olacak. İlk kere kılıç kullanacağız. Böylece Türkiye, kontrol ve araştırma gemileriyle dünyanın en çelimli filosuna eş ülkelerinden bir tanesi olacak" dedi.

"Son 6 yılda toplamda 761 milyon teklik kömür desteği verdik"

Yerli kaynakların üretimi düşüncesince sahası desteklemeye bitmeme ettiklerini özetleyen Bakan Dönmez, "Yer altı kömür işletmeciliğinin maliyet artışlarından minimum etkilenmesi düşüncesince 2016'dan beri sektörümüze dayanaklık etmek veriyoruz. Son 6 yılda toplamda 761 milyon teklik kömür desteği verdik. Geçen sene ise salgından etkilenen işletmelerimize ortak geçmiş yıla mucibince yüzdelik 60 artışla 395 milyon 484 bin teklik dayanaklık etmek ödemesi yaptık. Yaşanan toptan muvazenesizlik zımnında aksi etkilenen kömür fiyatlarından, işletmelerimizin minimum etkilenmesi düşüncesince bu senenin geçmiş 3 ayında 96 milyon 863 bin teklik dayanaklık etmek ödemesi yaptık. Bu ödemelerden tahminî 10 bin madencimizi istihdam fail 49 pres yararlanıyor" dedi.

"Dünyada geçmiş kere bor atıklarından batarya üretiliyor"

Bakan Dönmez sonuç namına 2020 yılının sonlarında uçucu tesisinde üretime başlamış bulunan domestik lityum düşüncesince de bu sene ehemmiyetli adımlar atacaklarını belirtti. Dönmez, "Eskişehir Kırka'da salname 600 ton, Balıkesir Bandırma'da ise salname 100 titrem istihsal meydana getirecek tesislerimizin imal ihalelerini bu sene içinde gerçekleştireceğiz. Dünyada geçmiş kere bor atıklarından üretiyoruz bu pilleri. AR-GE'si baştan sona bize, bizim mühendislerimize ait. Üretilen lityum karbonatın lityum yükün batarya üretiminde kullanılması düşüncesince Aspilsan ve Aselsan ile teşrikimesai anlaşmaları imzaladık. Yerli lityum bundan böyle Türkiye'nin domestik teknolojisine erke sağlayacak inşallah. Bizler çalışmaya, üretmeye bitmeme edeceğiz. Bizler elimizden geldiğince, bu dirilik bu bedende enikonu sonuç nefesimize denli milletimizin hizmetkârı olacağız. Birileri ne derse desin, kimler yolumuza taş koymaya çalışırsa çalışsın, milletimizin desteği ile gelişigüzel birinin üstesinden geleceğiz inşallah" dedi.

Cem Kaan Toka - Arslan Altındiş

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler