USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Osman Kavala tepkisi: 'Almanya haddini bileceksin'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye'de birlikte kaza süreci var. Yargı noktayı geldiği devir muktezi sonucu verir. Osman Kavala ile ilişik de kararını verdi."

Bakan Çavuşoğlu’ndan Almanya’ya Osman Kavala tepkisi: 'Almanya haddini bileceksin'
30-04-2022 22:53

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgilendiren hüküm kararları varken, kimi devletler hastalık Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar. Almanya bizim öz vatandaşımız düşüncesince hastalık benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız. Almanya haddini bileceksin” dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığının iftar vakti vakti programı Mimar Sinan Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. İftara Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, kaza şehremaneti başkanları, sedir üyeleri ve baş döndürücü sayıda partili katıldı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise videoteyp konuşma yöntemi ile bağlandı.

“Ukrayna mücadelesi ile ilgilendiren yaptığımız çaban ortadadır”

Vatandaşlara seslenen Bakan Çavuşoğlu, “Covidd'en toparlanmayı görmüştük ki Rusya-Ukrayna mücadelesi başladı. Diğer yandan faziletli erke tutarları ve 50 senedir dünyada görülmeyen faziletli pahalılık ve aylaklık yansımaları da var. Türkiye'yi de bu negatif gelişmelerin etkilememesi muhtemel değil. Mutlaka etkiliyor ve etkiledi. Enflasyon kabilinden bizim de erinçsiz olduğumuz sorunları çözmemiz gerekiyor. Olumsuz gelişmelerin etkilerini en uzuv ıskat eylemek düşüncesince derin kuvvet gider ediyoruz. Sadece kendimizi düşünmüyoruz. Küresel sistemin de reforma edilmesi icap ettiğini söyleyerek bu doğrultuda kuvvet gider ediyoruz. Ukrayna mücadelesi ile ilgilendiren yaptığımız çaban ortadadır. Bugün dost sevmeyen ki var ise hacısı hocası Türkiye'nin bu mevzuda oynadığı görevi biliyor ve damıtma ediyor. Yanı başımızda mevcut indinde yangını itfa kılmak düşüncesince kuvvet gider ediyoruz. Ama bunu bizlerden apayrı başaran indinde iklim ve indinde şef yok” dedi.

“Latin ABD ile ticaretimiz 1 milyardan 15 bilyon dolara çıktı”

Dünyada Türkiye'nin oynadığı görevi bilmeyenin olmadığını tamlayan Çavuşoğlu, “En ücra köşelerde 3 bin 4 bin sözü geçen devletler bile Türkiye'yi biliyor ve tanıyor. Türkiye bundan sonradan diyalekt indinde kuvvet değil global indinde kuvvet derken bunu söylüyoruz, bunu söylemeye çalışıyoruz. 6 Latin ABD ülkesini görüşme ettim. Brezilya'da 2 derinti yaptık. Hepsinin eş dediği şudur; ‘Türkiye'nin yaptığını on paralık kimesne yapamazdı, elleme ki Recep Tayyip Erdoğan kabilinden indinde şef var. İyi ki siz varsınız.' Birçok bakanla görüştük. Hepsi Türkiye ile ahbaplık kılmak istiyor. Türk firmalarının oralarda envestisman yapmasını istiyorlar. Her birisi gelişigüzel iklim Türk defans endüstrisinden yararlanma eylemek istiyorlar. Kendi devletlerinde envestisman gerçekleştirmek istiyorlar. Bu denli iklim hastalık Türkiye ile ortaklık gerçekleştirmek istiyor? Çünkü Türkiye'yi, Türk insanını seviyorlar. Bizim onlara yaklaşımımızı seviyorlar. Latin ABD ile ticaretimiz 1 milyardan 15 bilyon dolara çıktı. Temsilciklerimiz 6 iken 18 çıktı. Onların da bizde sefaret sayısı 16 oldu” laflarına arazi verdi.

“Filistin davasına ve Kudüs'e gelişigüzel devir herkesten hâlâ indinde tomar eş çıkmaya bitmeme edeceğiz"

Asya devletleri ile konkre planlar yaşama geçirdiklerini tamlayan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye global indinde güç. Türk beklenendir, Türk indinde umuttur. İlişkilerimizin limonu bulunduğu devletler ile de ilişkilerimizi yükseltmek düşüncesince adımlar atıyoruz. Bizim İsrail ile bulunan ilişkimiz tek devir Filistin pahasına olmaz. Filistin davasına ve Kudüs'e gelişigüzel devir herkesten hâlâ indinde tomar eş çıkmaya bitmeme edeceğiz. Bizim normalleşme sürecimize ne diyorlar? Şimdi mazeret bulmaya başladılar o faktör bu sebep. Bakmayın bunların hakeza söylediğine. 2 yıl geçmiş de hastalık bu devletler ile kötüsünüz diyerek sorguluyorlardı. Biz ne yaptığımızı biliyoruz ülkemizden ve kendimizden eminiz. Büyük düşünüyoruz. Hiç kimseyi küçümsemiyoruz. Gücümüzü kimsensin aleyhine kullanmıyoruz. Bunları muktedir olmak düşüncesince çelimli olmamız gerekiyor. Türkiye'nin ekonomisi bitmiş, Türkiye sıfırı tüketmiş iklim kabilinden tabela çizmeye çalışıyorlar. Bunlar yalandır. Sizin zamanınızda dış satım 36 bilyon dolardı deminden 250 bilyon dolara çıktı. Türkiye dünyanın en iri 11. ülkesidir. Nerede tükenmiş Türkiye? Geçmişte de buna benzeşim sorular yaşadık. Hepsini aştık. Aşacağız” diyerek konuştu.

“Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza, hadlerini bildirdik”

Başkalarından emir alarak Türkiye'de siyaset üretmenin akla yatkın indinde obje olmadığını tamlayan Çavuşoğlu, “Bu ari Türkiye anlayışına aykırıdır. Türkiye'de indinde hüküm süreci var. Yargı noktayı geldiği devir muktezi sonucu verir. Osman Kavala ile ilgilendiren de kararını verdi. Türk yargısı çabucak indinde ad ile ilgilendiren mi değişmeyen veriyor. Binlerce milyonlarca davalar var. Birçok ıslahat yaptık hazırlamaya bitmeme ediyoruz. Bu denli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile ilgilendiren hüküm kararları varken, kimi devletler hastalık Osman Kavala'yı ön plana çıkarıyorlar. Bizim Almanya'da 3.5 milyon yöresinde vatandaşımız var. Orada da Türkler ile ilgilendiren davalar oluyor. Almanya bizim öz vatandaşımız düşüncesince hastalık benim büyükelçimi bakanlığa çağırıyor. Çünkü bunlar fonluyor bunlar kullanıyorlar. Türkiye'nin içerisine dahil eylemek düşüncesince bu cins kullanmakta olanları kullanıyorlar. Biz de gereğini yaptık. Alman büyükelçisini çağırdık bakanlığımıza. Hadlerini bildirdik. Bizim içişlerimize karışamazsınız” dedi.

“Siz Türk milletinden faik değilsiniz”

Almanya'nın Türkiye'nin içişlerine karışamayacağını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Haddini bileceksin. Aynı halde Alman büyükelçiye de Türk iç siyasetine dahil etmemesi icap ettiğini hatırlattık. Büyükelçinin görevi bellidir. İçeride mahsus partilere emir vererek onları tasarım etmeye fiilen Türkiye'nin iç siyasetini yönetmeye çalışıyorlar. Siz Türk milletinden faik değilsiniz. Türkiye'de sonucu Türk milleti verir. Ülkemize yukarıdan bakanlara ibret vermeye çalışanlara hadlerini bildiriyoruz. Biz onların iç siyasetine karışmıyoruz onlar da karışamaz. Ramazan ayında İslam kini had safhada. Eleştirmek hakkımızdır. Bunun da indinde limiti vardır. Raporlar hazırlayıp muktezi bölgelere iletiyoruz. Bunlar var ise ifade edilir.”

“Bundan sonradan da 2023 hedeflerimiz düşüncesince çalışmaya çalışma edeceğiz”

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ise, “Buluşmamızın gerçek gayesi birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirip indinde ve bu arada olduğumuzu topu topu Antalya'ya göstermektir. Oylarımızı arttırarak yolumuza bitmeme ettik. Bundan sonradan da 2023 hedeflerimiz düşüncesince çalışmaya çalışma edeceğiz. Ramazanda daima beraberce Antalya'da on binlerce hemşerimizin lisan sofrasına mihman olduk. 19 ilçemizde lisan soframızda buluştuk. Gece devir demeden daima beraberce elleme ve artımlı çalışmalara imza attık. Durmak kere yola bitmeme diyoruz. Davaya mesai vermiş her insana teşekkürname ediyorum” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise konuşmasında partililerin Ramazan bayramını kutlayarak katılımlarından çevre teşekkürname etti.

Ertuğrul Gün

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler