USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Çavuşoğlu: Uruguay ile dü parça ehemmiyetli doküman imzaladık

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyarette bulunmuş olduğu Uruguay'da dü ehemmiyetli belgeye imza attıklarını belirterek, "Bunlarla beraberce düet tecim hacmimizi artırabileceğimize inanıyoruz. Geçen yıl, salgına karşın düet tecim hacmimiz arttı." dedi.

Bakan Çavuşoğlu: Uruguay ile dü parça ehemmiyetli doküman imzaladık
23-04-2022 19:56
Buenos Aires

Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo'nun, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu, karşılaması, beraberinde ve heyetler arası görüşmelerin ondan sonra dü dünya ortada Karşılıklı Yatırımların Güçlendirilmesi Anlaşması ve Serbest Ticaret Anlaşması İstikşafi Görüşmelerine Dair Referans Belgesi'nin imzalanmasının peşi sıra dü bakan, eş matbuat toplantısı düzenledi.

Uruguay Dışişleri Bakanı Francisco Bustillo'nun, Çavuşoğlu'nu karşılaması, beraberinde ve heyetler arası görüşmelerin ondan sonra dü dünya ortada Karşılıklı Yatırımların Güçlendirilmesi Anlaşması ve Serbest Ticaret Anlaşması İstikşafi Görüşmelerine Dair Referans Belgesi'nin imzalanmasının peşi sıra dü bakan, eş matbuat toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, Uruguay'da namına yayınlanan misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye'den Uruguay'a Dışişleri Bakanı düzeyinde evvela resmi ziyareti gerçekleştirmekten mevki duyduğunu söyledi.

İki dünya arasındaki ilişkilerin akıbet hissedar yılda geliştiğini aktaran Çavuşoğlu, "Geçen sene mart ayında Montevideo Büyükelçiliğimizi açtık. Sayın Bakan Bustillo, ağustosta Ankara'yı ziyaret etti ve Uruguay'dan da Dışişleri Bakanı düzeyinde meydana gelen evvela ziyaretti. O ziyarette de 4 kıta geçim imzalamıştık. Arkasından Uruguay parlamentosunda Türkiye Dostluk Grubu kuruldu, bizde filhakika vardı." sanarak konuştu.

Çavuşoğlu, dü dünya arasındaki küsurat tecim hacmine bağlı şunları söyledi:

"Biraz evvela dü kıta ehemmiyetli doküman imzaladık. Bunlarla beraberinde düet tecim hacmimizi artırabileceğimize inanıyoruz. Geçen yıl, salgına karşın düet tecim hacmimiz arttı. Serbest tecim anlaşmamızı imzaladıktan sonradan düet tecim hacmimizin ve kazançlı iş birliğimizin aşırı şimdi ehemmiyetli seviyelere ulaşacağına inanıyoruz ve bu sene zarfında Karma Ekonomik Komisyon'un evvela toplantısını da Uruguay'da gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

"Birçok bölgede ilişkilerimizi yetiştirmek istiyoruz"

Türkiye'nin Uruguay ile ilişkilerini ileriye atmak istediğini tamlayan Çavuşoğlu, "Kültür, sağlık, pedagoji bilimi ve defans endüstri özellikle edinmek gibi nice bölgede ilişkilerimizi yetiştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda arkadaşım Francisco ile arkadaşlarımızla beraberinde çalışacağımıza değgin dakika uygun kaldık." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Uruguay'ın Ankara Büyükelçiliğinin açılmasını beklediğini dile getirerek şu şekilde bitmeme etti:

"Büyükelçi Hugo Cairus'u Ankara'da görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Uruguay'ın Ankara Büyükelçiliğinin açılışına arkadaşım Francisco'yu bekliyorum. Ayrıca kendisini doğacak sene nisanda üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Antalya Diplomasi Forumu'na da buradan yöntemince hissedar kez şimdi çağırma eylemek istiyorum."

"En ehemmiyetli fırsatlardan birisi ilişkilerimizi pekitmek ve ticari anlaşmalarımızı imza kılmak oldu"

Uruguay Dışişleri Bakanı Bustillo, Çavuşoğlu'nu ülkesinde ağırlamaktan değer duyduğunu belirterek, "Geçtiğimiz sene zarfında mevkidaşım Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaret ika fırsatını bulmuştum, dakika de kendileri iadeiziyaret yaptılar. Kendileriyle musahabe fırsatını gine buldum. En ehemmiyetli fırsatlardan birisi de DOĞRU ilişkilerimizi pekitmek ve ticari anlaşmalarımızı imza kılmak oldu." dedi.

İki dünya ortada imzalanan anlaşmalara dikkati çekici Bustillo, "Bu vesileyle Uruguay'ın doğacak Ankara Büyükelçisi Hugo Cairus'u sunma ika fırsatı buldum. Kendisi de Türkiye'ye gittikten sonradan filhakika dobra bulunan ilişkilerimizi şimdi aşırı derinleştirmek düşüncesince çalışacağını söyledi." değerlendirmesinde bulundu.

İkili toplantıda Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bustillo'ya Türkiye'de Galatasaray ve Fenerbahçe ayak topu takımlarında oynayan Uruguay ulusal kol aktörleri Fernando Muslera ve Diego Rossi'nin imzalı formalarını armağan etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler