USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: “Sahada he bittilere izin vermeyecek güce sahibiz”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, masada gelişigüzel devir diplomasiden yana olduklarını belirterek, “Sahada he bittilere izin vermeyecek güce de sahibiz. Bir ülkenin okşayıcı gücü denli kaba gücü de olması lazım. Yerli defans sanayimiz yüzdelik 80'lere vardı. Biz yapıl

Bakan Çavuşoğlu: “Sahada he bittilere izin vermeyecek güce sahibiz”
09-01-2022 13:04

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da gezim bölgesi Belek'te planlı AK Parti Ankara İl Teşkilatı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Dün Şanlıurfa'da yaşanmış bulunan yıldırı saldırısında martir bulunan askerleri anarak laflarına başlamış bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Şehitlerimize Allah'tan yağmur diliyoruz. Şehitlerimizin akıl uğur boncuğu devir yerde kalmadı, bundan sonraları da kalmayacak. Dün 12 yıldırıcı ruhsuz duruma getirildi. Bu kararlılığımızı sonuna denli bitmeme ettireceğiz. Ülkemizde değme bölgede yaşanmış bulunan kelimesiz değişimin iri yan yana kısmı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yaşandı. 20 yılda ülkemizin nereden nereye geldiğini hacısı hocası görüyor. Tartışmalar olabilir, bunlar doğaldır. Dış politikamızda da dönüşümleri cankulağı okuyoruz. Sadece yevmi gelişmelere uyarınca akıntı edemeyiz. Kendimizi mütemadi güncellemezsek iddiamızı kaybeder, zaafa düşeriz” dedi.

“Cumhurbaşkanımızın düzeltme emek harcamaları eko buluyor”

Dünyada yaşanmış bulunan değişime fut şişirme haber dair Türkiye'nin bahtlı bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, “Uluslararası sistemde değme bölgede yaşanmış bulunan yan yana tahavvül var. Bunun hızı derece derece artıyor. Zamanın akışı hızlandı. Soğuk mücadelesi geçin 1990'lar üstelik gün oldu. 2000'lerin başlangıcında sisteme bağlı müspet açıktan im yok. Çin ve Rusya popülasyon alanlarının tanınmasını istiyor. Bugün bakıyoruz dört başı mamur dünyada iri ülkeler ortada rakiplik değme yerde hissediliyor. Afrika'da rakiplik had safhaya geldi. Batı ve Rusya arasındaki rakiplik de kızışmaya başladı. Bizi de Afrika'da rakip namına gören, buradaki etkinliğimizi indirmek talip ülkeler ise dört dörtlük bilakis sonuç yıllarda düet istişarelere Afrika'yı da ekleyelim demeye başladılar. Bunun başlangıcında Fransa geliyor. Bugün dünyaya baktığımız devir bundan sonraları salgın, göç, hava değişikliği kabil tehditler var. Çok yönlü dizge bundan sonraları zayıfladı. Dönüşüme karşılık veremiyor. Bu mevzuda yan yana vahit pare Cumhurbaşkanımızın düzeltme emek harcamaları eko buluyor. Herkes dünyanın çıtırbom bulunduğunu konuşuyor fakat konkre önerilerde mevcut baş döndürücü az” niteleyerek konuştu.

“Dünyanın politik ve kazançlı ciddilik merkezi Asya'ya kaydı”

Sanal ortam, enerji, uygulayım bilimi kabil bölgelerde rekabetin çabucak arttığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, “Salgın ile beraberce tahavvül henüz da hızlandı. Dünyanın politik ve kazançlı ciddilik merkezi Asya'ya kaydı. 140 kilometre çabucak bu ciddilik batıdan doğuya kayıyor. Korumacı aksiyon dünyada baştan yükseliyor. Eşitsizlikler artıyor. Zengin ile kimsesiz ortada ayırt henüz da açılıyor. Popülizm, İslam kini muhacir karşıtlığı dünyanın değme yerinden yükseliyor. Yerinden edilen şahısların sayısı evvel kere 80 milyonu geçti. Anarşinin buyruk sürdüğü toplumsal iletişim araçları toplumların sağlığını yıldırma etmeye başladı. Gerçekler yerini algılara bırakmaya başladı. Bugün idrak henüz ciddi basıyor. Bu aceleci dönüşümü değme bölgede bulunduğu kabil aut siyasa da fut uyduruyoruz. Artık dönüşüme önderlik etmekten bahsediyoruz. Yeniden Asya girişimlerimiz bu sağgörü doğrultusunda attığımız adımlarımız. Biz evvel kere Asya'da bulunuyoruz. Bizim köklerimiz orada. Siyasetin ve ekonominin merkezi Asya'ya kayıyor. Biz buna duyarsız kalamayız. Asya'ya gine dönmemiz gerekiyor. Bu batıya sırtımızı döndüğümüz anlamına gelmez. Tüm Asya devletleri ile planlar üstünde adımlar atmaya başladık. Biz bugün hacısı hocası ile konuşuyoruz, hür siyasa izliyoruz. Eskisi kabil birilerinin ardına takılıp izlemiyoruz” dedi.

“Biz yapılmaksızın tahsil edilen kararlar bundan sonraları değimsiz oluyor”

Masada değme devir diplomasiden yana olduklarını tamlayan Çavuşoğlu, “Sahada he bittilere izin vermeyecek güce de sahibiz. Bir ülkenin güzel gücü denli kaba gücü de olması lazım. Yerli defans sanayimiz yüzdelik 80'lere vardı. Biz yapılmaksızın tahsil edilen kararlar bundan sonraları değimsiz oluyor. Dış politikamızın dinamizmini kullanmak düşüncesince güzeşte yan yana yıla beslemek yeterlidir. Libya'da topu topu ortalık ile konuşuyoruz. İlişkilerimizde gerilim yaşadığımız ülkeler ile ilişkilerimiz artmaya başladı. Türkiye sulh düşüncesince ırak devletlerde üstelik arabuluculuk yapıyor. Kıbrıs davasında ezberi bozan adımlarımız oldu. 2021 senesinde arsıulusal örgütlerde mürşit rolümüz de arttı. 2022'de de MIKTA fasıl başkanlığını üstleneceğiz. Geçen sene pandemi sebebi ile nice güçlük yaşandı. Bu zorluğa karşın 4 pare etkinliğe ev sahipliği yaptık. Dünyada değme 5 dışişleri bakanlarından yan yana tanesi Haziran ayında Türkiye'de oldu. Ben hayatımda Manavgat yangını kabil yan yana coşkunluk görmedim. Gece gün fiilen milletimizin indinde olduk. Bunun da üstesinden geldik. Bu süreçte teşkilatımız da yurttaşlarımızın indinde oldu. 2021'de mecmu 74 ülkeyi görüşme ettim. 320'den yan yana tomar telefon ve videoteyp konuşma görüşmesi gerçekleştirdim. 53 arsıulusal barışma imzaladık” dedi.

“Rezervasyonlara bakıyoruz şimdiden mayıs, haziran ayları dolu”

Gezmek düşüncesince değil idman düşüncesince dünyayı dolaştıklarını kail Çavuşoğlu, “Tüm bunlar devim bilimi yan yana aut politikanın sonucudur. Oturduğunuz yerden aut siyasa izleme edilmez. Elbette değme yerde olmamız lazım. Ama kifayetli değil; bire yan yana sürede görevdaşlık de olması lazım. Küresel salgında bakanlıklarımız ile beraberce ele ele vererek topu topu dünyaya tehlikesiz gezim programını hazırladık. Bu nice ülkeye kalıp oldu. Burada icazet ve denetimi baş döndürücü önemliydi. Bunların denetimini de yakından izleme ettik. 29 milyon gezmen ve 24 bilyon gezim geliri ile 2021 yılını kapattık. Bu ehemmiyetli yan yana başarıdır. Turizmde önde mevrut devletleri de bu izlence kapsamında geçtik. 2019 senesinde maksadımız bulunan evvela 51 milyon hedefimize, sonraları 70 milyon hedefimize ulaşacağız. Rezervasyonlara bakıyoruz şimdiden Mayıs, Haziran ayları dolu. İhracatımızı yükseltmek düşüncesince kurumlarımız ile dal omuza çalıştık. 2021'de değme ay yan yana üstün dereceli kırdık. Rekorlar kırmaya da bitmeme ediyoruz. Toplamda aut ticaretimiz 500 bilyon dolara yükseldi. dışsatım ve hariç alım ortada açığın kapandığını görebiliyoruz. dışsatım düşüncesince totaliter yan yana yaklaşım gereklidir. Kurumlarımızın çalışmasına biz de dayanak veriyoruz. Bölgeleri, akıllıca kıraat etmek şart. Bunu akıllıca okumazsak firmalarımızı akıllıca manipülasyon yapamayız” dedi.

“Temennimiz Kazakistan'ın yan yana an evvela huzura kavuşmasıdır”

Özel ve amme firmalarının defans sanayisinde ürettiği ürünleri dünyaya tanıttıklarını tamlayan Çavuşoğlu, “Havacılık ve defans sanayisi ürünlerimizin mecmu hariç satım bedeli 3 bilyon 225 dolar oldu. Yeni yan yana üstün dereceli kırdık. Bugün topu topu şirketler ile yan yana bölgede yan yana pare rekabetimiz mevcut o da milletimize fariza etmek. Türkiye'nin aut siyasa da yan yana de davası var. Ahıska, Uygur ve Kırım Tatarı bire yan yana biçimde Suriye ve Irak'ta mevcut Türkmenler değme yerde soydaş ve hısım toplulukları bizim derdimizdir. Türk dünyasının geleceği bizim derdimizdir. Kazakistan'daki gelişmeler ile dertleniyoruz. Yakından izleme ediyoruz. Salı haset dışişleri bakanları toplantısını gerçekleştireceğiz. Bazıları toplantının henüz evvela illet yapılmadığının soruyor. Biz bu toplantıyı evvel günde hâkim olmak isterdik. Kazakistan'ın bulunmadığı yan yana toplantıyı hâkim olmak akıllıca olmaz. Onlarla da danışma ettik. Kazakistan Dışişleri Bakanı yan yana banak hâkim olmak istedi. Bunun düşüncesince bizlerden devir istedi. Bizde bunu tatlı karşıladık. Temennimiz Kazakistan'ın yan yana an evvela huzura kavuşmasıdır. Bunun düşüncesince de Türkiye namına değme ayrışık desteği vereceğiz. Yurtdışında kestirmece 7 milyon vatandaşımız yaşıyor ve dertleri derdimizdir” açıklamasını yaptı.

“Bu sorun düşüncesince geceli gündüzlü milletimiz düşüncesince çalışıyoruz”

Dünyanın değme durumunda Türkiye'nin defans sanayisi ürünlerinin konuşulduğunu tamlayan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyleki sürdürdü:
“Ama milletimizin desteği yapılmaksızın hemen bunların olması yetmez. Teşkilatlarımız hasbilik esası ile çalışıyorlar. Vefa örneğinin en iyisi teşkilatlarımızda var. Azim, kararlılık, erkincilik var. Bu sorun düşüncesince geceli gündüzlü milletimiz düşüncesince çalışıyoruz. Vitesimizi gine yükselterek kararlılıkla hedefimize yürüyoruz. Her devir siz teşkilatlarımızın emrindeyiz. Biz derin ruzname içinde boşlama etmiş olabiliriz. Başka ayrışık düşünmeyin. Ankara teşkilatımızın bizi henüz baş döndürücü çalıştırması lazım. Ülkemiz düşüncesince milletimiz düşüncesince çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız geceli gündüzlü çalışıyor. Vatan kavim düşüncesince çalışırken liderimizin yükünü az buçuk hafifletmemiz lazım. Hiç eğer olmazsa eşya götürmeyelim. 2023-2024 hedeflerine bu arada ulaşacağız. Vatanımıza milletimize fariza etmeye bitmeme edeceğiz.”

Akif Yılmaz - Ertuğrul Gün
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler