USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarda mevcut olmak gibi geldiği İran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile müzakere gerçekleştirdi.

Bakan Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile görüştü
15-11-2021 13:36

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çağ resmi temaslarda mevcut olmak kabil İran'ın başkenti Tahran'a geldi. Çavuşoğlu Tahran'a geldiğini toplumsal iletişim araçları hesabından meydana getirdiği paylaşımla duyururken, “İkili ilişkilerimizi ele kabul etmek ve diyalekt gelişmeler kendince görüş alışverişinde mevcut olmak kabil Tahran'dayız” ifadelerine arazi verdi. İranlı Mevkidaşı Abdullahiyan ile düet konuşma oluşturan Çavuşoğlu sonra matbuat toplantısı düzenleyerek soruları yanıtladı.

Çavuşoğlu, resmi temasları kapsamında Tahran'da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile de konuşma gerçekleştirirken, dün İran'da meydana mevrut 6.3 ve 6.4 büyüklüğündeki depremlerle ilgilendiren de eski olsun dileklerini iletti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tahran'da düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında;

"Türkiye'de son odaklı hükümet var, İran'da da son odaklı ortak hükümet var. Sadece ortak araya doğmak düşüncesince değil ilişkilerimize de baştan ortak ivme kazandırmamız düşüncesince bu ziyareti ve Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısını yapmak istiyoruz. İmzalamamız müstelzim anlaşmalar var" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler