USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Bakan Çavuşoğlu: 'FETÖ’cülerin kamudan çıkarılmasıyla sayımız azaldı, gücümüz arttı'

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü düşüncesince Alanya'ya mevrut Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kamu kurumlarındaki FETÖ üyelerinin çıkarılmasıyla personel sayısının azaldığını fakat içeride ve diyar haricinde çelim kazanıldığını söyledi.

Bakan Çavuşoğlu: 'FETÖ’cülerin kamudan çıkarılmasıyla sayımız azaldı, gücümüz arttı'
16-07-2022 08:01

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Antalya'nın Alanya ilçesinde muhtelif etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde İskele Şelale Meydanından birleşen onlarca yurttaş Mustafa Kemal Atatürk Heykeline denli ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Mustafa Kemal Atatürk Heykeli uğrunda planlı yâd programına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK öğür Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Hilmi Özgönül, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, kaymakamlık protokolü ve yurttaşlar katıldı. Anma programı Kuran-ı Kerim tilavetinin arkası sıra kaymakamlık müftüsü İhsan İlhan'ın afsun okunmasıyla başladı.

“Demokrasi nöbetlerinde dünyaya verdiğiniz çelimli ileti düşüncesince şükranlarımı sunuyorum”

Alanyalı vatandaşların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutlayan Bakan Çavuşoğlu, Şehitlere yağmur dileyerek, gazileri gönül borcuyla andığını söyledi. Meydanlarda ‘Önce vatan, evvela bayrak' seslerinin yükseldiğini dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Alanyalı kardeşlerim de o çıyan gecede bu görünürde toplandı. Hainlere ‘Dur' dedi. evvel vatan, evvela sembol sesleri bu meydandan yükseldi. Günlerce devam eden demokratlık nöbetleri ile bu meydanı doldurarak kâffesi dünyaya verdiğiniz çelimli ileti düşüncesince devletimiz namına kâffesi hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz gecesi bunu ortak defa hâlâ gördük ki ortak enikonu pörsümemiş olacağımızı pörsümemiş enikonu kocaman olacağımızı dosta düşmana gösterdik” dedi.

“FETÖ'cülerin temizlenmesiyle kamuda sayımız azaldı, gücümüz arttı”

Dışişleri Bakanlığında 639 Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesinin kamu görevinden çıkarıldığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, “FETÖ yıldırı örgütü 1960'lı zamanlardan buyana devletin kâffesi kurumlarına sızdı. Dışişleri Bakanlığına da sızmışlar. Bakanlığımda 639 FETÖ'cü kamu görevinden çıkartıldı. Bunlardan 525'i kariyer personeli. Yani 321'i sistem 204'ü konsoloshane duygu memuru. Bugün bakanlığımda bin 927 diplomatik kariyer memurumuz şerefle fariza yapıyor. Bir düşünün ortak çocuk diplomat, general, bilgili ve savcıların kocaman ortak kısmı FETÖ'cü olacak. Ordumuza yargımıza emniyete mülkiyeye bu eren vatana ihaneti amaç edinmiş ortak haine biat fail mankurtlar bilgili olacak. hamdolsun milletimiz bu oyunu bozdu. FETÖ'cülerden temizlenen devletimiz bundan hakeza hâlâ güçlü. Darbe girişiminden ahir önceki aylar sayımız azaldı. Özellikle kamuda ancak gücümüz arttı. Çünkü geride artan el çocukları devletine ve milletine sadakatle çalıştı” ifadelerini kullandı.

“Yurt haricinde da bu hainlerle mücadelemiz sürüyor”

15 Temmuz çarpış girişiminden 1,5 ay sonradan Fırat Kalkanı Operasyonu yapıldığını tamlayan Bakan Çavuşoğlu, Afrika'dan Kafkaslara, Karadeniz'den Doğu Akdeniz'e denli açık ortak bölgede hâlâ evvela uğur boncuğu bulunmadığı denli deli dolu bir vaziyete geldiklerini söyledi. Yurt haricinde da FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Artık bu coğrafyalarda Türkiye yapılmaksızın abra ve barıştan konuşmak belkili değil. İçeride yer aldığı kabil diyar haricinde da bu hainlerle mücadelemiz sürüyor. İsveç ve Finlandiya NATO üyeliğine başvurunca ‘Önce teröristlere dayanak noktası vermeyi durduracaksınız' dedik. YPG PYD ve FETÖ yıldırı örgütlerine dayanak noktası vermeyeceğini kayıtlı şekilde üstlenme etti. Geçen sene Ekim ayında Cumhurbaşkanımızın Togo, Burkina Faso ve Liberya mutluluk başkanları ile icra ettikleri doruk daha sonra gösterilen murabba bildiride FETÖ'nün adı yıldırı örgütü şekilde toprak aldı. Bunlar en baş döndürücü Afrika da yuvalandılar” şeklinde konuştu.

“FETÖ personelleri er yahut geç hüküm uğrunda matematik verecek”

FETÖ üyelerinin nerede olurlarsa olsunlar hüküm uğrunda matematik vereceklerini kail Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Biz FETÖ'nün bulunmuş yer aldığı kâffesi devletlerde o devletler zarfında ne ortak gözdağı bulunduğunu anlatıyoruz. Türkiye'deki örneklerle anlatıyoruz. Devletin kurumlarını ne sızdıklarını onları da anlatıyoruz zira onların da başına gelmesin. 45 ülkede FETÖ iltisaklı terbiye faaliyetlerini engelledik. FETÖ personelleri kâffesi bu çabalarımızla beraberce bundan hakeza dünyanın uğur boncuğu durumunda güvende değiller ve güvende olmayacaktır. Nerede olursa olsunlar er geç hüküm öne çıkacaktır” açıklamalarında bulundu.

“Türk milletinin ortak tane canevi biçiminde canı pahasına yaşamış yer aldığı tanınmış ortak destandır”

15 Temmuz çarpış girişimini lanetle kınadığını tamlayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “15 Temmuz gecesinde özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine, istikbaline cemaat çıkan eren milletimize şükranlarımı sunuyorum. Tarihimize karaca ortak karaltı şekilde yazılan 15 Temmuz çarpış girişimini ortak defa hâlâ lanetle kınıyorum. 15 Temmuz inancın işgale gönül rahatlığı yiğit direnişidir. 15 Temmuz salaların vicdanlarda oluşturduğu inşirahtır. 15 Temmuz ulusal bütünlük ve el birliği ruhuyla Türkiye'nin ziyasız ortak uçurumunun kıyısından çekilip alındığı tarihtir. 15 Temmuz bu nedenlerle demokratlık ve bütünlük günüdür. 15 Temmuz cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve Türk dünyasının hamisi Devlet Bahçeli'nin yalçın ve ivazsız duruşuyla Türk milletinin ortak tane canevi biçiminde canı pahasına yaşamış yer aldığı tanınmış ortak destandır” dedi.

“Türk milleti boy yazarak canı pahasına pis planı engellemiştir”

Vatan aşkı haiz kahramanlar kabilinden hainlerin pis planının bozulduğunu kail Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, “15 Temmuz 2016 gecesi yiğit ordumuza sızmış ortak hapaz hainin başlatmış yer aldığı çarpış girişimine gönül rahatlığı milletimiz el aşkı niteleyerek 7'den 70'e hanımı ve beyi ile yaşlısı ve genciyle ortak tane canevi oldu. Şu anda ne ki kâffesi Türkiye meydanlarda bu manalı haset adlandırmak düşüncesince toplandıysa o gecede milletimiz öz iradesine tutu almak talip kökü dışarıda ruhu satılık üstündeki üniformanın anlamını kavramaktan ırak hainlere gönül rahatlığı da aha hakeza meydanları caddeleri köprüleri ve yöntemleri doldurmuştu. Yüreğinde el sevgisi ve istiklal aşkı taşıyan, meydanları dolduran kahramanlarımız yardımıyla hainlerin kafalarında meydana getirdiği pis matematik dejenere ve kocaman Türk milleti tarihinde daima meydana getirdiği kabil ortak boy yazarak canı pahasına bu planı engellemiştir” sanarak konuştu. Anma programı ortaöğretim öğrencileri kabilinden koşma ve İstiklal Marşı okunarak sonlandı.

Fadıl Kösedağ
 

İLGİLİ HABER
15 Temmuz sene dönümünde Eyüpsultan Cami ve Çamlıca Camiinden sela sesleri yükseldi 15 Temmuz sene dönümünde Eyüpsultan Cami ve Çamlıca Camii’nden sela sesleri yükseldi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler